Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Måndagen den 28 september 2020 - klockan 11:17
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Idrott På Skoltid


Adam Larsson 2018-02-16


Inne i den stora röda tegelbyggnaden på Borgarskolan träffar vi med Texas Andersson. 

– Kan du berätta lite om dig själv?


– Absolut kan jag göra det! Jag heter Texas Andersson och går första året på Samhällsprogrammet. På fritiden så umgås jag gärna med vänner, spelar fotboll i Hagaström och sjunger.

– Varför valde du just denna linje? 

– Jag valde SAM-LIU för att jag ville gå en bred linje med många val. Jag har ingen aning vad jag vill bli efter gymnasiet så därför valde jag SAM. Sen tog jag även valet att gå LIU (Lokal Idrotts Utbildning) eftersom jag är djupt fotbollsintresserad och jag spelar fotboll själv. Även under utbildningen. Att välja SAM var det bästa valet jag kunde ha gjort.

– Men hur känns det att gå här på Samhällsprogrammet?

– Det känns otroligt bra! jag kunde inte ha valt något bättre program. Jag trivs riktig bra med vänner och lärare. Jag har även ett väldigt stort intresse för musiken och även fast vi inte har någon musikkurs så känns det bra att jag har fått tillgång till musikrummet på skolan.

– Bästa och sämsta ämnet?

– Det bästa är sam och svenska då jag känner mig riktig intresserad och faktiskt längtar till de lektionerna och det är inte heller bara att jag gillar ämnet utan att jag har klickat extremt bra med lärarna där.

Det sämsta ämnet är matematik eftersom jag har svårt för ämnet och generellt ogillar matematik även fast jag vet att det är bra kunskaper senare i livet.
 
– Var ser du dig om 10 år?

– Jag ser mig boende med en sambo eller fru och ett jobb som jag trivs med. Såklart ska jag ha en hund och kanske barn också. Eftersom jag inte har någon aning om vad jag vill jobba med så kan jag inte riktigt utveckla mitt svar. Men det viktigaste är att jag känner mig lycklig och trivs.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Måndag 26/10
HÖSTLOV vecka 44
Tisdag 22/12
Höstterminens sista dag
Onsdag 23/12
JULLOV
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och