Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Söndagen den 25 oktober 2020 - klockan 15:40
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Intervju


ida 2018-02-13

 

Personen jag har valt att intervjua är en fördetta studerande elev på borgarskolan som nu tagit studenten och fortsatt ut i arbetslivet. Moa som hon heter gick samhällsvetenskap precis som jag går nu och jag är sugen och höra vad hon har för tankar och idéer om livet idag efter studenten.

Vad tänkte du när du valde just samhällsvetenskap som inriktning?

  • Jag har alltid haft en tanke på att vela gå sam mest för att det är en bred linje och jag viste inte riktigt vad jag ville i livet. Det var som en fortsättning av grundskolan och det var en lättnad för mig.

Hur var din tid under gymnasiet?

  • Jag hade en mycket bra gymnasietid med bra lärare och en underbar klass men jag ska inte sticka under stolen med att det var mycket plugg och en enormt stressig tid i mitt liv. Man hade en press på sig själv som man någonsin aldrig haft förr men det har bara gett mig fördelar i dagsläget.

Vad va det jobbigaste under din tid på gymnasiet?

  • Det jobbigaste var nog att hinna med allting. Jag gick ju sam med inriktning niu (nationellt godkända idrottsutbildningar) det innebar att min friidrott blev en stor del av skolan i och med de blev det en ganska stor stress för om jag inte lyckades att prestera inom friidrotten så gick ju inte skolan ihop. Allt detta slutande med att jag gick in i väggen men återhämtade mig snabbt tack vare vänner och familj som pushade mig.

Hur är känslan nu när allt är klar i skolan?

  • Just nu ungefär ett halvår senare är jag så stolt över mig själv och att jag klarade de, jag klarade mina mål och de jag strävade efter. Den känslan är obeskrivlig och det gör att jag kan lyfta mig själv som person och vara stolt över mina resultat.

Vart är du just nu i livet?

  • I dags läget tar jag livet som de kommer, tar det lite lugnt ett tag men planerna är att plugga vidare på högskolan så småningom. Jag känner att jag vill ta det lite lugnt ett tag innan jag hoppar på näst spår, en ny riktning med nya mål och möjligheter.

Vart ser du dig själv om 10 år?

  • Om 10 år hoppas jag att jag är klar med min utbildning och har blivit fast anställs som polis. Påbörjan av en egen familj skulle varit mysigt samt ha flyttat till ett eget hus och leva ett vanligt svensson liv om man får säga så.

 

Under denna intervju har vi fått höra vad snart 20 åriga Moa har att säga om sin gymnasietid och hennes tankar om livet och vad hon vill i fortsättningen. Hoppas hon får all lycka i livet och det går som planerat.

 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Måndag 26/10
HÖSTLOV vecka 44
Tisdag 22/12
Höstterminens sista dag
Onsdag 23/12
JULLOV
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och