Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Tisdagen den 2 mars 2021 - klockan 23:42
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Samhälle och Nationell/Lokal idrottsutbildning


Redaktionen 2020-09-03


 
– Jag är intresserad av samhällsämnen som t.ex. geografi, historia och politik med mera, dessutom är den högskolförberedande, säger Axel Schelin som går trean på borgarskolan. 

– Det var ett bra val för mig att gå på LIU som är en Lokal idrottsutbildning på Samhällsvetenskapliga programmet, för att jag är intresserad av sport, säger Isac Niva som också går i trean på Borgarskolan


På Samhällsvetenskapliga programmet finns två inriktningar, Media och Samhälle. Du väljer inriktning till årskurs två. Du kan också välja en nationell eller lokal idrottsutbildning på Sam.

I medieinriktningen studerar vi journalistik, information och reklam. Vi lär oss hur man kommunicerar med text, bild och ljud. Vi jobbar både praktiskt och teoretiskt med till exempel radio, foto, film och tidningsproduktion. 


I samhällsinriktningen får vi kunskaper om samhällsstrukturer och om människors livsvillkor utifrån individ-, grupp- och samhällsnivå. Vi lär oss mer om geografi och får en djupare inblick i olika samhällsämnen. 


Sam är en bred studieförberedande utbildning. Det innebär att vi förbereder oss på att kunna studera på högskolor och universitet. Vi lär oss att skriva och analysera samhällsfrågor och till exempel mediepåverkan. 

Se mer information om vårt program och våra kurser här:
https://borgarskolan.gavle.se/program/samhallsvetenskapsprogrammet/


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och