Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Torsdagen den 28 januari 2021 - klockan 09:47
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

De röda skorna


Johanna 2016-03-10


Webbnovell


Det är intressant det där med rädslor. Ena sekunden kan en plats kännas totalt säker, för att sedan bli en plats där man minst av allt vill befinna sig. Kanske börjar man undvika vissa saker bara för att slippa slukas av hjärtklappning, yrsel, hjälplöshet och skräck. Vad gör man när det händer?

 

 

Helt plötsligt ser jag en man som står lutad mot en stor ek längre fram, precis där jag ska svänga av mot min lägenhet. Man kan tycka att det första man borde lägga märke till är hans kolsvarta hår som spretar åt alla håll, eller hans svarta läderhandskar med en guldig kant vid vristen. Detta ser jag dock efter jag checkat in de blänkande röda skorna som pryder hans fötter. Kan knappt släppa blicken från dem samtidigt som jag passerar honom, och det är nästan som om att min kropp säger åt mig att inte låta honom komma undan. Men det gör jag, och tänker inte mer på honom. Förrän fem minuter senare, vilket vem som helst skulle göra om man såg honom i skuggorna precis utanför sin lägenhet.

 

Glass. Hela dagen hade mina tankar på något sätt involverat glass, och jag förstod att jag någon tid på dygnet skulle behöva ta mig till affären för att köpa det. Och visst var det så, för nu står jag här och försöker bestämma mig för choklad eller vanilj. I bakgrunden hör hur kassörskan desperat försöker förklara för någon att man ej kan lämna tillbaka en produkt man öppnat, och jag skrattar tyst för mig själv. Kvinnan bredvid mig verkar planera en tacokväll samtidigt som hennes unge tydligt inte bryr sig om det blir crème fraiche eller gräddfil, utan snarare om hur många lakritspåsar han lyckas få ner i korgen utan att mamman märker något.

Tydligen är jag alldeles för faschinerad av dessa händelser då jag plötsligt tappar greppet om glasspaketet. Jag böjer mig ner, men det är inte den ut-smetade vaniljglassen som fångar min blick. Plötsligt är det inte längre den pinsamma känslan av att tappa något på Ica som är den övervägande. Hjärtklappningen, yrseln, hjälplösheten och skräcken har trätt sig tillbaka. De står pekade rakt mot mig på andra sidan hyllan, som att de vet att jag är precis där. Jag tror att en arbetare frågar mig om jag behöver hjälp, men jag är alldeles för rädd för att svara. Det är som att paniken har gjort mig döv, för jag hör ingenting annat än det skrapande ljudet av skornas sulor mot stenarna på golvet. Det känns som att den röda färgen blivit ännu starkare.

 

 

   


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och