Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Torsdagen den 28 januari 2021 - klockan 16:51
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Inside Tim Burton


Jacob 2016-05-23


Webbnovell


     I ett uppochnervänt mustaschträd hänger en utochinvänd rosettkatt med 17 ben och tuggar på brosket från en cyklopcollies framtass med de två runda hålen ovanför den blodfläckade rosetten, placerad på den utochinvända nosen. Uppe i mustaschträdet är rosettkatten säker från de spiksvansade jätteråttorna som patrullerar lemlästningsstigen, den enda vägen in i den skalperade skogen. I skogens höga polisongträd sitter de bevingade pirayorna och väntar på att dyka ner på första bästa byte. Ovanför trädtopparna flyger giljotinduvorna, letandes efter de hyperaktiva mördarlemurerna som bara går att hitta vid arsenikfälten. På en klippa högt över fälten ligger det Degiga Slottet, som fått sitt namn efter användandet av kakdeg som murbruk. Det är här, bland tortyrkammare och hemliga gångar, en hittar kejsaren över hela det Hysteriska Riket, Tyrannosaurus Kex, den kakälskande Dino hamstern. Med kropp som en hamster och en T-Rex törst för blod, är T-Kex den mest fruktade kejsaren som någonsin härskat över det Hysteriska Riket. Från sitt degiga slott styr T-Kex sitt rike från en tronsal gjord av hundra procent kakdeg. Väggar, tak, golv och till och med kronan är konstruerade av olika slags kakdegar, uppvärmda för att skapa det krispigaste rummet i riket. Skulle man bryta av en bit av slottet döms en, utan rättegång, till det strängaste straffet i hela det Hysteriska riket. Simma med de sabeltandade alligatorerna. Tusentals har redan mött sin skapare i alligatorernas käftar, allt från tjuvar till hemlösa. Det dem alla har gemensamt, utöver deras öde, är att när de gick in i tronsalen, kom de aldrig ut igen. Men den trehövdade hermelinen Sven, rikets mest ökända skurk, har bestämt sig. Han ska råna Tyrannosaurus Kex krona.

 

Vid solnedgången smyger sig Sven genom skuggorna till slottets portar. Tar sig upp för springorna i murbruket och in genom ett fönster. Med sin lilla avlånga kropp smyger Sven sig förbi de korthalsade giraffvakterna in i tronsalen utan problem. Där, på tronens armstöd, hänger kronan i all sin prakt. Sven ser på sitt byte i förundran över hur enkelt det var att ta sig hit, hur har ingen lyckats före honom? Han rör sig framåt med sikte på tronen grubblandes över hur tjuvar före honom kan ha misslyckats, men de tankarna släpper när han står framför tronen med kronan inom smakhåll. Samtidigt som Sven lutar sig framåt för att plocka upp kronan inser han, det var för enkelt. Ett bedövande ryt närmar sig Sven, men innan hans tre par öron uppfattar vart ljudet kommer ifrån, har kejsaren landat på det mittersta huvudet.

 

T-Kex börjar klösa på huvudet, blodet liknande slingor rinnandes ner för hermelinens vita päls. Sven lyckas dra loss kejsaren från sitt huvud och slänger iväg honom i gallskrikande panik. Hermelinen börjar stapplandes ta sig tillbaka samma väg som han kom, flykt var det enda som cirkulerade i den exponerade hjärna. Men T-Kex är snabbt tillbaka på fötter och sätter språng mot Sven, med siktet inställt på hans vingliga ben. Sven hör de tysta ankommande fotstegen i sista stund, vänder sig om och med sina sista krafter sparkar iväg kejsare T-Kex genom sin egen tron och in i väggen. Kejsaren faller medvetslöst ner på golvet. Sven kunde inte hålla balansen efter sin sista ansträngning och har även han gjort sig bekant med den krispiga marken.

 

Efter att ha legat där på marken, stum och tillfälligt förlamad i vad som kändes som en kortare evighet, kommer han ihåg allvaret i situationen. Han slänger hastigt runt sina huvuden och lokaliserar snabbt kronan, men inte kejsaren. Men med tankarna inställda på kronan och den kommande flykten, intalar sig Sven att T-Kex ligger i en vinkel han inte kan se. Sven kryper fram till kronan och plockar upp den, och med nyvunnet självförtroende reser han sig upp och börjar halta fram mot porten. Men med bara slutspurten kvar till sitt mål, avbryts han av ett ben skakande ryt som får honom på fall. Sven vänder sig om och upptäcker att källan till det öronbedövande ryt som golvade honom var kejsaren själv. Sven stirrar i förskräckelse in i T-Kex blodsprängda ögon, oförmögen att röra en muskel. Den trehövdade hermelinen observerar hur kejsare T-Kex hastigt sätter ihop sina händer med varandra två gånger i rad, resulterande i två ekande klapp-ljud. I nästa ögonblick känner Sven hur marken försvinner under honom, men han drabbas inte av panik. Som förstenad faller han närmare ljudet av hetsiga käftar och ivrigt plaskande, och allt han kan göra är att blunda.    


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och