Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Torsdagen den 28 januari 2021 - klockan 09:30
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Som alla andra kvällar


T 2016-05-23Webbnovell


Dörren öppnas, tyst. Alex smyger in. Jag sitter i soffan och väntar som vanligt. ”Var har du varit?” säger jag. Alex hoppar till, ”Eeeh… ingenstans..” svarar Alex med skakig röst. Jag suckar. ”Jag vet att du har varit med någon annan, jag undrar bara var.” ”Jag har varit på söder.” svarar Alex denna gång lite säkrare. ”Hos Robin” frågar jag då med en osäker ton. ”Ja och nej. Jag kan berätta” säger Alex och tar av sig skorna och sätter sig i soffan.

”Du somnade vid halv tio som du brukar göra efter jobbet. Jag smög ut till hallen, tog på mig skorna och jackan och kollade mig i spegeln. Jag tog väskan och nycklarna och gick ut, låste dörren och gick ner för trappen. Jag tog cykeln för att jag inte orkade vänta på bussen. Jag cyklade först till Robin” Berättar Alex ”Så du var alltså hos Robin ändå” Avbröt jag. ”Ja, men inte den Robin utan Robin som du har varit tillsammans med…” Säger Alex lite lågt. Man hör att Alex är skamsen och ångrar det men jag klarar det inte. Jag ställer mig upp och tar två hårda steg bort ifrån soffan. ”HUR, hur kunde du?” Jag nästan skriker och jag tänker hela tiden att det borde jag inte ha gjort men jag måste. ”Förlåt, snälla sitt, förlåt det var inte meningen att gör dig arg jag ville bara vara med någon och Robin ringde mig för att tydligen hade Robin sett mig när jag var där. Jag stod där och tänkte efter ett tag och tänkte varför inte. Robin ville ändå att jag skulle komma dit.” Alex säger det nu på ett sätt som om det vore rätt gjort. ”Alex du sårar mig, jag blir ledsen och arg på mig själv, istället för att faktiskt säga hur du mår så går du bara. Jag gör allt jag kan när jag är med dig men jag vet inte vad det är jag ska göra för att få dig att må bra för att du pratar aldrig med mig.” Jag känner hur jag brister inombords och hur bara att ord till kan få tårar att flöda. Jag biter ihop. Jag vill inte visa hur ledsen jag är för då kommer inget att sägas förutom förlåt. ”Fortsätt berätta om kvällen bara” Säger jag till Alex.

”Okej. När jag var hos Robin så ringde Kim. Kim ville att jag skulle komma över men jag tog med mig Robin också. Jag skjutsade Robin på cykeln och det tog en kvart att ta sig dit. När vi kom dit så var det några andra där också men de var påväg ut. Vi fick pizza och ja, sen.. hängde vi…” Alex stannar upp. Jag suckar. ”Okej du behöver inte berätta mer.” Svarar jag denna gång med tårar på kinderna. Alex kramar om mig. ”Jag slutar nu.” Säger Alex. ”Okej, tack för att du är ärlig.” Svarar jag. Det känns som att jag ljuger men jag kan inte komma på något annat att säga. Jag kramar om Alex.

”Kan du snälla berätta varför, varför gör du det här” Säger jag med gråten i halsen. Jag hör hur töntigt det låter men jag struntar i det. ”Jag vet, jag ska försöka förklara men jag vet inte hur men jag lovar att försöka. Jag har känt den senaste tiden som om jag vore ensam. Det känns som att jag inte är älskad eller hatad av någon. Det känns som att ingenting händer. Som om det inte finns någonting meningsfullt med livet. Vad är viktigt? Varför finns jag? Varför ska jag förlita mig på hur mycket gröna papper jag har i plånboken? Jag förstår inte varför denna värld ser ut som den gör och jag orkar inte med att inte veta eller förstå.” Alex gråter nu och jag känner hur mina tårar fortsätter att pressa fram. ”Alex, jag älskar dig otroligt mycket och jag hoppas att du iallafall vet det. Jag förstår att du kan känna dig ensam, det kan jag också göra men istället för att bara springa iväg så försöker jag få ut mig det. Det måste inte vara att prata med någon utan det kan vara att bara skriva ner det på ett papper och sedan slänga bort det. Det känns kanske löjligt men det hjälper. Det lovar jag.” Jag gråter inte längre. ”Jag har försökt, jag har skrivit ner det flera gånger om, men det hjälper inte. Jag vet inte vad jag ska göra för inget jag gör får mig att må bättre.” Alex börjar gråta ännu mer nu. Jag kramar lite hårdare. ”Du måste börja prata med mig, vi kan inte hålla på så här för alltid.” Jag börjar känna hur sömnen tar över. ”Jag lovar att jag ska försöka sluta” Alex låter som vanligt nu. ”Kom, låt oss gå och lägga oss.” Jag reser mig upp och tar Alex i handen och vi går och lägger oss. Som alla andra kvällar.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och