Fredagen den 29 maj 2020 - klockan 14:50
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Artiklar
  Nästa »

Scouterna blev mycket glada när Bräkne-Hoby Norra Samhällsförening erbjöd scouterna att flytta in till Örseryds gamla småskola.
Scouterna blev mycket glada när Bräkne-Hoby Norra Samhällsförening erbjöd scouterna att flytta in till Örseryds gamla småskola.

Ny lokal för Scouterna

Scouterna trivs i Örseryds gamla skola

Det blev stor glädje bland Bräkne-Hobys scouter när de fick flytta in i Örseryds gamla småskola. Här finns gott om plats till scouternas alla aktiviteter med vildmarken utanför dörren.

 

Läs mer
Johanna Dansdotter Johansson hade en dröm om att själv få arbeta med healing och medial vägledninghealing, en dröm som har blivit verklighet med det egna företaget \

Johannas "The Lighthouse"
 

Intresset för det övernaturliga har alltid varit stort för Johanna Dansdotter Johansson. När Johanna fick reda på att hon hade den medial gåvan, började hon utbilda sig. Nu har hon öppnat en egen studio "The Lighthouse" där hon ger både healing och medial vägledning.

Läs mer


Känner du till historien om

Bräknebygdens Kulturhus och
Svenmanska Parken?

Läs mer
Skvaltkvarn och hjulkvarn

Anrik vattenteknik längs Bräkneån

Kvarnanläggningar i Örseryd

Ända sedan 1671 finns det handlingar som visar på att människorna längs Bräkneån har nyttjat vattenkraften i Bräknebygden. Längsmed Bräkneån fanns olika slags kvarnar, där människorna malde sin spannmål. I Örseryd finns fortfarande kvarnrester och kvarnar som berättar en del om hur livet var förr i tiden.  

Läs mer
Många har nog fått påtår från denna kanna..

Snäll-Blendatorpet

Längs Hobyleden mot Sjöarp finns idag bara ruinerna av Snäll-Blendatorpet. Det lilla torpet har en alldeles egen historia att berätta. Sedan länge finns det bara lite ”rester” kvar i naturen som skvallrar om att platsen har varit bebodd.

Läs mer
Årets revy \

Slutsålt igen

Ny Succé för Strångamålarevyn

Läs mer
Till mångas glädje hade Hoby Kulle två julmarknader i år.

Adventsmarknader

Julmarknad på Hoby Kulle

Hoby Kulle öppnade i år upp med två julmarknader under första och andra advent. I de gamla vagnstallarna hade försäljarna satt upp sina bord och inne i antikbutiken fanns det mängder av vackra saker att inhandla.

Läs mer
Hos Pensionat Järnavik kunde besökarna botanisera bland unika delikatesser.

Unika delikatesser

Julmarknad hos Pensionat Järnavik

En välbesökt julmarknad som erbjöd unika delikatesser. Här kunde man bland annat köpa både ostkaka, ägg, sillinläggningar, ost och julbröd bakat i vedeldad bakugn.

Läs mer
Blekinge Folkhögskola som i år firar 150 år är en viktig plats för både elever, lärare och övrig personal som en gång har studerat eller arbetat där.

Folkhögskolan 150 år

Så har Blekinge Folkhögskola fyllt 150 år. Detta firade man under en hel dag med både sång och teater, gemensam middag men också tal av före detta lärare.

Läs mer
Höstmarknaden på Hoby Kulle blev mycket omtyck och välbesökt.

Höstmarknad på Hoby Kulle

Hoby Kulle öppnade upp till sin första Höstmarknad. Här kunde besökarna köpa hem en stor pumpa, potatis, äpplen eller någon fin antikvitet. 

Läs mer
På årtes Skörde- och Växtmarknad kunde besökarna botanisera bland hela fyrtio olika utställare som sålde allt från bland annat blommor, växter, grönsaker till frukt och pumpor.

Äpplets Dag

Välbesökt Skörde- och Växtmarknad

I ett strålande höstväder och ett välspäckat program, med hela fyrtio olika utställare var det dags för årets Skörde- och Växtmarknad. Arrangörer var som vanligt Bräkne-Hoby Trädgårdsförening med samarbetspartner.

Läs mer
vädret

_____________________________

Bygd i Samverkan
ställer upp!
leveranser

Bygd i Samverkan ställer upp ideellt, i samarbete med Ronneby Kommun, med utkörning av varor till de i riskgruppen i Bräkne-Hoby.

____________________________

Bräknetrampen

____________________________

Hänt i föreningarna

CORONA-INFO:Salsjön


Tipspromenader Silpinge

_______________________

Folder

____________________________


____________________________

Bengt Körling


Ingegerd


Inge Nilsson


Bräkneåns dalgång


Järnaviks skärgård


Bräkneleden

Bräknegrisen


Bygdens folk berättar

Berättelser
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Kalender

Tisdag 2/6
Tipsrunda från PRO-lokalen
Friluftsdag på Björkvallen, Hallabro
Lördag 6/6
Nationaldagsfirande i Ekebacken INSTÄLLT
Skicka ditt arrangemang till braknebygden@gmail.com


Bräknebygden


Det händer i Bräkne-Hoby

Kulturhuset

lions loppis

kyrkan


Ronneby Kommunbygderåd

Ronneby

slu

leader


Silpinge-nytt

Bräknebygden - en bygd i Samverkan. Häradsvägen 1 372 60 Bräkne-Hoby - 0457/80008 - braknebygden@gmail.com - www.brakne-hoby.se

Redaktion: WEBMASTER: Ingegerd Lindén. Lasse Bourelius, Ola Pagels