Torsdagen den 9 juli 2020 - klockan 13:26
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Artiklar
« Föreg. Nästa »

Åkonst i ny tappning


2016-07-01


Nu är det dags även för oss här i Bräkne-Hoby att få vara en del i åkonstprojektet längs Bräkneån. En utställning där man kommer att få se flera konstnärers arbete i, på och bredvid Bräkneån, ända från Knällsberg i Kronoberg ner till Snittingfallet och Svenmanska parken i Bräkne-Hoby. För den 3 juli är det Vernissage och invigning med BrÅkonst vid Belganet Handels AB, en plats där ån rinner rakt igenom den lilla fabriken.Utställning två månader

Tidigare hade Tommy Kalmteg, ordförande i Öljehults Samhällsförening och Kerstin Björklund, ordförande i Belganets Samhällsförening varit med och arrangerat Åkonst som då gick från Tingsrydsgränsen längs med Bräkneåns vatten ner till Belganet. Men år 2012 gjordes det ett uppehåll och då fick Tommy och Kerstin idén till att göra en liknande utställning, fast nu ända ner till Bräkne-Hoby. De tog då kontakt med Bygd i Samverkan som blev intresserade och har under hösten, vintern och våren träffats ett antal gånger för att planera den stora utställningen tillsammans med Ingegerd Lindén från Bygd i Samverkan och några av konstnärerna.

 

Under Vernissagen, den 3 juli klockan 14.00 vid Belganet Handels AB, kommer alla konstnärerna att vara på plats. Efter vernissagen kommer de, från klockan 15, att befinna sig på de olika platserna där deras konst är uppsatta. Utställningen som är en familjeaktivitet, dit man även kan rida, gå och cykla, håller sedan på under två månader fram till den 4 september.


Vernissage vid Belganet Handels AB
Vernissage vid Belganet Handels AB


Många vackra utställningsplatser

Platserna där man kan hitta de olika konstverken är Knällsberg där Björn Jäderås ställer ut sitt konstverk ”Hjälp” -Flytande på vattnet. Där finns också Noa Anderssons ”Oidentifierat föremål”.

I Gummagölsmåla ställer Sabine Öllerer ut ”Sjöråets stortvätt”. Agneta B Linds ”Prima ballerina” kan beskådas även där. Och den tredje konstnären som ställer ut i Gummagölsmåla är Mikaela Hölbling som visar konstverket ”Fotsteg”.

 

I Belganet vid Belganet Handels AB kan man beskåda Lena Wyrners ”Najadernas Hemlighet” och Elisabet Svensson ”Feskekörka” som ska finnas på en träbrygga i dammen. Men också Ulla Niemis ” Där vinden vilar”.

 

I Strångamåla kan man beskåda Tomas Olssons Träskulpturer ”Searching for water” och Blå installation ”Öppet rum” av Remus Wilson.

 

Vid Snittngfallet i Bräkne-Hoby kommer eleverna på Folkhögskolans konstlinje att ställa ut ”Concretum-create” - Figurer i vattenmiljö 1. De visar även Figurer i vattenmiljö 2 i Svenmanska parken vid Bräknebygdens Kulturhus.


Vid Strångamåla ställer Tomas Olsson och Remus Wilson ut sina verk.
Vid Strångamåla ställer Tomas Olsson och Remus Wilson ut sina verk.


Hemsida

Hemsidan www.brakonst.se är klar men har inte publicerats ännu, kommer inom kort.

Tipsa en vän     Skriv utvädret

_____________________________

B-t inställd


____________________________

Bygd i Samverkan
ställer upp!
leveranser

Bygd i Samverkan ställer upp ideellt, i samarbete med Ronneby Kommun, med utkörning av varor till de i riskgruppen i Bräkne-Hoby.

____________________________

Hänt i föreningarna

CORONA-INFO:Salsjön


Tipspromenader Silpinge

_______________________

Folder

____________________________


____________________________

Bengt Körling


Ingegerd


Inge Nilsson


Bräkneåns dalgång


Järnaviks skärgård


Bräkneleden

Bräknegrisen


Bygdens folk berättar

Berättelser
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Kalender

Onsdag 15/7
Musik i sommarkväll
Onsdag 22/7
Musik i sommarkväll
Onsdag 29/7
Musik i sommarkväll
Onsdag 12/8
Silpinge-klassikern CYKEL
Lördag 15/8
HemmaVasan
Söndag 4/10
Silpinge-klassikern PROMENAD
Fredag 13/11
Silpinge-klassikern JOGGING
Måndag 23/11
Silpinge-klassikern SKIDOR
Söndag 6/12
Silpinge-klassikern SIMNING
Skicka ditt arrangemang till braknebygden@gmail.com


Bräknebygden


Det händer i Bräkne-Hoby

Kulturhuset

kyrkan


Ronneby Kommunbygderåd

Ronneby

slu

leader


Silpinge-nytt

Bräknebygden - en bygd i Samverkan. Häradsvägen 1 372 60 Bräkne-Hoby - 0457/80008 - braknebygden@gmail.com - www.brakne-hoby.se

Redaktion: WEBMASTER: Ingegerd Lindén. Lasse Bourelius, Ola Pagels