Lördagen den 30 maj 2020 - klockan 00:28
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Artiklar
« Föreg. Nästa »

Historisk dag för cykelentusiaster i Blekinge

Cykelfrämjandets Blekingekrets


2013-02-11


Den 28 januari blev en historisk dag för cykelenusiaster i Bräkne-Hoby och i Blekinge i övrigt. Då hölls årsmöte för Cykelfräm-
jandets Blekingkrets på Folkhögskolan. En ny styrelse bildades med säte i Bräkne-Hoby men med verksamhet i hela länet.

Utan att vara varken Cykelklubb eller Cykelkrets i Cykelfrämjandet blev vi i Bräknetrampen, för ett par år sedan, tillfrågade om vi kunde tänka oss arrangera Cykelturistveckan något av de kommande åren. Som bekant antog vi denna utmaning och är nu mitt uppe i planeringsarbetet för CTV 2013. (Bilden är från Bräknetrampen 2012)

Frågorna kom dock så småningom, om vi ändå skulle bilda en krets, det kunde vara bra för vårt fortsatta arbete med cykelturism. Efter en del diskussioner i styrgrupper och styrelse beslöts det att vi skulle ansöka om att bli en cykelkrets. Vi ville då att den skulle heta "Cykelfrämjandets Blekingekrets".

Karlkronakrets blev Blekingekrets

Sonnie Nilsson är en välkänd profil i Karlskrona och länet. Han ser med glädje och stolthet tillbaka på alla de år han verkat för Cykelfrämjandet i Karlskrona.
Sonnie Nilsson är en välkänd profil i Karlskrona och länet. Han ser med glädje och stolthet tillbaka på alla de år han verkat för Cykelfrämjandet i Karlskrona.

Det fanns redan en cykelkrets i Karlskrona med många verksamma år bakom sig med Sonnie Nilsson i spetsen. I överenskommelse med Cykelfrämjandet ändrade de namnet från Karlskronakretsen till just Blekingekretsen. Bakgrunden är att efter många års arbete med cykling i främst Karlskronaområdet kände den nuvarande styrelsen att det var dags att dra sig tillbaka. De välkomnade vårt initiativ och tillsammans planerade vi för att bilda en ny styrelse med det nya namnet och med tanken att verka över hela länet.

Karlskronakretsen har under de gångna åren haft en intensiv verksamhet i Östra Blekinge.  Bland annat har de varit remissinstans till kommunen i cykelfrågor. Dessutom har man arrangerat två Cykelturistveckor, båda med mycket goda resultat!

Under senare år har dock intresset från medlemmarna och orken i styrelsen mattats av och man välkomnade därför initiativet från mitt-Blekinge att driva verksamheten vidare och att utöka den till hela länet.

I en övergång kommer två representanter för Karlskronakretsens styrelse att finnas med i den nya, nämligen Sonnie Nilsson och Berith Pagels. För övrigt innehåller den nya styrelsen personer från olika delar i länet

Nya styrelsen: Från vänster övre raden Sonnie Nilsson, Staffan Håkansson, Kristina Ling, Ingegerd Lindén, Ola Pagels. Nedre raden: Berith Pagels, Iréne Nilsson (sekreterare för årsmötet men avgående i styrelsen), Lars-Erik Johnsson.
Nya styrelsen: Från vänster övre raden Sonnie Nilsson, Staffan Håkansson, Kristina Ling, Ingegerd Lindén, Ola Pagels. Nedre raden: Berith Pagels, Iréne Nilsson (sekreterare för årsmötet men avgående i styrelsen), Lars-Erik Johnsson.


Nya styrelsen kommer från hela länet

- Vi får ta en dag i taget, säger Staffan Håkansson, som valdes till ordförande. - Vi ska genomföra 5-årsjubilerande Bräknetrampen den 18 maj, därefter Cykelturistveckan 28 juli-2 augusti. Först därefter kan vi på allvar ta tag i den kommande verksamheten för Blekingekretsen.

När styrelsen valdes, ville man att det skulle finnas representanter från hela länet. Det lyckades nästan och kommande år kanske spridningen kan bli total. Antalet styrelsemedlemmar beslutades till nio, för att bereda plats för någon mer från västra Blekinge, ex. Karlshamn.

Styrelsen valdes för ett år:
Ordf. Staffan Håkansson (Bräkne-Hoby)
Vice ordf. Sonnie Nilsson (Karlskrona)
Kassör: Berith Pagels (Karlskrona)
Sekr. Kristina Ling (Bräkne-Hoby)
Ledamöter: Ola Pagels (Bräkne-Hoby)
Ingegerd Lindén (Bräkne-Hoby)
Bengt Mauritzson (Johannishus)
Lars-Erik Johnsson (Sölvesborg)

Text och bild: Ingegerd och Roger Lindén


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut
Kommentarer
2. Bräkne-Hoby blir faktiskt centrum för Cykelfrämjandet i Blekinge! Ingegerd Lindén 2013-02-25
1. Borde inte fler vara cyklande i en sådan församling Kjell GG Johansson 2013-02-25


vädret

_____________________________

Bygd i Samverkan
ställer upp!
leveranser

Bygd i Samverkan ställer upp ideellt, i samarbete med Ronneby Kommun, med utkörning av varor till de i riskgruppen i Bräkne-Hoby.

____________________________

Bräknetrampen

____________________________

Hänt i föreningarna

CORONA-INFO:Salsjön


Tipspromenader Silpinge

_______________________

Folder

____________________________


____________________________

Bengt Körling


Ingegerd


Inge Nilsson


Bräkneåns dalgång


Järnaviks skärgård


Bräkneleden

Bräknegrisen


Bygdens folk berättar

Berättelser
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Kalender

Tisdag 2/6
Tipsrunda från PRO-lokalen
Friluftsdag på Björkvallen, Hallabro
Lördag 6/6
Nationaldagsfirande i Ekebacken INSTÄLLT
Skicka ditt arrangemang till braknebygden@gmail.com


Bräknebygden


Det händer i Bräkne-Hoby

Kulturhuset

lions loppis

kyrkan


Ronneby Kommunbygderåd

Ronneby

slu

leader


Silpinge-nytt

Bräknebygden - en bygd i Samverkan. Häradsvägen 1 372 60 Bräkne-Hoby - 0457/80008 - braknebygden@gmail.com - www.brakne-hoby.se

Redaktion: WEBMASTER: Ingegerd Lindén. Lasse Bourelius, Ola Pagels