Lördagen den 19 oktober 2019 - klockan 17:12
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Artiklar
« Föreg. Nästa »

Strångamålarevyn 30 år

Fullträff!


2015-01-07


Ja, Strångamålarevyns trettionde år blev verkligen en fullträff! I stort sett alla nummer drog ner rungande skratt och applåder och när föreställningen var slut reste sig hela publiken och applåderade!

Till årets föreställning hade man valt ut godbitar från de trettio åren, men även en del nyskrivet fanns med. De gamla revyrävarna Tommy, Ellinor, Hillevi, Lotta och Ola gjorde inte publiken besviken. Men även Emmie och Klara som äntrade scenen för första gången visade att de verkligen är något att hoppas på i framtiden. De deltog i flera nummer på scen tillsammans med de andra skådespelarna, men de hade även mycket uppskattade inslag som de framförde själva framför orkesterdiket. Dessa drog ner en massa skratt och applåder.

Det traditionella pausfikat glömdes inte heller bort. Som alltid bjöds det på fantastiskt gott hembakat vetebröd och kakor och fikat ingår alltid i biljettpriset.

Det är fortfarande några föreställningar till av årets revy, men dessa är slutsålda. Sista föreställningen är den 17 januari.

Började med luciatåg för trettio år sedan

Första gången, för trettio år sedan, började det egentligen med att bygdens barn skulle ha ett luciatåg för byborna. För att förlänga underhållningen lite, planerade man även att göra några sketcher att roa publiken med. Detta föll så väl ut att man fortsatte året därpå och efter åren som gick, utökades och förbättrades revynumren mer och mer. 

Ryktet om Strångamålarevyn spreds och det blev snart så att det inte bara var byborna som kom utan folk sökte sig dit längre och längre ifrån. Under många år har Strångamåla haft en av de större revyerna i länet och har även tilldelats priser.


Tommy tycker det är jobbigt med all reklam som kommer i brevlådan - eller inte?...
Tommy tycker det är jobbigt med all reklam som kommer i brevlådan - eller inte?...


Idellt arbete

Revygänget är ett väl sammansvetsat team, som i år spelar revyn i tretton föreställningar för en publik på ca 1700 personer. Många familjer är involverade i det ideella arbetet och bortåt 30 personer är engagerade från september till början på februari. Det mesta materialet skrivs av de medverkande själva och var och en har sin speciella uppgift att ta ansvar för.

Revygänget håller fast vid traditioner och premiären ges fortfarande alltid vid luciahelgen, då bygdens barn har luciatåg i samband med premiären. Revygängets ambitioner är att publiken ska ha roligt för en billig peng och fikat som ingår är alltid lika uppskattat av publiken.

Med humor och kärlek har man under åren skämtat med profiler i vår bygd. Bland andra har vi sett Kjell Hobjer, Ingmar i sin taxi, Bosse med bilservicen och allas vår \
Med humor och kärlek har man under åren skämtat med profiler i vår bygd. Bland andra har vi sett Kjell Hobjer, Ingmar i sin taxi, Bosse med bilservicen och allas vår "Lille-Leif".


Skådespelarna

Skådespelarna har förnyats en del, men flera av dem har varit med större delen av åren. ELLINOR ANDERSSON är den som varit med från allra första början. Hon var med och startade upp revyn 1985. Med 3 års uppehåll har hon nu varit med i 27 revyer. LISELOTTE FRID ”missade” första året men har sedan dess varit trogen revyn. I år är hon med för 29:e gången! HILLEVI ANDERSSON medverkar för 25:e året, efter några år som publik blev hon sugen att själv stå på scen. TOMMY NILSSON halkade in som gitarrist 1991. Har sen dess varit med alla år förutom 2005, totalt 23 revyer hittills. OLA ÖDMAN gjorde återtåg till revyscenen 2013. Han hade tidigare varit med 1986-89 både som gitarrist och aktör. EMMIE SJÖHOLM har under många år varit med på bygdens luciatåg och sett revyn. I år har hon gjort premiär på scen. KLARA DAHLIN, med mamma Nilla i orkesterdiket, har varit med på många träningar. Nu bar det upp på scen för första gången.

Emmie och Klara gjorde små bejublade sketcher framför orkesterdiket. I bakgrunden ser vi även Nilla, Tony och Stefan i diket. Bakom finns även trummisen Stefan.
Emmie och Klara gjorde små bejublade sketcher framför orkesterdiket. I bakgrunden ser vi även Nilla, Tony och Stefan i diket. Bakom finns även trummisen Stefan.
Sverigehäftet - Ellinor, Ola, Hillevi och Lotta.
Sverigehäftet - Ellinor, Ola, Hillevi och Lotta.


Ola, Ellinor, Tommy
Ola, Ellinor, Tommy


Ulla och Eilert, alias Ellinor och Tommy, hör till de klassiska figurerna.
Ulla och Eilert, alias Ellinor och Tommy, hör till de klassiska figurerna.


Att spara får kosta - Tommy och Hillevi
Att spara får kosta - Tommy och Hillevi

Text och bild: Ingegerd Lindén

Tipsa en vän     Skriv utvädret

_____________________________

utst. okt.

____________________________

Folder

Hänt i föreningarna

____________________________

Föreningar: berätta
om er verksamhet!
Skicka in bild och några rader om möten, träffar, resor mm i din förening! Alla ser inte era inlägg på facebook! Skicka till braknebygden@gmail.com

____________________________


____________________________

Bengt Körling


Ingegerd


Inge Nilsson


Bräkneåns dalgång


Järnaviks skärgård


Bräkneleden

Bräknegrisen


Bygdens folk berättar

Berättelser
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Kalender

Söndag 20/10
Gudstjänst med Axplock
Tisdag 22/10
Pubkväll i Hallagården
Söndag 27/10
Odlingsvärda rosor
Tisdag 12/11
Musik och allsång i Bygdegården
Söndag 17/11
Kransbindning
Söndag 24/11
Trädgårdsföreningens julfest
Tisdag 26/11
Smörgåsbord i Hallagården
Söndag 8/12
Julmarknad Pensionat Järnavik
Skicka ditt arrangemang till braknebygden@gmail.com


Kulturhuset

lions loppis

kyrkan

Det händer i Bräkne-Hoby

Bräknebygden


BBAB

SilpingenyttRonneby Kommunbygderåd

Ronneby

slu

leader

Bräknebygden - en bygd i Samverkan. Häradsvägen 1 372 60 Bräkne-Hoby - 0457/80008 - braknebygden@gmail.com - www.brakne-hoby.se

Redaktion: WEBMASTER: Ingegerd Lindén. Lasse Bourelius, Ola Pagels