Lördagen den 19 oktober 2019 - klockan 16:30
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Artiklar
« Föreg. Nästa »

Utställning i Bräknebygdens Kulturhus avslutad

Harrysson x fyra


2014-12-16


Söndagen före jul var det vernissage på en ny utställning i Bräknebygdens Kulturhus. En konstutställning där hela familjen Harrysson ställde ut. En mycket varierad utställning där varje familjemedlem har sitt speciellla uttryckssätt. Utställningen är nu avslutad och familjen Harrysson är nöjd med besökstillströmningen.

Filmaren Mats Harrysson har bland annat gjort vackra och uppskattade filmer om Bräkneån som visats på Sveriges Television. Dessutom har han dokumenterat Bräknetrampen ett antal gånger samt Cykelturistveckan. Detta är bara exempel på hans stora filmproduktion.

Han har under en tid även jobbat med videokonst som han kommer att ställa ut på Bräknebygdens kulturhus under julveckorna. Men denna gång är han inte ensam, han har hela familjen med sig, hustrun Birgitta och döttrarna Maria och Anna.

Anna Harrysson - arkitekt - ställer ut delar av sitt examensarbete ”Sinnernas rum”. Anna gjorde en ”sinnesväv” med uttrycken från olika material, ljus, färger, grader av ordning och upplevelser av rymnd.

Maria E Harrysson - konstnär. Maria är utbildad vid Konstfackskolan i Stockholm och visar i utställningen sina verk som är gjorda med grafitpenna. En värld av framtidsscenerier. Maria har också ett verk på utställning i Hongkong - artikel i senaste nummret av tidningen FORM.

Birgitta Harrysson - akvareller. Birgitta har just påbörjat sitt akvarellmälande coh exprimenterar med en speciell teknik där hon viker akvarellpappret så att en spegelbild bildas-

Mats Harrysson video-foto. Mats är född och uppvuxen i Kallinge. Har under många år jobbat som dokumentärfilmare och bland annat gjort filmer om Bräkneån som visats i SVT. Mats började sin anställning på SVT i Stockholm 1968 och jobbade under hela 70-talet med dokumentär och teaterinspelningar. Många kända personer passerade revy och Mats stillbildskamera avbildade många av dem. På utställningen visar Mats upp ett stort collage av bilder som aldrig visats tidigare. 1976 var Mats i södra Mexico och gjorde dokumentärfilm - stillbilder från denna resa visas. Mats har påbörjat lite experiment med videokonst - här visas resultatet genom 3 st videoskärmar och printade stillbilder.

Familjen är Bräkne-Hoby bor på deltid, sedan 1980 har familjen sitt sommarboende vid Ekfors – Bräkneån norr om Bräkne-Hoby.
Utsällningen pågår  21 december - 11 januari. Öppettider se HÄR!


Tipsa en vän     Skriv utvädret

_____________________________

utst. okt.

____________________________

Folder

Hänt i föreningarna

____________________________

Föreningar: berätta
om er verksamhet!
Skicka in bild och några rader om möten, träffar, resor mm i din förening! Alla ser inte era inlägg på facebook! Skicka till braknebygden@gmail.com

____________________________


____________________________

Bengt Körling


Ingegerd


Inge Nilsson


Bräkneåns dalgång


Järnaviks skärgård


Bräkneleden

Bräknegrisen


Bygdens folk berättar

Berättelser
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Kalender

Söndag 20/10
Gudstjänst med Axplock
Tisdag 22/10
Pubkväll i Hallagården
Söndag 27/10
Odlingsvärda rosor
Tisdag 12/11
Musik och allsång i Bygdegården
Söndag 17/11
Kransbindning
Söndag 24/11
Trädgårdsföreningens julfest
Tisdag 26/11
Smörgåsbord i Hallagården
Söndag 8/12
Julmarknad Pensionat Järnavik
Skicka ditt arrangemang till braknebygden@gmail.com


Kulturhuset

lions loppis

kyrkan

Det händer i Bräkne-Hoby

Bräknebygden


BBAB

SilpingenyttRonneby Kommunbygderåd

Ronneby

slu

leader

Bräknebygden - en bygd i Samverkan. Häradsvägen 1 372 60 Bräkne-Hoby - 0457/80008 - braknebygden@gmail.com - www.brakne-hoby.se

Redaktion: WEBMASTER: Ingegerd Lindén. Lasse Bourelius, Ola Pagels