Lördagen den 30 maj 2020 - klockan 00:22
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Artiklar
« Föreg. Nästa »

Nu önskar vi de nya ägarna stor framgång!

Tjärö på gång igen!


2016-07-20

<span style=\

Sandra Löfgren är platschef, men också dotter till Örjan Johansson som tillsammans med Kjell Grubin är de nya ägarna på Tjärö.Den första juni öppnade de nya ägarna Örjan Johansson och Kjell Grubin upp Tjärö. Ett Tjärö som både är bevarat som det en gång var, men också med nya trevliga investeringar, såsom ny förlängd brygga, restaurang och ett Café. Och redan tidigt i våras var bokningarna i full gång med både konferenser och bröllop.


Redan tjugo minuter innan den nymålade Tjäröbåten har lagt till i Järnavik, har det bildats en lång kö med människor som vill åka till Tjärö.

- Vi har fått ett fantastiskt gensvar och det har gått över förväntan. Vid midsommar hade vi mellan två till tre tusen personer här, säger Sandra Löfgren som är platschef på Tjärö och dotter till Örjan som är delägare tillsammans med Kjell Grubin och som tog över ägarskapet den sista oktober. Örjan kommer från Lund och har under många år arbetat med utveckling av IT-branschen och Kjell är Blekingebo med många års erfarenhet som krögare.

- Tanken på att ta över och driva Tjärö har väl funnits där under många år eftersom vi själva har varit väldigt mycket på Tjärö under somrarna. Men det är först nu som det verkligen var läge att satsa. När man är på ett ställe ofta så ser man också vad som behöver förbättras och förändras och vad som kan göras mer, säger Örjan när han under två minuter tar en paus från byggandet som har pågått under hela vintern och som fortfarande pågår.

 

 

 


Vill bevara det gamla - tillsammans med moderniteter

Sandra berättar att man även i framtiden kommer att bevara allt det gamla som finns kvar på Tjärö. Men man har valt att bygga ut bryggan nere vid gästhamnen så att fler båtar får plats att lägga till där. Det är också är där som folk kan hoppa av och på Tjäröbåtarna. Detta för att det då inte blir så långt att gå och för att man även som rullstolsburen ska kunna ta sig fram. Man har också byggt ett stort däck där man kan sitta och fika eller äta. Och i anslutning till däcket är det byggt ett nytt Café och en ny stor restaurang.

- Tyvärr har ju den nya restaurangen inte blivit klar än, men vi bygger för fullt och den gamla restaurangen uppe på ön är ju i gång, säger Sandra och förklarar att bygga på en ö är inte helt lätt, då allt material måste forslats över på en specialbyggd flotte.

För att underlätta för både konferensdeltagare och vanliga sommargäster har man också lagt fiber på hela ön, inklusive alla husen som nu också har fiber och som inom kort också kommer att utrustas med nya sängar.

 

- Nu har vi också fått hit vår trevliga lilla hönsfamilj som ska få gå runt här bland sommargästerna, berättar Sandra och går och öppnar upp hönshusets dörr, innan hon skyndar iväg för nya arbetsuppgifter. Några av besökarna som går runt och tittar bland husen är Leo Ländell som kommer från Växjö som är här med sin faster Inger Noren som kommer från Göteborg.

 

- Det är första gången vi är här och vi ska sova över här i natt. Här är jättefint, säger Inger och får medhåll av Leo.

 


<span style=\

De nya ägarna kommer att bevara de gamla byggnaderna precis som tidigare, så att besökarna känner igen sig.<span style=\
När Örjan Johansson och Kjell Grubin tog över ägarskapet av Tjärö, visste de precis som Sandra Löfgren, idag platschef, vad som saknades och vad som kunde förbättras på den omtyckta ön

<span style=\

Under hela vintern och sommaren har man byggt på den nya restaurangen. Men det är inte helt lätt att bygga på en ö, då allt material ska forslas ut på en specialbyggd flotte.<span style=\
På det utbyggda nybyggda däcket nere vid gästhamnen ska man kunna sitta och äta från både restaurang och Cafét och samtidigt njuta av den vackra havsutsikten.


I receptionen och i Cafét håller bland annat Lova Ganholt och Hannes Gärdenfors till.

- Jag bor på Bjärnö som ligger rakt över Tjärö och ror över till jobbet här på Tjärö varje morgon. Det är en rätt så häftig känsla, säger Lova och skrattar.

Nedanför den gamla restaurangen har man byggt en naturlekplats där barnen bland annat kunde prova på att gå på lina, men också att klättra upp för ett berg. Under sommaren kommer man också att erbjuda sina besökare viskvällar nere vid Tjärös egen lilla scen.


<span style=\

Nedanför den gamla restaurangen har man byggt en naturlekplats. Något som de Danska barnen Viktor och Zoey tyckte var jättekul och som var här med mamma Helena och Pappa Jakob Magnussen.
På Tjärö får man numera sätta upp sitt tält var man vill. Många väljer att komma under dagen  för att då slå sig ner på någon av de vackra klipporna.
På Tjärö får man numera sätta upp sitt tält var man vill. Många väljer att komma under dagen  för att då slå sig ner på någon av de vackra klipporna.

<span style=\

I receptionen eller i Cafét hittar man bland annat Hannes Gärdenfors och Lova Ganholt som privat bor på ön Bjärnö på sommaren och som ror till jobbet varje morgon.<span style=\
Leo Ländell hade kommit från Växjö för att besöka Tjärö, tillsammans med sin faster Inger Noren som kom från Göteborg.


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


vädret

_____________________________

Bygd i Samverkan
ställer upp!
leveranser

Bygd i Samverkan ställer upp ideellt, i samarbete med Ronneby Kommun, med utkörning av varor till de i riskgruppen i Bräkne-Hoby.

____________________________

Bräknetrampen

____________________________

Hänt i föreningarna

CORONA-INFO:Salsjön


Tipspromenader Silpinge

_______________________

Folder

____________________________


____________________________

Bengt Körling


Ingegerd


Inge Nilsson


Bräkneåns dalgång


Järnaviks skärgård


Bräkneleden

Bräknegrisen


Bygdens folk berättar

Berättelser
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Kalender

Tisdag 2/6
Tipsrunda från PRO-lokalen
Friluftsdag på Björkvallen, Hallabro
Lördag 6/6
Nationaldagsfirande i Ekebacken INSTÄLLT
Skicka ditt arrangemang till braknebygden@gmail.com


Bräknebygden


Det händer i Bräkne-Hoby

Kulturhuset

lions loppis

kyrkan


Ronneby Kommunbygderåd

Ronneby

slu

leader


Silpinge-nytt

Bräknebygden - en bygd i Samverkan. Häradsvägen 1 372 60 Bräkne-Hoby - 0457/80008 - braknebygden@gmail.com - www.brakne-hoby.se

Redaktion: WEBMASTER: Ingegerd Lindén. Lasse Bourelius, Ola Pagels