Lördagen den 19 oktober 2019 - klockan 16:56
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Artiklar
« Föreg. Nästa »

Sagan om Ronneby och ärkefienden Ineffektiviteten

Var är alla riktiga hjältar?


2008-11-25

Kära läsare! När ni öppnar serietidningen "Rondellen" märker ni på första uppslaget att Hobyskolans högstadium är ute på hal is - mycket halare än isen på en nyspolad bandybana. Hotet uppstår efter en kommunal tjänsteman tittar på några siffror och konstaterar att det kommer att fattas gymnasieelever för att fylla alla skolbänkar i Kallinge och Ronneby centrum inom den närmaste femårsperioden. Larmet går i Stadshuset.

•- Vår skolorganisation hotas av ärkefienden Ineffektivitet! Vi måste fylla de tomma bänkarna! skriker kommunhjältarna så fort de hör larmet.
Hjältar har ofta mer makt och vilja än eftertänksamhet och förbehåll. I riktiga krissituationer är det nödvändigt, men i de flesta situationer kan impulsivitet leda till katastrof. Kommunhjältarna har väldigt bråttom med att ta på sig mantlarna. De knuffar undan "Strategi 2010" för att flyga mot ett nytt mål: att stjäla elever från landsbygden för att fylla platserna i Ronneby City och därmed rädda kommunen från Ineffektivitet.

Kommuninvånarna häpnar när kommunhjältarna plötsligt kommer inflygande, särskilt eleverna på landsbygden.

•- Vi har det jättebra där vi är. Vi känner oss trygga och lär oss massor. Vi älskar våra skolor! Det är inte vi som minskar i antal. Borde ni inte leta efter Ineffektivitet någon annanstans? Snälla, låt oss vara kvar på våra skolor, ber eleverna på landsbygden.
Kommunhjältarna vill snabbt agera snarare än att lyssna.

•- Ni är alldeles för isolerade ute på landsbygden för att förstå det stora hotet från Ineffektivitet! Ni behöver socialiseras för att utvecklas. Vi måste rädda er - och det fort - åtminstone före nästa val. Vi ska se till att ni får frukost och nya matteböcker under tiden ni vistas i vår stora metropol. Vi kommer att ge er nya, utvecklande utmaningar, som att försöka ta er till skolan i tid varje dag med buss eller tåg, svarar kommunhjältarna
Kommunhjältarna kan inte heller få elevernas föräldrar eller de andra kommuninvånarna att förstå vitsen med deras nya Superstrategi mot Ineffektivitet. Några invånare vågar ställa frågor till hjältarna. Ska en så-kallad Superstrategi mot Ineffektivitet verkligen leda till ökade transportkostnader, ökad miljöförstoring, dyra skolinvesteringar som går till spillo, förminskad livskvalitet för elever, sämre kontakt mellan föräldrar och skolpersonal, lärare och skolämnen som försvinner och byar som dör utan nya inflyttningar?

•- Ni föräldrar tänker bara på trygghet. Det är bara den dynamiska duon på Stadshuset som har Helikopterperspektiv. Det är bara vi som har denna superkraft som kan se det stora hotet som Ineffektivitet innebär. Det finns nog några slantar att vinna genom att bli av med landsbygdsskolorna. Vi tror det i alla fall, men ärligt talat har inte haft tid att räkna ut vad alla konsekvenser blir i detalj, Men glöm det! Vi har ingen tid att förlora nu! Håll er tysta och sluta med alla frågor, insändare, remissvar, alternativa förslag och tramsiga demonstrationer! Låt oss rädda er i fred! säger de mäktiga kommunhjältarna bestämt.

Kära läsare! Nu ser vi att vår kommun är i knipa! Våra kommunhjältar är helt omedvetna om att Ineffektivitet redan har tagit makten över dem och hjärntvättat dem! De har gått över till den mörka sidan och tänker stänga våra landsbygdsskolor nu på torsdag. Men vi har inte kommit till slutet av serietidningen än! Det finns fler människor ibland oss som har superkrafter, De skulle kunna stoppa katastrofen genom att hålla emot. De skulle kunna bli våra nya, riktiga hjältar, men vågar de? Har vi valt fel? Har Ineffektivitet redan vunnit över vår kommun? Har man fått superkrafter, är det minsann dags att använda dem! Vi vanliga medborgare måste försöka, återigen, att locka våra kommunhjältar tillbaka till den ljusa sidan på kommunfullmäktigemötet nu på torsdag, kl. 17, i Stadshuset.

Kära läsare, kom med och försöka bryta Ineffektivitets förbannelse över stadshuset genom att ställa era frågor - igen- och visa ert stöd för skola, landsbygd och kommunens framtid!

Signaturen "Dags att vända blad"


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


vädret

_____________________________

utst. okt.

____________________________

Folder

Hänt i föreningarna

____________________________

Föreningar: berätta
om er verksamhet!
Skicka in bild och några rader om möten, träffar, resor mm i din förening! Alla ser inte era inlägg på facebook! Skicka till braknebygden@gmail.com

____________________________


____________________________

Bengt Körling


Ingegerd


Inge Nilsson


Bräkneåns dalgång


Järnaviks skärgård


Bräkneleden

Bräknegrisen


Bygdens folk berättar

Berättelser
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Kalender

Söndag 20/10
Gudstjänst med Axplock
Tisdag 22/10
Pubkväll i Hallagården
Söndag 27/10
Odlingsvärda rosor
Tisdag 12/11
Musik och allsång i Bygdegården
Söndag 17/11
Kransbindning
Söndag 24/11
Trädgårdsföreningens julfest
Tisdag 26/11
Smörgåsbord i Hallagården
Söndag 8/12
Julmarknad Pensionat Järnavik
Skicka ditt arrangemang till braknebygden@gmail.com


Kulturhuset

lions loppis

kyrkan

Det händer i Bräkne-Hoby

Bräknebygden


BBAB

SilpingenyttRonneby Kommunbygderåd

Ronneby

slu

leader

Bräknebygden - en bygd i Samverkan. Häradsvägen 1 372 60 Bräkne-Hoby - 0457/80008 - braknebygden@gmail.com - www.brakne-hoby.se

Redaktion: WEBMASTER: Ingegerd Lindén. Lasse Bourelius, Ola Pagels