Lördagen den 19 september 2020 - klockan 13:42
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Artiklar
« Föreg. Nästa »

Parcykel tillgänglig för alla i Bräknebygden


2019-03-06

En liknande parcykel har tidigare kunnat bokas på Bräknetrampen, då från Karlskrona kommun. Men från i år kommer vi att ha en egen!
En liknande parcykel har tidigare kunnat bokas på Bräknetrampen, då från Karlskrona kommun. Men från i år kommer vi att ha en egen!

I samverkan med Bräknetrampens planeringsgrupp kommer Blekinge Parasportförbund, inför årets upplaga av Bräknetrampen, köpa in en eldriven parcykel. Cykeln är totalanpassad för att personer med funktionsnedsättningar ska kunna ta del av cykling och få möjligheten att kunna ta del av arrangemanget och den vackra miljön i Bräknebygden.

Idag kostar en sådan här parcykel ca 110 000 kr och genom bidrag från Norrabacka-Eugeniafonden, cykelleverantören MGB Starbridge och Lionsklubbar i sydostregionen så har man fått möjlighet att köpa in cykeln som kommer finnas till utlåning under Bräknetrampen för dem som har behov och vill prova cykling. Man har tillgång till cykeln under 2 tim och sträckan Hjälmsatrampen på 11 km är anpassad för att vara tillgänglig så att man ska kunna ta del av de flesta besöksstationerna. Man ska också komma fram överallt med cykeln då cykeln är 2 m lång och 113 cm bred

Vanraam Fun2Go är en trehjulig parallell tandem parcykel som är anpassad för funktionshindrade personer. Då föraren och passageraren sitter bredvid varandra blir det lätt att kommunicera och båda får väldigt bra sikt. Föraren styr men båda kan trampa om man vill och kan, om inte så går det lika bra för passageraren att njuta av cykelturen genom att bara åka med.

Cykeln levereras med flera tillgänglighetsanpassningar som:

- Elassistans upp till 8-10 mil
- 8 växlar samt backfunktion
- Roterbart säte för passagerare
- Säkerhetsbälte
- Armstöd för passagerare
- Fotfäste sandalpedal
- Punkteringsfria däck


CYKEL FÖR ALLA!

Liksom Bräknetrampen är ett cykelevenemang FÖR ALLA, så kommer denna parcykel att vara en CYKEL FÖR ALLA.

Den kommer finnas placerad året runt i Bräkne-Hoby och ska finnas tillgänglig för utlåning bland annat till funktionsnedsatta och äldre för att ge dem möjlighet att komma ut och cykla när det passar dem.

Den ska placeras och hanteras av Bräknetrampen som kommer att informera om hur/var man kan boka tid för cykeln. Vem som helst ska kunna låna cykeln, man måste inte vara funktionsnedsatt för att få nyttja den. Äldre personer som inte orkar cykla själva, vuxen med barn eller varför inte helt enkelt ta din äldre släkting/vän med dig på en cykeltur? Eller bara använda den för att det är trevligt? Utlåningen ska vara kostnadsfri.

Cykeln är inte levererad än och kommer att vara tillgänglig först efter Bräknetrampen. Då hoppas vi att den blir väl använd!

Tipsa en vän     Skriv utvädret

___________________________

Friman

____________________________

Bygd i Samverkan
ställer upp!
leveranser

Bygd i Samverkan ställer upp ideellt, i samarbete med Ronneby Kommun, med utkörning av varor till de i riskgruppen i Bräkne-Hoby.

____________________________

Hänt i föreningarna

CORONA-INFO:Salsjön


Tipspromenader Silpinge

_______________________

Folder

____________________________


____________________________

Bengt Körling


Ingegerd


Inge Nilsson


Bräkneåns dalgång


Järnaviks skärgård


Bräkneleden

Bräknegrisen


Bygdens folk berättar

Berättelser
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Kalender

Söndag 4/10
Silpinge-klassikern PROMENAD
Fredag 13/11
Silpinge-klassikern JOGGING
Måndag 23/11
Silpinge-klassikern SKIDOR
Söndag 6/12
Silpinge-klassikern SIMNING
Skicka ditt arrangemang till braknebygden@gmail.com


Bräknebygden


Det händer i Bräkne-Hoby

Kulturhuset

kyrkan


Ronneby Kommunbygderåd

Ronneby

slu

leader


Silpinge-nytt

Bräknebygden - en bygd i Samverkan. Häradsvägen 1 372 60 Bräkne-Hoby - 0457/80008 - braknebygden@gmail.com - www.brakne-hoby.se

Redaktion: WEBMASTER: Ingegerd Lindén. Lasse Bourelius, Ola Pagels