Fredagen den 22 januari 2021 - klockan 22:09
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Artiklar
« Föreg. Nästa »

Australisk inspirationskälla


2015-12-01


Erika von Buxhoeveden gjorde en resa under våren till Australien. Där blev hon helt såld på Ayers Rock. Uluru är namnet som den australiska urbefolkningen kallar denna gigantiska sten. 300 meter hög är den och sträcker sig 6 km djupt ner i marken i en stor båge under jordskorpan.


 

 


Stenen skiftar även i färg från röd till lila allt efter väderleken berättar Erika. Under resan besökte jag även Great barrier reef. Där finns ett fantastiskt korallrev med alla regnbågens färger, underbara fiskar och fantastiska sköldpaddor, även små hajar. Allt detta har givit mig en otrolig inspiration att måla. Jag jobbar mest med akvarell och ytterst lite pastell. Senare kommer jag gå över till motiv från regnskogen, det blir annorlunda mot idag. Jag trivs bäst med att skapa efter naturmotiv, måla av människor är inget för mig. Ibland får vi den typen av uppgifter.Det är bara att gilla läget, nu när jag studera konst på vinterkursen på Blekinge Folkhögskola. Jag trivs jättebra och vår lärare Per-Åke Foglert är väldigt kunnig. Vi är en fantastiskt grupp och det är trevligt träffa ungdomarna här, alltid lär man sig något nytt, berättar Erika. Akvarell handlar ofta om ett penseldrag, något som är mycket svårt. Jag har även jobbat med vanligt salt, det ger illusion av sand, buskar, snö, stjärnor eller frost. Men i måleriet får man prova sig fram, berättar Erika.
Text och bild
Andreas Nordkvist

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


vädret

___________________________

Friman

____________________________

Bygd i Samverkan
ställer upp!
leveranser

Bygd i Samverkan ställer upp ideellt, i samarbete med Ronneby Kommun, med utkörning av varor till de i riskgruppen i Bräkne-Hoby.

____________________________

Hänt i föreningarna

CORONA-INFO:Salsjön


Tipspromenader Silpinge

_______________________

Folder

____________________________


____________________________

Bengt Körling


Ingegerd


Inge Nilsson


Bräkneåns dalgång


Järnaviks skärgård


Bräkneleden

Bräknegrisen


Bygdens folk berättar

Berättelser
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka ditt arrangemang till braknebygden@gmail.com


Bräknebygden


Det händer i Bräkne-Hoby

Kulturhuset

kyrkan


Ronneby Kommunbygderåd

Ronneby

slu

leader


Silpinge-nytt

Bräknebygden - en bygd i Samverkan. Häradsvägen 1 372 60 Bräkne-Hoby - 0457/80008 - braknebygden@gmail.com - www.brakne-hoby.se

Redaktion: WEBMASTER: Ingegerd Lindén. Lasse Bourelius, Ola Pagels