Fredagen den 19 juli 2019 - klockan 09:57
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Artiklar
« Föreg. Nästa »

Carolas Granberg, Hallabros föräldraråd


2008-10-08


Sedan mina barn var små, har jag försökt lära dem att man inte får som man vill genom att gråta och skrika. Jag har försökt lära dem att man måst argumentera för det man vill eller vill ha. Och med tillräckligt bra argument kan man vända ett NEJ till ett JA. För jag tycker att ingen människa skall vara sämre än att man kan ändra sig. Då visar man tecken på ödmjukhet, lyhördhet och medmänsklighet.

Vikten av att argumentera för sin sak, är något som vi som har valt att bosätta oss på landsbygden är vana vid. För ingenting när det gäller service är självklart när man har valt att bosätta sig utanför Ronneby tätort. Vi för en ständig kamp för att behålla en service så att våra samhällen fortsätter att vara attraktiva, och för att våra barn inte skall fösas runt som boskap bara för att de skall gå i skolan. Vi kämpar för att behålla räddningstjänsten så att vi kan hjälpa våra invånare och förbipasserande i nöd. Vi kämpar för att våra äldre skall kunna bo kvar i sin hembygd när huset är för stort och kräver för mycket jobb.
Forskning visar att SKOLAN är den viktigaste attraktionskraften i ett samhälle. Och enligt glesbygdsverkets broschyr "skolan mitt i byn" finns det inget som förenar ett folk mer än när skolan är hotad. - Och det ser vi klart och tydligt här!

Sedan skolutredningen offentliggjordes har många nya kontakter knutits, både genom föreningar och privat. Ett engagemang som är helt otroligt!
Jag kan bara önska att alla politiker som sitter och beslutar i skolfrågan hade uppvisat samma engagemang... För det är något vi lärt oss under denna tid; att okunskapen bland många av politikerna är stor. Man förlitar sig på uppgifter man får presenterade för sig av partikollegor/tjänstemän/samarbetspartners. Och det är bra att ha tilltro, men man får inte vara blåögd eller lättköpt. Som politiker så tycker jag att man har ett ansvar att själv finna svar, ifrågasätta siffror och kontrollera om uppgifter är relevanta. För det är ju allmänt känt att med siffror och statistik kan man lätt lura ögat. Jag tycker också att man som folkvald har en skyldighet att vara lyhörd för vad samhällsinvånarna vill.

Jag läste i Smålandsposten häromdagen en annons från Tingsryd Kommun. Det var Barn- och utbildningsnämnden i Tingsryd som bjöd in till ett möte för information och synpunkter om grundskoleutredningen. Man kallar det "FRAMTIDENS SKOLA" och dessa möten kommer att hållas på flera orter. Man skriver i annonsen att "Mötet är en del av kommunens 3 D-projekt DEMOKRATI - DIALOG - DELAKTIGHET, som syftar till att lyssna och ta vara på medborgarnas synpunkter i olika frågor.
Det gör mig glad att det finns en sådan inställning och jag kan bara hoppas på att den smittar av sig till vår kommun.

Vi, Hallabroskolans föräldraråd, har på alla möjliga sätt försökt informera våra politiker om våra argument för vår skola. Vi har som Ulrika skrev i en insändare försökt trycka på alla rätta knappar. Vi har bjudit in politiker till stormöte, frukostmöten. Vi har haft telefonkontakt med politiker, och vi har fört sakliga och sansade diskussioner med våra folkvalda. Vi känner att vi kommer ingen vart - vi saknar flera politikers engagemang och vilja att själva göra sig en åsikt genom att ta del av alla de knappar vi har tryckt på.

Vi har i Hallabro en FANTASTISK skola. Att slå sönder den gagnar inte någon! För som vi ser det, så finns det varken ekonomiska eller pedagogiska skäl att förändra den. En skola som fungerar så bra skall användas som ett föredöme.

Politiker - var stolta över att kunna visa upp Hallabroskolan! För det är vi!

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


vädret

_____________________________

Byafesten -19

Utställning juli

MJÖLK

____________________________

Folder

Hänt i föreningarna

Salsjön

____________________________

SPF april

PRO juni

Silpingenytt


Årsberättelse

Bygd i Samverkan


Föreningar: berätta
om er verksamhet!
Skicka in bild och några rader om möten, träffar, resor mm i din förening! Skicka till braknebygden@gmail.com
eller använd insändarlänken
längst upp till höger.

____________________________


____________________________

Bengt Körling


Ingegerd


Inge Nilsson


Bräkneåns dalgång


Järnaviks skärgård


Bräkneleden

Bräknegrisen


Bygdens folk berättar

Berättelser
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Kalender

Fredag 19/7
Musikquizz, pensionat Järnavik
Söndag 21/7
Kaffekalas i Svenmanska parken
Onsdag 24/7
Musik i sommarkväll
Fredag 26/7
Musikquizz, pensionat Järnavik
Onsdag 31/7
Bräkne Byafest
Musik i sommarkväll
Torsdag 1/8
Grillafton
Tisdag 6/8
Musikkväll i Svenmanska parken
Torsdag 8/8
Trädgårdsvandring hos Eva och Karl-Gustav Larsson
Cykelutflykt
Fredag 9/8
Fälttävlan. Lag.SM
Lördag 10/8
Fälttävlan. Lag.SM
Skicka ditt arrangemang till braknebygden@gmail.com


Kulturhuset

lions loppis

kyrkan

Det händer i Bräkne-Hoby

bengtbloggen

Bräknebygden


BBAB

Blekinges vänner

ronnebyrunt.se

landsbygd


Ronneby Kommunbygderåd

Ronneby

slu

leader

Bräknebygden - en bygd i Samverkan. Häradsvägen 1 372 60 Bräkne-Hoby - 0457/80008 - braknebygden@gmail.com - www.brakne-hoby.se

Redaktion: WEBMASTER: Ingegerd Lindén. Lasse Bourelius, Ola Pagels