AVDELNINGAR
Profilen
Butiken
Nyheter
Krönikörer
Recept
CITY–TV
Hälsocoachen
Växtcoachen
Kostcoachen
Kökscoachen


Annons öppettider

receptsok-head.png, 5,0kB
Sök bland våra recept
receptsok-foot.png, 6,7kB

MATBLOGG
Linneas Skafferi

Annons – Profilen
Annons – Växtcoachen
Annons – Recept
Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Kökscoachen
Annons – Hälsocoachen

Fiskhandlaren från Surte känner sig som hemma i Fristad


Lars Josefsson 2019-09-16


Kyldisken hos Elmas Fisk i Fristad är full av läckerheter från havet. I ena änden ligger stora, fina filéer av kolja, torsk och havskatt, färska makrillar och kilovis med räkor och havskräftor. I andra änden finns det förädlade sortimentet – rökt fisk, röror, såser, sallader och landgångar.

Där står också en stor gryta med fisksoppa. Dagens innehåll är pasta, lax, grädde, tomater och purjolök. “Emils favorit” kallas den på menyn, och den verkar även ha blivit Fristadsbornas favorit!
– Många stannar till redan före tio, innan jag har öppnat, och köper med sig soppan för att äta den till lunch på jobbet, berättar Emil Talic som driver Elmas Fisk.

Emil har varit fiskhandlare i Fristad i mer än 17 år. I många år stod han i en fiskbil utanför butiken, men sedan fyra år tillbaka har han flyttat in till en fast lokal hos City Fristad. Där trivs han väldigt bra.

Som fiskhandlare gäller det att vara morgonpigg. Emil, som bor i Surte strax norr om Göteborg, går upp redan klockan 4 och kör direkt ner till Fiskhamnen i Göteborg. Där tar han en kaffe, kollar in dagens utbud och hinner med en pratstund med andra fiskhandlare innan auktionen börjar. Många har, precis som Emil, varit i branschen länge och känner varann väl. Stämningen är trevlig och gemytlig, men blir förstås hetsigare när budgivningen drar igång.

När Emil köpt in den fisk och de skaldjur han vill ha beger han sig mot butiken i Fristad, där han sedan ägnar morgonen åt att förbereda sortimentet av landgångar, sallader, såser och mycket annat.

– Nästan allt vi säljer är egentillverkat, säger han stolt.

På hösten är det stort fokus på skaldjur hos Elmas Fisk. Kräftskivorna pågår än, krabborna är i säsong och nästa vecka, den 23 september, är det hummerpremiär. Emil Talic räknar med full fart och många kunder i butiken.

Efter nästan 20 år som Fristads egen fiskhandlare har Emil hunnit få många stamkunder.
– Jag känner nog mer folk här än i Surte!


Tipsa en vän     Skriv ut



Vinjett Butiken

Lunchportioner i väldiga proportioner



Det verkar vara en särskild dragnings­kraft till City Knallelands kökssektion under lunchtid. I runda slängar säljs det tusen portioner från köket varje dag. Och...

Läs mer

Starkt engagemang för årets rosa månad



I Citybutikerna ska kampanjmånaden för Rosa Bandet inte gå någon obemä...

Läs mer

Emelie förgyller fikarasten på City Brämhult



Vi älskar att fika på arbetsplatsen. Så de flesta av oss kan nog känna igen...

Läs mer

Här pressas mer än ett äpple om dagen



Ordspråket ”ett äpple om dagen håller doktorn borta” kanske mest...

Läs mer


Fiskhandlaren från Surte känner sig som hemma i Fristad


Kyldisken hos Elmas Fisk i Fristad är full av läckerheter från havet. I ena ä...

Läs mer

Kunnig köttavdelning gav plats i White Guide Green



Sveriges näst mest hållbara köttavdelning finns på City Knalleland!

När...

Läs mer


Linda fixar trevlig tillvaro både under och efter arbetstid


Hur lär man känna kollegorna på jobbet bättre? Genom kafferasten, ­...

Läs mer


Knut kom in på sin drömutbildning


Nu i veckan tar många Boråsungdomar sina första steg in på gymnasieskolorna...

Läs mer


Eldsjälar som gillar rökt lax


Fisk & Sånt är namnet på Citys alldeles egna fiskbutik. Du hittar den vid...

Läs mer
Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Hälsocoachen
Annons – Krönikörer
Annons – Kostcoachen
Annons – Nyheter
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept
Annons – Växtcoachen
Annons – Veckans-grönt
Till ICA.se Till ICA.se Till ICA kort och bank Om PUL Till toppen