AVDELNINGAR
Profilen
Butiken
Nyheter
Krönikörer
Recept
CITY–TV
Hälsocoachen
Växtcoachen
Kostcoachen
Kökscoachen


Annons öppettider

receptsok-head.png, 5,0kB
Sök bland våra recept
receptsok-foot.png, 6,7kB

MATBLOGG
Linneas Skafferi

Annons – Profilen
Annons – Växtcoachen
Annons – Recept
Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Kökscoachen
Annons – Hälsocoachen

Mello – en tradition?


Sofia Thulin 2019-02-04

Gillar Mello. Emmi Merking, dotter till Daniel Merking som är butikschef för City Fristad, har fått hela familjen att vilja åka till Göteborg för att se uttagningen.

Gillar Mello. Emmi Merking, dotter till Daniel Merking som är butikschef för City Fristad, har fått hela familjen att vilja åka till Göteborg för att se uttagningen.I fjol fick Emmi Merking, dotter till Daniel Merking som är butikschef på City Fristad en perfekt födelsedagspresent när hon fyllde sju år – att få åka med mamma och pappa till Göteborg och se Melodifestivalen live.

Den presenten blev så lyckad att familjen gör en repris i år.
– Man har ju kollat på mello sedan man var liten, säger Daniel och erkänner att han tillhör alla dem som kollade även under ungdomsåren när ingen erkände att de kollade.
Han tycker att han har hyfsad koll på artister och låtar, men konstaterar att det hela tiden kommer en massa nya som han aldrig hört talas om.
– Men Emmi har stenkoll!
I fjol var det Samir och Victor som gällde för fröken Merking, i år tror Daniel att det blir Borås egen Wictoria som blir favoriten. Själv minns han ”Euphoria” som en av de låtar som stått ut bäst.
– Då sa vi till varandra att den här låten vinner i Europa.

– Vi har ju tittat på melodifestivalen hela Emmis liv och sett hennes intresse öka. Det är roligt att göra en sån här grej tillsammans, säger Daniel och berättar att han och hustrun kunde finta bort lillebror Mio i fjol, men att han nu börjat ana vad det hela handlar om.
Så nästa år blir det till att köpa fyra biljetter...

– Det är ju jättekul att se det hela live, det händer ju så himla mycket mer än vad man ser på tv, konstaterar Daniel som slogs av hur stort arrangemanget är inne på Scandiavium med happenings, tävlingar och annat.
– Alla huvudsponsorer är ju på plats med erbjudanden och så fanns det en grupp artister med en portabel ljudanläggning som gick omkring och körde ”spontana” shower. Sen fanns det förstås massor av gratisprover, allt från dricka, godis och snacks. Det är uppskattat ... av barnen! Gott om ”merchandise” (t-shirts, hattar och blinkande mojänger) fanns också och för familjen Merkings del blev det självklart en paljetthatt till dottern som nog kommer få följa med till Göteborg även i år.
– Innan allt drar igång får vi i publiken veta vad som kommer hända och hur vi ska bete oss. Vi kan se på skärmar exakt när sändningen börjar och vi ser ju artisterna i green room hela tiden.
Daniel konstaterar också att stämningen är på topp i hela stora Scandinavium under hela arrangemanget.
– Det är väldigt blandad publik, från företagsgäng med sponsorsbiljetter till schlagernördarna med rosa hår, boor och paljetter till vanliga barnfamiljer som vi och det var extremt bra stämning. Det är verkligen en familjeanpassad och familjevänlig tillställning!

Familjen Merking passade på att göra hela arrangemanget till en Göteborgsresa, hittade en parkering vid Lorensbergsteatern så att det blev nära både att gå och äta innan föreställningen och till Scandinavium.
– Själva sändningen började halv åtta, och vi var inte på plats överdrivet tidigt, kanske vid halv sju. Men det är extremt mycket folk på liten yta.
Biljetterna köpte familjen redan i oktober – så fort de släpptes och likadant blev det i år.
– Biljetterna är ganska dyra, men eftersom hela familjen tycker att det är roligt så är det värt det. Och att få tag i biljetter är inga problem, det är värre att få bord på restaurangen. Förra året hade vi inte bokat, men nu har jag lärt mig att boka bord.
För familjen Merking är Melodifestivalen på plats i Göteborg på väg att bli en tradition – både för musikens skull, upplevelsen och för att det är något de kan göra tillsammans.

Tipsa en vän     Skriv utVinjett Butiken


Det viktiga är inte att vinna


Han kom från Iran för knappt fyra år sedan, fast egentligen är han från grannlandet Afghanistan. Sedan en tid är Bagher Hosseini boråsare och ett vä...

Läs mer


Rebecka älskar pressen


Sedan ungefär ett år tillbaka kan City Knallelands kunder njuta av fä...

Läs mer


Monica gör underverk


Monica Annas är en av Citys alla konditorer som varje dag gör små underverk, fö...

Läs mer
Kanske vasaloppet... Kanske står Niklas Lundgren, avdelningschef för chark och dellikatess på City Fristad bland de som startar i Vasaloppet på söndag.

Köra Vasaloppet?


När Vasaloppsåkarna trampar upp för den långa backen i Berga by på...

Läs mer
Chefar över brödet. Alicia Wikström är avdelningschef för kolonial, frys och bröd på City Centrum.

Alicia gillar Finn Crisp


När City Centrums avdelningschef för kolonial, frys och bröd, Alicia Wikström,...

Läs mer
Låt alla hjärtans dag gå i Rosa! Sanna Giger, Mahlin Ahlberg och Emma Andersson tipsar om alternativa Alla hjärtans dagspresenter.

Rött inte nödvändigt


– Det är klart att vi gillar Alla hjärtans dag, säger Sanna Giger som är...

Läs mer
Gillar Mello. Emmi Merking, dotter till Daniel Merking som är butikschef för City Fristad, har fått hela familjen att vilja åka till Göteborg för att se uttagningen.

Mello – en tradition?


I fjol fick Emmi Merking, dotter till Daniel Merking som är butikschef på City Fristad...

Läs mer
Bra bas. - Grönkål är en bra vegetarisk basvara, säger Laurent Dourret som är kock i City Knallelands kök.

Gillar vegetariskt


Ett av Laurent Dourrets tidigaste minnen är när han som liten fick åka till grö...

Läs mer


Vårt ”eget” apotek


Sedan apoteksmonopolet släpptes 2010 har antalet apotekskedjor poppat upp som svampar runt om...

Läs mer
Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Hälsocoachen
Annons – Krönikörer
Annons – Kostcoachen
Annons – Nyheter
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept
Annons – Växtcoachen
Annons – Veckans-grönt
Till ICA.se Till ICA.se Till ICA kort och bank Om PUL Till toppen