AVDELNINGAR
Profilen
Butiken
Nyheter
Krönikörer
Recept
CITY–TV
Hälsocoachen
Växtcoachen
Kostcoachen
Kökscoachen


Annons öppettider

receptsok-head.png, 5,0kB
Sök bland våra recept
receptsok-foot.png, 6,7kB

MATBLOGG
Linneas Skafferi

Annons – Profilen
Annons – Växtcoachen
Annons – Recept
Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Kökscoachen
Annons – Hälsocoachen

Ett underskattat kök
– det här är indonesisk mat


2011-11-13

Indonesien, ett spännande land också när det gäller mat. På tallriken ligger havetsläckerheter, en vanlig syn på indonesiska restauranger.
Bild:Kobako
Indonesien, ett spännande land också när det gäller mat. På tallriken ligger havetsläckerheter, en vanlig syn på indonesiska restauranger.

Indonesisk mat är klart underskattad med sin stora variation och sina underbara kryddor. Deras kök baseras till stor del på ris och nudlar, man steker dessa med smakfull curry och med smaskiga brochetter. Faktum är att nationalrätten är risrätten nasi goreng. Rätten som innehåller ris, strimlad kyckling, räkor, ägg och grönsaker skulle kunna kallas för en indonesisk pyttipanna. En annan populär rätt är nasi campur, den serveras med ris och med vad som finns tillgängligt just för dagen. Nasi campur ser man ofta i de små matstånden som kallas warung. Där kan man äta billigt och riktigt indonesiskt.

Satay är en rätt som blivit poppis i Sverige. Den består av olika grillspett som serveras med en kryddstark jordnötssås. Till frukosten är bananpannkakan ett givet kort, rätt och slätt en pannkaka med banan.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut






Basar för SM-veckan. Som projektledare för SM-veckan är det Maria Krafft som har helikopter- perspektiv över allt som händer.
Basar för SM-veckan. Som projektledare för SM-veckan är det Maria Krafft som har helikopter- perspektiv över allt som händer.

Maria har full koll hela SM-veckan


För två år sedan basade Maria Krafft Helgesson för O-ringen, med över 18.000 deltagare.
– Det var väldigt roligt, en fantastisk upplevelse och jag utvecklades mycket både som människa och ledare,...

Läs mer
Ingen midsommar utan... traditionellt firande i Ramnaparken. Torbjörn Isaksson, kassör i hembygds- föreningen Westergyllen håller i firandet.

Torbjörn firar alltid i Ramnaparken


Namn: Torbjörn Isaksson.
Ålder: 48 år.
Aktuell: Kassör i hembygdsföreningen Westergyllen som anordnar midsommarfirandet i Ramnaparken.
Bor: I Viskafors.
Familj: Gift med...

Läs mer

Äntligen dags för en folkfest!



Sport och träning är en mycket viktig del av livet. Det är väl ingen nyhet att det förbättrar den fysiska konditionen, men det finns så många fler fö...

Läs mer


Bara för att solen skiner behöver man ju inte bara ligga still

 


Hej Lars!
Behöver lite idéer på vad jag kan göra på semestern så att jag inte helt tappar formen.

SVAR:
På sommaren finns det ju massor man kan göra....

Läs mer


Vattenmelonpizza

Snyggaste och fruktigaste kalastårtan är barnsligt enkel att göra. Allt du behöver är några skivor vattenmelon, valfria frukter, bär, smält choklad och...

Läs mer
Hoppfull! Med Gympalyftet hoppas Lars Häggblad på Svensons Hälsocenter att fler unga ska haka på och springa ActionRun.

Gympalyftet ska öka intresset för fysisk aktivitet


- Det började med att jag käkade lunch med Tomas Ahremark som arrangerar ActionRun, berättar Lars Häggblad som driver Svensons Hälsocenter.
Lars, som själv brinner fö...

Läs mer

Nobelt vatten från källan i Stenkulla


STENKULLA BRUNN 

Startade: 1995, med nystart 2009.
Omsättning: 16,8 miljoner.
Antal anställda: 5.
Produktion: 2–2,5 miljoner flaskor/år.
Bästsäljare: 75 cl...

Läs mer

Underbara midsommar



Midsommar är en uråldrig svensk tradition. Tar vi och letar runt så kan vi konstatera att den kristna kyrkan firat Johannes Döparens födelse den 24 juni sedan 300-talet,...

Läs mer



Vad kan man äta som nyttigare snacks?

SVAR:

Vad sägs om ett stort fat med säsongens frukt, nerskuret i fina skivor eller som fruktspett. Frön och nötter är gott, vill du...

Läs mer


Hovmästarens laxsmörgås

 


INGREDIENSER 1 port.
1 st skiva surdegsbröd
3 st skivor gravad lax
2 msk keso
1 msk hovmästarsås
salladsblad

GÖR SÅ HÄR:
Blanda keso och hovmästarsås.

Läs mer
Voilá, en midsommarkrans. Sofia Krassman som jobbar i Växthuset på City Knalleland kan det där med att göra midsommarkransar.

Så gör du kransen


Tycker du också att det är knöligt att få till en fin midsommarkrans? Man pillar och grejar, petar och fixar och sen när kransen är klar ramlar den ner över ö...

Läs mer

Rasmus Blom gillar svenska smaker

Erik är ambassadör för Kretsloppet

Sofia tipsar

Sommarbål med persika och körsbär

Självklart ska vi fira!

Vatten är en underskattad lyx

Smörgåstårta Club Sandwich

 

Frisörerna som satsar på skor

De minns sin gamla arbetsplats

Vårens och sommarens fester!

Det är verkligen inte bra att äta så mycket socker som gemena man gör idag

Brödet som bidrar till goda gärningar

Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Hälsocoachen
Annons – Krönikörer
Annons – Kostcoachen
Annons – Nyheter
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept
Annons – Växtcoachen
Annons – Veckans-grönt
Till ICA.se Till ICA.se Till ICA kort och bank Om PUL Till toppen