AVDELNINGAR
Profilen
Butiken
Nyheter
Krönikörer
Recept
CITY–TV
Hälsocoachen
Växtcoachen
Kostcoachen
Kökscoachen


Annons öppettider

receptsok-head.png, 5,0kB
Sök bland våra recept
receptsok-foot.png, 6,7kB

MATBLOGG
Linneas Skafferi

Annons – Profilen
Annons – Växtcoachen
Annons – Recept
Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Kökscoachen
Annons – Hälsocoachen

Ett underskattat kök
– det här är indonesisk mat


2011-11-13

Indonesien, ett spännande land också när det gäller mat. På tallriken ligger havetsläckerheter, en vanlig syn på indonesiska restauranger.
Bild:Kobako
Indonesien, ett spännande land också när det gäller mat. På tallriken ligger havetsläckerheter, en vanlig syn på indonesiska restauranger.

Indonesisk mat är klart underskattad med sin stora variation och sina underbara kryddor. Deras kök baseras till stor del på ris och nudlar, man steker dessa med smakfull curry och med smaskiga brochetter. Faktum är att nationalrätten är risrätten nasi goreng. Rätten som innehåller ris, strimlad kyckling, räkor, ägg och grönsaker skulle kunna kallas för en indonesisk pyttipanna. En annan populär rätt är nasi campur, den serveras med ris och med vad som finns tillgängligt just för dagen. Nasi campur ser man ofta i de små matstånden som kallas warung. Där kan man äta billigt och riktigt indonesiskt.

Satay är en rätt som blivit poppis i Sverige. Den består av olika grillspett som serveras med en kryddstark jordnötssås. Till frukosten är bananpannkakan ett givet kort, rätt och slätt en pannkaka med banan.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut






Nya butikschefer. Kristina Einarsson och Pontus Granqvist är nya butikschefer på City Centrum.

Nya butikschefer. Kristina Einarsson och Pontus Granqvist är nya butikschefer på City Centrum.


Kristina och Pontus – nya butikschefer på City Centrum


Den första oktober fick City Centrum två nya butikschefer i Kristina Einarsson och Pontus Granqvist. Inga nya ansikten inom Citykoncernen, men helt nya på City Centrum.

Det är i dagarna precis ett år sedan City Centrums...

Läs mer

Mångkulturella matdagen på fredag



Mat från andra länder kulturer och är kul och spännande.
När man är ute och resor är det naturligt att prova landets matkultur och maträtter. Ibland är...

Läs mer


Raw food-pepparkaksbollar


INGREDIENSER
3 dl paranötter/pekannötter
1,5 dl solrosfrön
20 st urkärnade färska dadlar
1 msk kallpressad kokosolja
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
0,5 tsk mald nejlika
1 krm...

Läs mer
I färgbutiken. Emma Tunefjord, Tony Thilander och Leif Tunefjord hjälper boråsarna att hitta både rätt färg och rätt kulör. Måleritips ingår.

I grannbutiken


Det Leif Tunefjord inte vet om färg, ja, det är nog inte värt att veta. Leif är butikschef för en av City Knallelands grannar, Flügger färg och har jobbat i samma...

Läs mer


Höstens godaste smörgåstårta


INGREDIENSER 6-8 port.

Laxfyllning
3 ägg
300 g kallrökt lax i bit
1 1/2 dl crème fraiche
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl finskuren gräslök
salt och peppar

Räkfyllning

Läs mer
Fars dag på söndag! Citybladet pratade papparoll med coachen och inspiratören Atle Johansen.

Atle Johansen om papparollen


Atle Johansen sitter i hörnet på Divine Café och skriver. Den nya boken är tänkt att komma ut lagom till jul. Men vi ska prata om papparollen med coachen, inspiratö...

Läs mer

Dagen jag blev pappa



Pappa alltså – från en dag till en annan så har man ansvar för en ny liten människa.
Jag kommer ihåg hur det kändes när jag och min fru började...

Läs mer
Hittar i frysdisken. Frys- och brödavdelningschef Mikael Finnskog har full koll på var saker och ting finns i frysdisken. Till sommaren tar han pappaledigt. Igen.

Pappaledig - En självklarhet för Mikael Finnskog


När detta kommer i tidningen har Mikael Finnskog, avdelningschef för bröd- och frysavdelningarna, precis fått sitt andra barn och blivit tvåbarnspappa.

Med storebror Caspian

Läs mer


Pasta med svamp och purjolök


INGREDIENSER 4 port.
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
250 g kastanjechampinjoner
3 msk olja
salt
svartpeppar
4 port pasta (gärna strozzapreti)
5 dl mjölk (3%)
1 dl vispgrädde (40%)

Läs mer


”Ett recept med blockchoklad är ett hett tips!”


Har du något bra tips på hur jag gör en riktigt god kladdkaka? Min blir gärna lite torr och tråkig.

SVAR:
Om du tycker att kakan blir för torr kan du prova att ta ut...

Läs mer
Gänget bakom. På Navet jobbar både pedagoger, en designer och tekniker för att skapa miljöer som väcker kunskapstörst. Här på bilden syns från vänster: Hamit Bytygi, Helene Berntsson, Lotta Johansson och Rebecca Strömberg. Saknas gör Anita Holmqvist.

På Navet väcks kunskapstörst hos alla


Är du eller barnen nyfikna på det här med kroppen? Vad den består av, om det går att stänga av hjärnan och varför det är så viktigt att...

Läs mer

Ett tillfälle att minnas de som inte längre finns med oss

Emmas bästa tips om gravdekorationer

Pumpakaka med mascarponefrosting

Hur fungerar människans andningsmuskler?

Anders ser till att vi får nya chips

Sveriges viktigaste gröda?

Älskade knöl

Potatis- och halloumiråraka

”Vad passar väl bättre än pumpa just nu?”

Matkreatören Lisa Lemke till Åhaga

Vi ses på åhaga i helgen

Höstfest på City!

Padrones med parmesandipp

”Kom till delidisken och prova!”

Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Hälsocoachen
Annons – Krönikörer
Annons – Kostcoachen
Annons – Nyheter
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept
Annons – Växtcoachen
Annons – Veckans-grönt
Till ICA.se Till ICA.se Till ICA kort och bank Om PUL Till toppen