AVDELNINGAR
Profilen
Butiken
Nyheter
Krönikörer
Recept
CITY–TV
Hälsocoachen
Växtcoachen
Kostcoachen
Kökscoachen


Annons öppettider

receptsok-head.png, 5,0kB
Sök bland våra recept
receptsok-foot.png, 6,7kB

MATBLOGG
Linneas Skafferi

Annons – Profilen
Annons – Växtcoachen
Annons – Recept
Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Kökscoachen
Annons – Hälsocoachen

Alla hjärtans dag


Linus Ivarsson 2019-02-11


Detta är en dag jag tror det är vanligt att man antingen älskar eller hatar. Traditionellt sett firas denna tillsammans med en person man älskar ur en partnersynpunkt vilket gör att dagen kanske inte uppskattas av alla.

Som tur är heter dagen faktiskt Alla hjärtans dag vilket gör att vi kan fira i princip hur vi vill så länge vi gör något positivt för hjärtat, ens eget eller någon annans. Många kanske har en vän, ett syskon, en förälder eller ett barn att fira?

Ett annat tips är att fira ditt eget hjärta helt själv vilket naturligtis görs allra bäst genom en timmes ordentlig motion. Gärna löpning eller något annat som gör att du kan komma upp i hyfsat hög puls. Vill du hellre promenera, ta med dig ett par stavar och gå i kuperad terräng.
För motion, och då framför allt regelbunden sådan, är det absolut bästa du kan göra för ditt hjärta.
Det går också alldeles utmärkt att hoppa över den här dagen och låtsas som att den inte existerar (något jag själv gjort vid ett par tillfällen).

Hur du än väljer att göra, om du vill fira tillsammans med någon, själv eller inte alls tycker jag verkligen du ska ge ditt eget hjärta omtänksamhet. Många är idag väldigt fokuserade på att göra andra lyckliga och det är naturligtvis bra, men man ska inte glömma bort sig själv! Precis som säkerhetsföreskrifterna på ett flygplan är tydliga med att vi vid tryckfall i kabinen ska sätta på vår egen syremask innan vi hjälper vårt barn är det svårt att i längden hela tiden göra andra lyckliga om vi själva inte mår bra.

Hur ger jag då mitt eget hjärta omtänksamhet? Ett tips från mig är att bestämma sig för och träna på att våga säga nej till föreslagna saker man egentligen inte vill göra.
Genom att prioritera dig själv gör du ditt hjärta en stor tjänst, något som hjärtat älskar och i sin tur delar ut gentjänster för. Och att få en tjänst från sitt egna hjärta är fantastiskt.

Linus Ivarsson
Butikschef
City Brämhult

Tipsa en vän     Skriv utVinjett Krönikörer

Till alla mammor, ni är fantastiska!Att få se sin bästa vän och livskamrat ta sig an rollen som mamma och allt det ansvar som kommer med det är något av det häftigaste jag har upplevt. Från att vi...

Läs mer

Odlingssäsongen är äntligen härNu är det hög tid att börja så om man skall få några grö...

Läs mer

City Brämhult 25 årI år är det 25 år sedan City Brämhult öppnade på Brämhults...

Läs mer

För mig är Valborgsmässoafton detsamma som grillaftonNu avslutar vi april, går in i sköna maj och har hela sommaren att se fram emot. Det...

Läs mer

Vi på City laddar för KretsloppetJag har alltid hållit på med någon form av träning. Allt från fotboll,...

Läs mer

Påsk, årets näst största mathelg, många dagar att umgås och äta gott.I vår familj har vi som tradition att åka till sommarstugan på västkusten...

Läs mer

Lakrits – Godiset vi älskar eller hatarRent erfarenhetsmässigt drar jag slutsatsen att lakrits verkligen är godisets...

Läs mer

Gör en insats för miljön, använd det som blir överFör miljöns skull känns det riktigt bra att många just nu fokuserar på...

Läs mer

Att vara fotbollsfan går aldrig över


Livet som fotbollssupporter är, för de som är ointresserade, svårt att fö...

Läs mer
Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Hälsocoachen
Annons – Krönikörer
Annons – Kostcoachen
Annons – Nyheter
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept
Annons – Växtcoachen
Annons – Veckans-grönt
Till ICA.se Till ICA.se Till ICA kort och bank Om PUL Till toppen