AVDELNINGAR
Profilen
Butiken
Nyheter
Krönikörer
Recept
CITY–TV
Hälsocoachen
Växtcoachen
Kostcoachen
Kökscoachen


Annons öppettider

receptsok-head.png, 5,0kB
Sök bland våra recept
receptsok-foot.png, 6,7kB

MATBLOGG
Linneas Skafferi

Annons – Profilen
Annons – Växtcoachen
Annons – Recept
Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Kökscoachen
Annons – Hälsocoachen

Danielle bloggar om bakning


Louise Lundin 2016-03-14

Danielle Schill har bloggat sedan 2008. I höstas vann hon Matbloggspriset i kategorin Bak- och dessertblogg.
Danielle Schill har bloggat sedan 2008. I höstas vann hon Matbloggspriset i kategorin Bak- och dessertblogg.

Namn: Danielle Schill.
Ålder: 28 år.
Bor: Trandared.
Familj: Mamma, pappa, bror samt perserkatterna Alice och Baltasar.
Alltid i kylskåpet: Ägg och osaltat smör.
Alltid i skafferiet: Vetemjöl, socker, vaniljpulver. Och jag får panik om det inte finns kardemumma!

Ända sedan Danielle Schill var liten hemma i Mossebo har hon älskat att baka.  
– När jag kom hem från skolan bakade jag alltid muffins, jag fyllde hela frysen och pappa äter dem inte längre, säger hon och skrattar.

För åtta år sedan, 2008 började Danielle tröttna på att skicka recept till höger och vänster, så hon startade en blogg.  
– Det blev också ett sätt för mig att samla mina recept, säger hon och berättar att hon blev förvånad när hon upptäckte att folk faktiskt läste hennes inlägg.  
Första gången hon fick en fråga i kommentarsfältet blev hon ännu mer förvånad.  
– Varför frågar de mig, jag är ju ingen expert, tänkte jag.

Men Danielle är utbildad lärare och insåg att hon kunde en hel del även om hon inte är konditor. Och just den pedagogiska biten av hennes bloggande föll Matbloggprisjuryn i smaken.  
– Jag satt på jobbet en eftermiddag när Sebastien Boudet som ingår i juryn ringde.  
”Du känner nog inte igen mig”, sa den franskfödde jurymedlemmen. Men Danielle hade full koll på vem som ringt upp. Att han däremot ringde för att berätta att hon vunnit Matbloggspriset för Bästa bak- och dessertblogg, det tog en stund att förstå.  
”På denna synnerligen genomarbetade och innehållsrika blogg kan man lära sig mycket, även som nybörjare. Recep­ten är väldigt tydliga och vid svåra tekniska moment finns det ofta stöd av korta och välgjorda filmer. Bildspråket är fräscht & krispigt. Variationen på bakverk bred & spännande. Här hittar vi både klassiker och egenkomponerade bakverk. Himmelskt, helt enkelt! ”, löd motiveringen och Danielle fick åka till Stockholm och ställa sig mitt på köksmässans stora scen för att ta emot sitt pris.  
Nu pryder priset sin plats i bokhyllan och för Danielle känns det som en bekräftelse på att det hon gör är bra.

Bloggandet ledde också till en helt ny yrkesbana. Idag är Danielle inte lärare längre, utan jobbar med sökordsoptimering på Getupdated. Bloggandet har gett upphov till många nya intressen.  
– I och med att bloggen växte blev jag mer och mer intresserad av det som ligger bakom. Tekniken, sökmotorerna, fotografering, grafisk design och webdesign.  
Danielle har optimerat den egna bloggen med gott resultat och hon har också gått en grundkurs i webdesign innan hon sökte sitt nuvarande jobb.  
Och trots att hon jobbar heltid finns det fortfarande utrymme för bloggandet. Hon skriver ungefär två blogginlägg i veckan och räknar med att varje inlägg tar omkring en halv dag att färdigställa.
– Jag ska planera, handla, laga och fota. Sen lägger jag tid på sociala medier och på att svara på mejl.

Det är inte bara jätteroligt att vara bloggare. I perioder med mycket jobb kan bloggandet rent av kännas som ett påhäng.  
– Men i tentaperioderna var bloggandet min räddning, det var då jag rensade skallen. Andra joggar, jag bloggar.  
Hon pratar om det flow som uppstår ibland när hon bakar. Hur hon har tänkt sig att baka paj, sätter igång och går på känslan för att någonstans mitt i alltihop upptäcka att det hon bakat inte alls är någon paj utan något helt annat.  
– Då har jag bara gjort – inte tänkt alls.

Det blir en hel del söta bakverk och smarriga desserter. Men Danielle är noga med att poängtera att hon visst bakar annat.  
– Jag gör en hel del veganskt och utan vitt socker och mjöl också. Och nyttigt!  
Hon berättar om sina black bean brownies, brownies utan mjöl som är sötade med dadlar.  
– Till och med de som hatar bönor gillar dem!

Priset har gett Danielle både kontakter med andra bloggare att nätverka med och bidragit till att ambitionsnivån lyfts upp ett snäpp.  
– Jag har en del tankar. Jag vill utveckla mig mer på Youtube och jag har rensat bland recepten.
Om du får drömma fritt om framtiden?  
– Då vill jag jobba med bloggen på heltid, ge ut kokböcker och föreläsa om att vara matkreatör och om entreprenörskap!


Tipsa en vän     Skriv ut



Vinjett Profilen
De minns sitt Centrum. Inger Nilsson, Karin Hedin-Nilsson och Lennart Hansson jobbade alla på City Centrum de första åren, då när butiken fortfarande hette Ahlins matmarknad.
De minns sitt Centrum. Inger Nilsson, Karin Hedin-Nilsson och Lennart Hansson jobbade alla på City Centrum de första åren, då när butiken fortfarande hette Ahlins matmarknad.

De minns sin gamla arbetsplats


Namn: Inger Nilsson.
Ålder: 69 år.
Jobbade på City Centrum: 1967–2013.

Namn: Karin Hedin-Nilsson.
Ålder: 89 år.
Jobbade på City Centrum: 1969–1993.

Läs mer
Ständigt miljöarbete. Solceller, laddplatser för elbilar och klimatsmarta bärkassar. På City arbetar man ständigt för miljön.

Solceller, elbilstankning och snälla påsar


 – Vi har jobbat långsiktigt med miljöfrågor i butiken i många...

Läs mer
Fixar festen. Christoffer Johansson, Sara Oksvold och de andra i City Knallelands kök fixar festmaten.

City Knallelands kök fixar festen!


Kall- och varmköket på City Knalleland
Här jobbar: Cirka 30 personer, 20 i...

Läs mer
Att hjälpa är tillfredsställande. Göran Krafft, Borås och Lillemor Thimour, Hindås trivs med hjälparbetet i Lions.

Lions firar 100 år i år

 


Lions Club startades: 1917 av Melvin Jones i USA.
Antal medlemmar: 1,4 miljoner, i Sverige cirka 11...

Läs mer
Riktig BBQ. Tillsammans med kompisen Bengt “Zingan” Ingesson har Peder Bengtsson skapat en äkta amerikansk barbequerestaurang i boråsarnas sommarparadis Varberg.

Det ska vara äkta barbeque...


Namn: Rub & Smoke BBQ.
Startade: I maj 2015.
Finns: Vid Vare kvarn i Varberg.
Grillar på:...

Läs mer
Mot framtiden. Charlotta “Lotta” Sturgnek tyckte det var dags för en förändring. Det har tv- programmet Sveriges mästerkock verkligen gett henne.

Lotta fortsätter med maten


Namn: Charlotta ”Lotta” Sturgnek.
Ålder: 52 år.
Bor: På en gård...

Läs mer
Hos kycklingarna. Britt och Sune Claessons kycklingar är inte små gula dunbollar. De är närmare två meter höga strutsar...

Sune och Britt föder upp strutsar


Namn: Britt och Sune Claesson
Ålder: Pensionärer.
Bor: I Romsås, Hökerum.

Läs mer
Man ska ha husvagn... Patrick Öberg och Magnus Öman gillar campinglivet. Båda jobbar på GH Husvagnar i Ulricehamn. 

Alla svenskar vill ha husvagn...?


Vi svenskar är ett husvagnsälskande folk. Enligt statistik från i fjol är vi...

Läs mer
Mittfältaren Alex Dyer är ny i Elfsborg inför säsongen. Han trivs redan i Borås.

Alex Dyer lever sin fotbollsdröm


Alex Dyer har bara bott i Borås i knappt två månader när Citybladet trä...

Läs mer
Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Hälsocoachen
Annons – Krönikörer
Annons – Kostcoachen
Annons – Nyheter
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept
Annons – Växtcoachen
Annons – Veckans-grönt
Till ICA.se Till ICA.se Till ICA kort och bank Om PUL Till toppen