AVDELNINGAR
Profilen
Butiken
Nyheter
Krönikörer
Recept
CITY–TV
Hälsocoachen
Växtcoachen
Kostcoachen
Kökscoachen


Annons öppettider

receptsok-head.png, 5,0kB
Sök bland våra recept
receptsok-foot.png, 6,7kB

MATBLOGG
Linneas Skafferi

Annons – Profilen
Annons – Växtcoachen
Annons – Recept
Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Kökscoachen
Annons – Hälsocoachen

Danielle bloggar om bakning


Louise Lundin 2016-03-14

Danielle Schill har bloggat sedan 2008. I höstas vann hon Matbloggspriset i kategorin Bak- och dessertblogg.
Danielle Schill har bloggat sedan 2008. I höstas vann hon Matbloggspriset i kategorin Bak- och dessertblogg.

Namn: Danielle Schill.
Ålder: 28 år.
Bor: Trandared.
Familj: Mamma, pappa, bror samt perserkatterna Alice och Baltasar.
Alltid i kylskåpet: Ägg och osaltat smör.
Alltid i skafferiet: Vetemjöl, socker, vaniljpulver. Och jag får panik om det inte finns kardemumma!

Ända sedan Danielle Schill var liten hemma i Mossebo har hon älskat att baka.  
– När jag kom hem från skolan bakade jag alltid muffins, jag fyllde hela frysen och pappa äter dem inte längre, säger hon och skrattar.

För åtta år sedan, 2008 började Danielle tröttna på att skicka recept till höger och vänster, så hon startade en blogg.  
– Det blev också ett sätt för mig att samla mina recept, säger hon och berättar att hon blev förvånad när hon upptäckte att folk faktiskt läste hennes inlägg.  
Första gången hon fick en fråga i kommentarsfältet blev hon ännu mer förvånad.  
– Varför frågar de mig, jag är ju ingen expert, tänkte jag.

Men Danielle är utbildad lärare och insåg att hon kunde en hel del även om hon inte är konditor. Och just den pedagogiska biten av hennes bloggande föll Matbloggprisjuryn i smaken.  
– Jag satt på jobbet en eftermiddag när Sebastien Boudet som ingår i juryn ringde.  
”Du känner nog inte igen mig”, sa den franskfödde jurymedlemmen. Men Danielle hade full koll på vem som ringt upp. Att han däremot ringde för att berätta att hon vunnit Matbloggspriset för Bästa bak- och dessertblogg, det tog en stund att förstå.  
”På denna synnerligen genomarbetade och innehållsrika blogg kan man lära sig mycket, även som nybörjare. Recep­ten är väldigt tydliga och vid svåra tekniska moment finns det ofta stöd av korta och välgjorda filmer. Bildspråket är fräscht & krispigt. Variationen på bakverk bred & spännande. Här hittar vi både klassiker och egenkomponerade bakverk. Himmelskt, helt enkelt! ”, löd motiveringen och Danielle fick åka till Stockholm och ställa sig mitt på köksmässans stora scen för att ta emot sitt pris.  
Nu pryder priset sin plats i bokhyllan och för Danielle känns det som en bekräftelse på att det hon gör är bra.

Bloggandet ledde också till en helt ny yrkesbana. Idag är Danielle inte lärare längre, utan jobbar med sökordsoptimering på Getupdated. Bloggandet har gett upphov till många nya intressen.  
– I och med att bloggen växte blev jag mer och mer intresserad av det som ligger bakom. Tekniken, sökmotorerna, fotografering, grafisk design och webdesign.  
Danielle har optimerat den egna bloggen med gott resultat och hon har också gått en grundkurs i webdesign innan hon sökte sitt nuvarande jobb.  
Och trots att hon jobbar heltid finns det fortfarande utrymme för bloggandet. Hon skriver ungefär två blogginlägg i veckan och räknar med att varje inlägg tar omkring en halv dag att färdigställa.
– Jag ska planera, handla, laga och fota. Sen lägger jag tid på sociala medier och på att svara på mejl.

Det är inte bara jätteroligt att vara bloggare. I perioder med mycket jobb kan bloggandet rent av kännas som ett påhäng.  
– Men i tentaperioderna var bloggandet min räddning, det var då jag rensade skallen. Andra joggar, jag bloggar.  
Hon pratar om det flow som uppstår ibland när hon bakar. Hur hon har tänkt sig att baka paj, sätter igång och går på känslan för att någonstans mitt i alltihop upptäcka att det hon bakat inte alls är någon paj utan något helt annat.  
– Då har jag bara gjort – inte tänkt alls.

Det blir en hel del söta bakverk och smarriga desserter. Men Danielle är noga med att poängtera att hon visst bakar annat.  
– Jag gör en hel del veganskt och utan vitt socker och mjöl också. Och nyttigt!  
Hon berättar om sina black bean brownies, brownies utan mjöl som är sötade med dadlar.  
– Till och med de som hatar bönor gillar dem!

Priset har gett Danielle både kontakter med andra bloggare att nätverka med och bidragit till att ambitionsnivån lyfts upp ett snäpp.  
– Jag har en del tankar. Jag vill utveckla mig mer på Youtube och jag har rensat bland recepten.
Om du får drömma fritt om framtiden?  
– Då vill jag jobba med bloggen på heltid, ge ut kokböcker och föreläsa om att vara matkreatör och om entreprenörskap!


Tipsa en vän     Skriv ut



Vinjett Profilen
Nya butikschefer. Kristina Einarsson och Pontus Granqvist är nya butikschefer på City Centrum.

Nya butikschefer. Kristina Einarsson och Pontus Granqvist är nya butikschefer på City Centrum.


Kristina och Pontus – nya butikschefer på City Centrum


Den första oktober fick City Centrum två nya butikschefer i Kristina Einarsson och Pontus Granqvist. Inga nya ansikten inom Citykoncernen, men helt nya på City Centrum.

Det är i

Läs mer
Fars dag på söndag! Citybladet pratade papparoll med coachen och inspiratören Atle Johansen.

Atle Johansen om papparollen


Atle Johansen sitter i hörnet på Divine Café och skriver. Den nya boken är...

Läs mer
Gänget bakom. På Navet jobbar både pedagoger, en designer och tekniker för att skapa miljöer som väcker kunskapstörst. Här på bilden syns från vänster: Hamit Bytygi, Helene Berntsson, Lotta Johansson och Rebecca Strömberg. Saknas gör Anita Holmqvist.

På Navet väcks kunskapstörst hos alla


Är du eller barnen nyfikna på det här med kroppen? Vad den består av, om det...

Läs mer


Anders ser till att vi får nya chips


Anders Andersson har kanske ett av världens bästa jobb. Han får nämligen ä...

Läs mer
Matinspiratör. Besöker du Smaka på Åhaga i helgen har du goda chanser att stöta på matinspiratören Lisa Lemke.

Matkreatören Lisa Lemke till Åhaga


Lisa Lemke har en ganska hektisk period bakom sig när Citybladet får tag på henne...

Läs mer
Kraft och inspiration. Det får cancerberörda på Kraftens hus. Här jobbar Pia Bredegård (mitten) som patient- och närståendeföreträdare.

Här samlar cancerberörda kraft


– Och jag har inte vågat berätta det för pappa än, fast jag fyllt...

Läs mer
Förpackningar. Att sälja kryddor handlar mycket om förpackningar, design och funktion, konstaterar Paolo Labardi på Kryddhuset i Ljung.

Kryddorna blev hans passion


Det går inte att ta miste på att vi är framme. Utanför byggnaden på...

Läs mer
Kaffe som gör gott. Till Frälsningsarmén Café Källan är alla välkomna, hälsar Marie Blomberg och Gunilla Trygg.

Kaffe som gör gott på flera sätt


På lördag är det kaffets egen dag. Nästan alla har vi någon sorts...

Läs mer
Boråshoppet i helgen. Ridhuschef Sara Eriksson har tagit med sig ridskolehästen Arwen ut för fotografering.

Ridning – både friskvård och sport


En halv miljon svenskar ägnar sig åt ridsport i någon bemärkelse. För...

Läs mer
Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Hälsocoachen
Annons – Krönikörer
Annons – Kostcoachen
Annons – Nyheter
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept
Annons – Växtcoachen
Annons – Veckans-grönt
Till ICA.se Till ICA.se Till ICA kort och bank Om PUL Till toppen