AVDELNINGAR
Profilen
Butiken
Nyheter
Krönikörer
Recept
CITY–TV
Hälsocoachen
Växtcoachen
Kostcoachen
Kökscoachen


Annons öppettider

receptsok-head.png, 5,0kB
Sök bland våra recept
receptsok-foot.png, 6,7kB

MATBLOGG
Linneas Skafferi

Annons – Profilen
Annons – Växtcoachen
Annons – Recept
Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Kökscoachen
Annons – Hälsocoachen

Torskceviché med avokadokräm


Sofia Thulin 2019-02-25


INGREDIENSER 4 port.
400 g torskryggfilé
2 krm salt
3 avokador
1 liten grön paprika
1/2 grön chili
1 kruka färsk koriander
1/2 msk finrivet limeskal
1 tsk chiliflakes
1 msk vita sesamfrön
2 tsk färskpressad limejuice

Dressing
1 tsk finhackad schalottenlök
1/2 finhackad röd chili
1 1/2 msk fisksås
2 1/2 msk nypressad limejuice
1 msk strösocker
2 msk vinäger
1 msk vatten

GÖR SÅ HÄR:
Skär fisken i cm stora tärningar. Blanda med salt och låt stå i rumstemperatur 20 minuter.

Dela, kärna ur och gröp ur 1 avokado (för 4 port). Skär avokado och paprika och cm-stora tärningar.
Finhacka den gröna chilin.
Hacka hälften av koriandern.
Mortla limeskal, chiliflakes och sesamfrön och ställ undan.

Dressing:
Rör ihop alla ingredienser till dressingen.

Blanda fisk, den tärnade avokadon, paprika, chili och hackad koriander med dressingen. Låt stå 10 minuter i rumstemperatur.

Dela, kärna ur och gröp ur resten av avokadorna. Mosa fint och blanda limejuice och hälften av sesamfröblandningen smaka av med salt.

Till servering: Toppa cevichen och avokado-krämen med koriander och resten av sesamfröblandningen. Servera med salladsblad eller friterade wontonark.


Tipsa en vän     Skriv ut



Vinjett Recept


Citronmarängtårta med passionsgrädde


INGREDIENSER 20 port.
Marängbotten
16 äggvitor
8 dl socker
6 msk mandelspån
Citronkräm
16 äggulor
3 dl socker
2 msk finrivet citronskal
(2 msk motsvarar skalet från ca 4...

Läs mer


Krispig kyckling med nudelsallad


INGREDIENSER 4 port.

Krispig kyckling:
ca 600 g kycklinginnerfiléer
1 msk riven ingefära

Läs mer


Ljummen sallad med tomatbönor


INGREDIENSER 4 port.
Tomatbönor:
4 dl valfria bönor (blötlagda över natten)

Läs mer


Grillad lax med sötpotatis, feta, chili och mynta


INGREDIENSER 4 port.
600 g lax i bit med skinn
1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
4 färska...

Läs mer


Bönburgare på kidneybönor med avokadoröra


INGREDIENSER 4 port.

Bönburgare:
2 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
2 rivna...

Läs mer


Påsktårta cheesecake


INGREDIENSER 12 bitar.
Botten:
150 g digestivekex
50 g rumstempererat smör

Fyllning: 

Läs mer


Kolapaj med lakrits


INGREDIENSER
Botten: 
100 g smör
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 äggula

Läs mer


Sockersaltad lax med dillstuvad potatis


INGREDIENSER 4 port.
Lax: 
ca 600 g laxfilé
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

Läs mer


Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom


INGREDIENSER 4 port.

Våfflor: 
75 g smör
1 dl mjölk
1 dl bovetemjöl
1 dl...

Läs mer
Annons – Butiken
Annons – City-tv
Annons – Hälsocoachen
Annons – Krönikörer
Annons – Kostcoachen
Annons – Nyheter
Annons – Kökscoachen
Annons – Profilen
Annons – Recept
Annons – Växtcoachen
Annons – Veckans-grönt
Till ICA.se Till ICA.se Till ICA kort och bank Om PUL Till toppen