Warning: include_once(/shared/www/webnews.textalk.com/current/www/dk/include/update_statistics.php): failed to open stream: No such file or directory in /shared/www/webnews.textalk.com/20240307190756-d3338b7/www/dk/include/print_newspaper.php on line 11

Warning: include_once(): Failed opening '/shared/www/webnews.textalk.com/current/www/dk/include/update_statistics.php' for inclusion (include_path='/usr/local/php56/lib/php:.') in /shared/www/webnews.textalk.com/20240307190756-d3338b7/www/dk/include/print_newspaper.php on line 11
Ullångersbladet

SUIF fyller 90 år !


Folke B 2006-12-30


SUIF fyller 90 år !

Salsåker – Ullångers IF bildades den 3 december 1916 och har alltså nyss fyllt 90 år. Vi vet att personer eller föreningar som blivit så gamla kanske inte orkar med ett rejält firande, men att därför bli helt bortglömda känns inte riktigt bra.

En av distriktets i vårt tycke finaste föreningar har genom åren fått ett känt och respekterat namn bland idrottare och sportintresserade i hela Sverige. Vi skall inte räkna upp enskilda personer eller resultat, det skulle bli en väldigt lång lista. Men idrottsmän och idrottskvinnor som en gång börjat sitt tävlande i SUIF har som bekant erövrat guld, silver och bronsmedaljer i både olympiska spel och i världsmästerskap. Dessutom finns många pokaler, medaljer och plaketter från tävlingar i olika grenar inom och utom Sverige i föreningens väldigt fina prissamlingar.

SUIF har under alla år haft ledare och aktiva, som gjort insatser i sin förening som aldrig borde få glömmas bort. Därför är det också glädjande att dagens ledare och idrottsungdomar fortsätter i samma positiva anda med god framgång.

Den tid vi nu lever i kräver nya tankar och beslut, kanske förändringar som inte alltid är så lätta att göra med en 90-åring. Men låt oss hoppas att framtiden för vår förening blir lyckosam så att vi även i fortsättningen får vara stolta över vår gamla klubb Salsåker - Ullångers IF.
Ett stort grattis till de första nittio åren, nu är det bara tio år kvar till hundra !

Gunnar Hiort Folke Bohman