Warning: include_once(/shared/www/webnews.textalk.com/current/www/dk/include/update_statistics.php): failed to open stream: No such file or directory in /shared/www/webnews.textalk.com/20240307190756-d3338b7/www/dk/include/print_newspaper.php on line 11

Warning: include_once(): Failed opening '/shared/www/webnews.textalk.com/current/www/dk/include/update_statistics.php' for inclusion (include_path='/usr/local/php56/lib/php:.') in /shared/www/webnews.textalk.com/20240307190756-d3338b7/www/dk/include/print_newspaper.php on line 11
Ullångersbladet

Besök hos Nong och hans fru Buaphum i Thailand


Björn Sjödin 2011-03-09

Bild:Björn Sjödin

Phayao heter en stad i N. Thailand. Den ligger vid en rätt stor sjö och är omgiven av risfält. Bergen ligger som en cirkel runt högslätten. Det hela är mycket vackert. Phayao är ingen stor stad, men trevlig och med en gamla sta´n ner mot sjön. Dit reste min fru Irin och jag för att hälsa på Nong, som nästan är Ullångersbo på heltid numera. Han kommer tillbaka till Björnstugan i andra halvan av Mars.

Tempelbesöken blir rätt många i Thailand för de flesta turister. Jag är gift med en Thailändska, och hon är uttalat Bhudistisk i sin läggning. Vi kan inte passera en stad utan att gå in och göra "merit" på minst ett av de kloster eller tempel, som det kryllar av. Phayao var inget undantag. Men templet där skilde sig fördelaktigt från alla andra: En helt annan arkitektur med templet i mycket trä och varm röd färg och guld. En sagolik förgård i sten och snyggt och välstädat över allt.
Efter sightseeing i stan, så bar det av hem till Nong med familj.
Vi var och tiitade på Nongs risfält och avslutade dagen med en
härlig grillkväll. Många bilder finns att visa, men en bild av Nong och hans fru Buaphum vid den vackra sjön, må väl passa som avslutning.
Tack herr och fru Chylendibom!