Warning: include_once(/shared/www/webnews.textalk.com/current/www/dk/include/update_statistics.php): failed to open stream: No such file or directory in /shared/www/webnews.textalk.com/20240307190756-d3338b7/www/dk/include/print_newspaper.php on line 11

Warning: include_once(): Failed opening '/shared/www/webnews.textalk.com/current/www/dk/include/update_statistics.php' for inclusion (include_path='/usr/local/php56/lib/php:.') in /shared/www/webnews.textalk.com/20240307190756-d3338b7/www/dk/include/print_newspaper.php on line 11
Ullångersbladet

Rökstastrand


Barbro Nyhlen 2011-05-27

Utter <br />Strandskator
Bild:Ivar Nyhlen
Utter
Strandskator


Ovanliga besökare på och under bryggan vid sommarstugan i
Röksta

I söndagskväll, 23 maj såg vi det vi trodde var en säl utanför bryggan i Röksta. Eftersom vi lagt strömmingsnät var första tanken att den (sälen) var ute efter fisk Men fisken i näten var helt orörd.
När vi forskat via datorn kom vi fram till att det definitivt inte var någon säl. Det var en utter!! Den visade sig flera gånger i närheten av bryggan och stack upp huvudet så vi tydligt kunde fastställa att det var en utter.
Den försvann under bryggan där den tydligen bott några dagar
eftersom vi hört slamriga ljud därifrån.

Det finns fortfarande kvar och har bjudits på strömming idag!
Uttern är ett mårddjur . Den finns ca 1500 i Sverige enl uppgift.

På samma brygga landade 2 strandskator och satt kvar en stund för fotografering. En raritet som inte är så talrik längs våra stränder.

Utter
Bild:I. Nyhlen
Utter