Medlemsinformation för boende på Eklandagatan 45 A-C
Söndagen den 24 februari 2019 - klockan 02:12
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »

Allmänna ordningsregler


Styrelsen 2008-11-10

Tillåtet? Javisst men meddela era grannar!
Tillåtet? Javisst men meddela era grannar!

För vår gemensamma trivsel har styrelsen tagit fram följande regler och tips. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi bor och tillsammans gör vi vårt boende ännu mer trivsamt. Genom att följa trivselreglerna kan såväl gammal som ung bidra till den goda gemenskapen i vår förening. I vårt hus bor både äldre och yngre personer vilka ofta har lite olika vanor. Följer vi dessa så kommer goda grannar förbli goda grannar!


Ladda ner (pdf): Allmänna ordningsreglerTider
I vardagslunken så kan man spela musik, utföra "störande" arbeten etc:
  • 08.00-21.00 på vardagar
  • 12.00-21.00 på lördagar
  • 12.00-16.00 söndagar och helgdagar

Helgdagarna vid ”storhelgerna”, t.ex. juldagen och nyårsdagen, ber vi Er dock att respektera. 

Planerar ni större arbeten, eller kanske en fest som varar till sent på kvällen – avisera i trappuppgången med en lapp. Det finns ju de som jobbar skift och helger och behöver all sömn de kan få. Glöm inte bort att alla ljud fortplantar sig långt i huset så det är inte bara de närmaste grannarna som drabbas.

Tvättstuga
Du skall alltid göra rent efter dig i tvättstugan, t.ex. sopa och torka golv, göra rent i filter i torktumlaren och i torkskåpen! Lämna tvättstugan såsom du vill ha den när det är dags för din tvättid. Viktigt är att vi följer anvisningarna som finns i tvättstugorna. Då går arbetet lättare och våra maskiner fungerar bra och håller längre. Om något försvinner eller går sönder blir det vår gemensamma kostnad att återställa i ursprungligt skick. Tänk på att hålla tvättiderna!

Rökning
Rökning är inte tillåten i några av våra allmänna utrymmen såsom trapphus, tvättstuga, källare, vind etc. Respektera detta för den allmänna trivseln, brandrisken samt våra eventuella allergiker. Ni som röker i er lägenhet ber vi att INTE slänga ut fimpar genom fönster eller balkongdörrar. Tänk på era grannar inunder som får fimparna på sin gräsmatta och/eller att det blir väldigt skräpigt utanför på gatan!

Parkering av cyklar mm
Parkering av cyklar mm skall inte ske i uppgångarna utan på anvisade ställen i nedre källaren, det finns flera utrymmen för detta. Parkering får absolut inte ske på trottoaren mot husväggen.

Trädgården
Det är fritt fram att använda sig av föreningens trädgårdsmöbler. Grillarna på grillplatsen kan användas men glöm inte att rengöra grill, galler och grillredskap direkt efter användning. Detta gäller även den äldre klotgrillen, som inte får användas någon annanstans än just på grillplatsen. Se även till att lämna grillplatsen i ett bra skick dvs. släng skräp och rätta till möblerna så att det ser bra ut.

Källare och vind
Alla lägenheter har förråd på vinden och i källaren. För att inte förråden ska blandas ihop så måste du ha hänglås på båda dina förråd även om du inte använder dem. Styrelsen ansvar inte för att ett förråd utan ett hänglås inte tas i bruk av någon annan hyresgäst. Det finns sladdlampor att låna upphängda på flera ställen om man behöver belysning inne i förråden. Glöm inte att hänga tillbaka dem på sin plats.
Belamra inte allmänna utrymmen med personliga tillhörigheter av säkerhetsskäl, det är redan trångt som det är. Vill ni göra er av med gamla möbler får ni köra dem till sopstationen, absolut inte lämna dem på vinden i gången.

Sophantering
Soporna skall källsorteras. Glas, tidningar, metallburkar, plastförpackningar och kartonger ska slängas i avsedda kärl i soprummet. Lock till glasburkar och kapsyler tas bort. Kylskåp, stora möbler m.m. lämnas på återvinningscentralen.

Grovsopor
Vi har inget utrymme för grovsopor idag utan försöker då och då ha en container för att vi alla skall kunna bli av med liknande. Bygger ni om så får inte rivet material slängas i vanliga sopnedkasten. Tyvärr får ni förvara det tills container kommer eller själv transportera materialet till tippen! Ni kan hitta närmaste återvinningscentraler på http://www.renova.se!

Säkerhet och ansvar
Tillsammans skall vi förhindra inbrott och skadegörelse. Vi måste se till att alla dörrar till källare, förråd, cykelrum och övriga gemensamma lokaler är ordentligt låsta. Om det uppstår skador på våra hus eller gemensamma utrymmen, skall detta anmälas till fastighetsskötaren eller styrelsen. Genom att förebygga skadegörelse slipper vi onödiga kostnader. 

Ansvar för ordningen
Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter mot föreningen och övriga medlemmar. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också ordningsfrågorna. Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför huset. Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna.

Övrigt
  • Spiller du i trapphuset heller i soprummet skall du torka upp efter dig.
  • Det får inte stå barnvagnar, rollatorer, cyklar eller annat gods utanför era dörrar. Trappan är Er brandväg, den måste vara framkomlig!
Porttelefonen är kopplad till telefonen (enbart stationär telefon än så länge). Meddela styrelsen vilket telefonnummer som din porttelefon skall kopplas till. Skicka ett mail till styrelsen@eklandagatan.com eller lägg en lapp i styrelsens brevlåda

Skriv utSök Sökhjälp

Skicka insändareFacebook

INTRESSANTA LÄNKAR:

Husjuristerna

SBC

com hem

Renova
Eklandagatan.com
Ansvarig utgivare:   Malin Magnusson
Webmaster:   Malin Magnusson
Redaktion:   Malin, Thilda