Medlemsinformation för boende på Eklandagatan 45 A-C
Måndagen den 21 maj 2018 - klockan 02:59
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »

Information till dig som ska sälja din lägenhet


Maria Thilander 2014-05-07

Av olika skäl så kan man ibland behöva sälja sin lägenhet. Vid överlåtelse/försäljning av lägenhet gäller vissa regler. Det är mycket viktigt att man har klart för sig vilka bestämmelser som gäller. Här finner du information som är nyttig både för dig och mäklaren.


Godkännande av ny medlem
Styrelsen måste godkänna den nya ägaren som medlem i föreningen. I regel nekas inte någon medlemskap såvida inte speciella skäl föreligger. En formell ansökan om medlemskap måste alltid lämnas till styrelsen och först när köparen godkänts som medlem kan denne flytta in i lägenheten. Om styrelsen inte skulle godkänna köparen så ogiltigförklaras köpet.

Från Husjuristerna kan man få blankett för ansökan om medlemskap. Du kan också ladda ner den här.  (Det är inte nödvändigt att använda just denna  – många mäklare har egna blanketter och det går givetvis alldeles utmärkt att använda dessa.)

Tre exemplar av köpekontrakt i original och tre exemplar av ansökan om medlemskap i original skall lämnas till Husjuristerna. (Ett exemplar till säljaren, ett exemplar till köparen och ett till föreningen.) 

Styrelsen bara har ett möte i månaden* så var ute i god tid dvs. minst en månad i förväg.

 *= Styrelsen brukar ta ledigt under 1månad under sommaren samt över julledigheterna. 

Registrering i lägenhetsförteckningen
Den nya ägaren skall registreras i lägenhetsförteckningen. Det är den nya ägarens ansvar att se till att uppgifterna i registret är korrekta och ägarens kvitto på detta är att köpekontraktet blir påskrivet av den som har ansvar för registret. För att få ett utdrag ur lägenhetsregistret så kan du vända dig till vår ekonomiska förvaltare: Husjuristerna AB

Lägenhetsnummer
Var vänlig att notera att ditt lägenhetsnummer är inte detsamma som det nummer som står på dörren. Föreningens lägenhetsnummer löper mellan 1 och 52. Du finner det på ditt kontrakt och på tidningshållaren vid din dörr! Det är det numret som ska stå på kontraktet vid försäljningen och det används även vid kontakt med styrelsen.

Årsredovisning
Varje år får du en årsredovisning. Låna gärna ut den senaste versionen av den till din mäklaren så finner han/hon svaren fort angående planerade hyreshöjningar och arbeten i huset.  

Kom ihåg:
Du är alltid skyldig till att städa ur dina förråd när du flyttar. Du har ett förråd på vinden och ett i källaren. Förrådsnumren ska anges till köparen. Vet du inte vilka förråd som tillhör lägenheten har så kontakta styrelsen. Tänk på att du är ansvarig för dem så sätt lås på dem även om du inte nyttjar dem.

Kom ihåg att säga upp ditt avtal med bredbandsleverantören. Detta gäller även om du nyttjar den tjänst hos Comhem som föreningen tillhandahåller.


Nycklar som du ska lämna ifrån dig är:

Nycklar till lägenheten, både över- och underlås. 

Nycklar till tvätt-cylinder

Nycklar till postfacket

 


Skriv utSök Sökhjälp

Skicka insändareFacebook

INTRESSANTA LÄNKAR:

Husjuristerna

SBC

com hem

Renova
Eklandagatan.com
Ansvarig utgivare:   Malin Magnusson
Webmaster:   Malin Magnusson
Redaktion:   Malin, Thilda