Medlemsinformation för boende på Eklandagatan 45 A-C
Fredagen den 25 maj 2018 - klockan 01:26
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »

Nyinflyttad?


Styrelsen 2002-10-09

Nyinflyttad? Välkommen!
Nyinflyttad? Välkommen!

Är du nyinflyttad i fastigheten? Är du ny medlem i Göteborgs BRF Nr 3? Du kanske "bara" är andrahandshyresgäst? Oavsett detta finns det regler att följa såklart! Självklart är du, oavsett om du är andrahandshyresgäst eller ny medlem varmt välkommen!

Vad skall du som ny medlem, eller hyresgäst, göra när du flyttat in? Självklart är det som i alla andra fall man nyttjar gemensamma utrymmen och bor vägg i vägg, man måste visa hänsyn
 • Kontakta styrelsen så hjälper vi dig med byte av namnskylt, visning av fastigheten osv. Namnet på lägenhetsdörren skall vara ägarens. Är man andrahandshyresgäst får man en klisterlapp under namnskylten!
 • Läs igenom våra Allmänna ordningsregler och Tider och regler för tvättstugan! Är du ny medlem i föreningen så ta del av våra stadgar (de finns på denna sajt se menyn!) 
 • Vi misstänker att inflyttningsfesten prioriteras ganska snabbt... Informera dina nya grannar om festen med lapp på anslagstavlor i trapphusen! 
 • Vi vill särskilt trycka på att du tänker på att trapphusen är roten till mycket störningar, så tänk på det när ni är i trapphuset sena kvällar och tidiga morgonar! 
 • Vill du att porttelefonen ska fungera så behöver du ha en fast telefonnummer samt skicka det nummet till oss. 
 • Kom ihåg att sätta lås på dina förråd även om du inte har planer på att använda dem. Gör det genast för att ingen ska kunna ta dina förråd. Du ska ha 2st, ett på vinden och ett i källaren. Fråga säljaren/mäklaren vilka nummer du har på förråden, tvättcylindern och lägenheten. Nummerserierna löper mellan 1 och 55 och det är dessa nummer som gäller, inte det 4-siffriga på dörren. 
 • Läs gärna igenom trivselreglerna och tvättreglerna som finns uppsatta på anslagstavlorna. 
 •  Soppåsar, skor och liknande får inte stå ute i trappen pga. brandrisk. 
 • Sopsortering
  I vårt återvinningsrum kan du lämna batterier, glödlampor, förpackningar mm. Numera har vi även tunnor för kompost. Är du osäker på vad och hur du sorterar, se separata artiklar under Regler och bestämmelser eller kontakta styrelsen.
   
  Större tomma sopsäckar slänger du i kärlet för plast. Flyttkartonger och andra kartonger kan du slänga i återvinningsrum förutsatt att du gör dem platta. Få de inte plats i avsett kärl så är tipset att går du ner med dem till sopstationen vid Carlanderska parken.

  Grovsopor såsom möbler, byggmateriel, väskor eller stora krukväxter får inte lämnas i återvinningsrummet. Detta gäller även sopsäckar fyllda med "ofarligt" skräp så som textiler, trämateriel, tapeter eller papper.
 • Skrymmande avfall av olika slag kan du hantera på två olika sätt: Du kan själv frakta dem till tippen eller så kan du spara dem i ditt förråd tills att föreningen beställer en container. Detta brukar ske 2 gånger om året och det kommer lappar innan.
 • Miljöfarligt avfall såsom färgburkar/sprayflaskor och elektronik kan du kostnadsfritt lämna på en soptipp. Det händer att föreningen beställer container för denna typ av avfall men detta sker inte regelbundet.
 • Inga sopor/avfall får under några omständigheter lämnas kvar på golvet i soprummet!


Hoppas att du kommer trivas här med oss!


Skriv utSök Sökhjälp

Skicka insändareFacebook

INTRESSANTA LÄNKAR:

Husjuristerna

SBC

com hem

Renova
Eklandagatan.com
Ansvarig utgivare:   Malin Magnusson
Webmaster:   Malin Magnusson
Redaktion:   Malin, Thilda