Färila skola, Kyrkovägen 6, 820 41 Färila, 0651-186 00, 186 01
Onsdagen den 21 november 2018 - klockan 15:12
Förstasidan
« Föreg. Nästa »


Artiklar

Aktion Julklappen


Margaretha Nordborg 2007-10-26


AE råden har beslutat att Färila skola även i år kommer att skicka julklappar enl. läkarmissionens aktion Julklappen. Detta är givetvis frivilligt och klapparna kommer att samlas in på expeditionen hos Anneli under vecka 45-46

Aktion Julklappen 2007

Julklapparna delas ut i Skolor och familjer, på barnhem och sjukhus i Moldavien, Ukraina, Rumänien, Georgien och ett mindre antal paket går också till de baltiska länderna.

Alla paket har ett bestämt innehåll och även om svenska barn kan tycka att det är trist att ge tandkräm och tandborste så kan det också ge en förståelse för hur annorlunda det är att växa upp i en fattig familj i Östeuropa. Varje paket måste ha samma innehåll för att slippa problem i tullen och för rättvisans skull.

Detta ska varje paket innehålla:
1st skrivbok
1st blyertspenna
1st suddgummi
1st ritblock
1 ask färgkritor/tuschpennor
1 st tvål
1 st tandborste
1 tub tandkräm
1 tablettask
1 vykort eller någon bild, gärna på något ”typiskt svenskt”
1 julhälsning från dem som skickar paketet

Packa julklappen så kompakt som möjligt och slå in den (det är givetvis fritt fram för flera familjer att köpa ett paket tillsammans). Lägg gärna innehållet i en plastpåse innan du slår in den, så blir julklappen bättre skyddad. Du ska veta att svenskt julklappspapper är en höjdare bara det, för barnen som får julklapparna.

Julklapparna samlas sedan ihop på skolan och med hjälp av sponsring från DHL skickas de till läkarmissionens depå i Sigtuna innan Julklapparna kommer barnen tillhanda.

Aktion julklappen är ett samarbete mellan Läkarmissionen och Frälsningsarméns scoutförbund och mer information kan ni hitta på www.webaid.se/julklappen/ eller ringa till Läkarmissionen 08 620 02 00.Med vänlig hälsning/AE-rådets föräldrar genom Linda Röjd

Tipsa en vän     Skriv ut
På gång på skolan

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Inloggning till självservice
Sjukanmälan -hur gör jag?
•Anmälan görs till telefon 0651-186 00 eller via mail till farilaskolan@ljusdal.se
mellan kl 07.30-08.00.

•Vid övriga tider görs anmälan till 0651-186 00 (telefonsvarare) men önskvärt är att man håller sig till ovan nämnda tider.

•Vid anmälan ska elevens namn, klass samt om frånvaron gäller flera dagar anges (om man vet det vid anmälningstillfället) annars måste anmälan ske varje dag.Färila skolas hemsida under ljusdal.se


SkolverketAdobe


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Färila skola
Ansvarig utgivare:   Margaretha Nordborg
Webmaster:   Nettan G.Nilsson
Redaktion:   Henrik, Anna-Karin, Nettan, Margaretha