AKTUELLT       FÖRSAMLING       UNG       EKUMENIK/ENHET       MEDIA       KONTAKTUPPGIFTER
Förstasidan
Artiklar

  Nästa »


Marcus Birro tillbaka i Norrköping

Lukas, Marcus och Johannes, nej Tommy var det visst :)

Den vältalige poeten och författaren Marcus Birro, som bodde här i Norrköping med sin familj under några år, kom till Agape för en kväll av "KLARSPRÅK".


200 personer kom och fyllde hela gamla studio 1. Vi ordnade till och med lite tv-överföring till ett par andra platser i huset.
Samtalet - mellan Marcus Birro, Lukas Berggren och Tommy Dahlman - kom att handla om Marcus resa i livet. Utanförskap, missbruk, missfallen, omvä...

Läs mer

Företagarträff på Agape

Företagarnätverket Relations hade i februari en av sina samlingar i det som nu redan kallas "Församlingen Agapes Konferenscenter". Den här gången fick vi lyssna till Per Helgoson, som var med i SVTs program "När livet vänder" där han berättade om sin son som dog i en ovanlig sjukdom 6 år gammal. Tommy Dahlman, som är direktor för det här nätverket var naturligtvis med. Det blev en eftermiddag fylld med...

Läs mer

Nya skylten lyser i mörkretVi gläder oss åt de små stegen. Den nya skylten lyser vid huvudentrén.
När det gäller hur vi går tillväga med ombyggnationen av vårt nya, stora, fina hus så är det de små stegens politik som gäller. Vi har ägt huset i 4 år. Det första året gjorde vi vissa delar till skola och förskola. Det andra året gjorde vi en förskoleavdelning till och fixade med utemiljön. Det tredje å...

Läs mer

Nya köket invigt och godkänt

Annkatrin Ekström, världens bästa kokerska

Med stor glädje har vi invigt vårt splitter nya tillagningskök. Och fått det slutgodkänt så att det har kunnat "tas i bruk"! Vi hade redan 4 kök, typ "hemmakök" i fastigheten, men vi behöver ju ett riktigt tillagningskök efter konstens alla regler som kan göra flera hundra portioner om dagen.
Först nu är det alla barn/elever på skolan och förskolan tillsammans med all personal som serveras en så mycket...

Läs mer

Den stora ekumeniska nattvardsgudstjänsten

Några av stadens andliga ledare står och hälsar välkommen

Det blev en härlig stund i Matteus kyrka. Hundratals människor kom. Kanske 6-800 personer. Det är så underbart att mötas, bröder och systrar i tron från väldigt många olika församlingar. En av meningarna med det är just att vi ska få se att det finns många som tror på Gud här i trakten.


Den ekumeniska kören sjöng jättefint. Lovsångsteamet var underbara. Predikan, av en av våra ortodoxa...

Läs mer

Vineyardpastorn på besök

Söndagen 29 september hade vi Henrik Lindmark från Vineyard-församlingen på besök. Han hade med sig ett härligt budskap om Guds Rike här i staden. På slutet av gudstjänsten styrkte han oss genom att visa en mycket enkel metod att be för sjuka. Särskilt roligt var att det tycktes fungera för de flesta. Jesus är ju faktiskt närvarande genom sitt Ord och sin Ande när vi ber.:)

Läs mer

Arbetslördag

Det är en glädje att få göra något praktiskt tillsammans i församlingen. Och att dessutom äta gott tillsammans!


Lördagen den 28 september hade vi arbetslördag på Agape. Vi var några som jobbade både utomhus och inomhus. Nästa gång blir 23 november kl 9-14

Läs mer

Bygga Kyrka - församlingshelg på Agape

Vi hade församlingshelg på Agape 6-8 september. Vi var tillsammans, hade lovsångskväll, åt tillsammans och presenterade en massa saker som vi håller på med. Det var inspirerande. Temat för helgen var "Bygga Kyrka" - för det är just genom tusentals små gärningar i vardagen som kyrka byggs. Både andligt och praktiskt spelar roll - dessutom helst samtidigt!


Att bygga kyrka innebär inte bara att bygga en lokal att...

Läs mer

Bo Järpehag med team i söndags

Söndagen 25 aug hade vi den sista gudstjänsten utomhus för säsongen. Bosse Järpehag m team, Elsa och Helen, sjöng fantastiskt och Jan Rosman predikade om att vara människa. Vilket strålande väder vi fick!

Läs mer

TV-gudstjänst på söndagar kl 10.05

Söndagen 25 augusti sänds det sista av 6 tv-gudstjänster från båten Shalom, där många vi känner medverkar. Danielle Rosman och Carolina Stenqvist från Agape är med och sjunger. David och Linda Ekerbring predikar och sjunger. Och Gina Gidlöf m. fl. Det hela sänds på SVT2 men kan också ses i SVTplay, under Gudstjänster. Programmet heter Sommarandakt och varar i en halvtimme. Titta och njut!

Läs mer

Stefan Salmonsson till Norrköping!

Stefan Salmonsson, den glade (och seriöse) predikanten, var hos oss söndagen den 4 aug.
Det blev ett underbart möte utomhus i vår fina trädgård. Predikan handlade om hur Jesus som en skicklig hantverkare fixar våra själar...

Läs mer

Utflykt till Capella Ecumenica

Den 7 juli gjorde vi en utflykt till Capella Ecumenica som är en underbar ö i den östgötska skärgården. Agape hade hand om gudstjänsten och vi avslutade med att döpa 2 personer till Jesus. Det var härligt och fint. Hoppas kunna lägga upp någon bild här :) 
Gå in på
www.capellaecumenica.se så får du se lite.

Läs mer

Internationell Konferens på Agape - se bilder!

Den 28-30 juni hade vi internationell konferens på Agape. Maxime Ntazinda, som är pastor i Belgien, men ursprungligen från Burundi i Afrika, var huvudtalare. Han kom med ett trosstärkande, själavårdande budskap. Jan Rosman talade också ett pass. Allt finns inspelat på Mp3 så att man kan höra eferåt under "Söndagens Predikan" här på hemsidan. Se bilder nedan.

Läs mer

SÄNDA - SöndagSöndagens Gudstjänst den 9 juni innebar mottagande av nya medlemmar, barnvälsignelse och tack till alla och några särsklit. Jan Rosman predikade och Bittan ledde lovsången.

Läs mer

Reza Fakour-Safa talade på Agape!

Reza kommer från Iran, växte upp som muslim, blev frälst i Uppsala, bor i Kalifornien, predikar på TV för alla persisktalande människor över hela världen. Särskilt för människor i Iran, Afganistan och Tadjikistan, men han når även många iranier i andra delar av världen. Han talade på vår gudstjänst på pingstdagen 19 maj. Det handlade om vad Jesus gjort för hela världen genom...

Läs mer
Agapeloggan
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Skicka bildinsändare

Program

Fredag 18/4
18 Lovsångskväll på Långfredagskvällen
Lördag 19/4
Ulla-Mi 50 - öppet hus på Vindilsgatan 5 fr. kl. 15:00
Söndag 20/4
11 Gudstjänst - Uppståndelsedagen!
Lördag 26/4
10-12 Agape på Ria
14 Bön för Israel
Söndag 27/4
11 Gudstjänst
Söndag 4/5
11:00 Gudstjänst
Söndag 11/5
11:00 Gudstjänst
Söndag 18/5
11:00 Gudstjänst
Söndagens Predikan 400pixlar
Johannesskolan

Vindruvan

Fokusskolan Nyköping

Kanal10

Besöksadress:Folkborgsvägen 19
Email:info@agape.se
Telefon:011-12 44 55