AKTUELLT       FÖRSAMLING       UNG       EKUMENIK/ENHET       MEDIA       KONTAKTUPPGIFTER
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


FÖRSONAD!


Jan Rosman 2013-02-25


Nu har vi genomfört kampanjen FÖRSONAD! Fyra söndagar fram till påsk och även i själva påskhelgen satte vi fokus på vad Gud själv gjorde och gör för mänskligheten genom påskens händelser. I söndags hade vi en uppföljning som handlade om "Bön i kraft av Försoningen".


Vi vek hela mars månad till att fördjupa oss i de enorma skatter Gud gett oss genom Jesus. Och själva påskhelgen blev underbar. Många deltog hela Långfredagen och på Påskdagen talade vi givetvis om Uppståndelsen men också om Försoningens tjänst.

I söndags handlade predikan om hur annorlunda det blir blir med våra böner när vi räknar med Försoningen.

På söndag (14/4) blir det familjegudstjänst - vår förskola medverkar. Du är välkommen!

Tipsa en vän     Skriv utDet finns hopp för varje liv!


Stefan Salmonsson - den själavårdande evangelisten - som varit både ungdomspastor och pastor - kommer till Agape nu på torsdag till söndag. Det blir sköna kvällar med Stefan, sång, musik, fika och tillfälle till förbön. Torsdag och Fredag kl 19:00 och Lördag kl 16:00 och 19:00. Söndag kl 11:00. Vi ser det lite som  en upptakt till höstens liv och arbete i församlingen.

Läs mer

Peter Halldorf till Agape på söndag 15 juni

Peter Halldorf vid ett tidigare besök på Agape

Peter Halldorf, bedjaren och predikanten och allt vad han är, kom till Agape den 15 juni och predikade. Vi firade också fira Herrens måltid tillsammans.


Utomhussäsongen startade denna söndag med ett strålande och varmt väder - så det blev jättefint i vår fina trädgård. Nytt för i år är att vi satsar på picknick och alla uppmuntras att ta med sig matsäck till sig själv och nån...

Läs mer

Marcus Birro tillbaka i Norrköping

Lukas, Marcus och Johannes, nej Tommy var det visst :)

Den vältalige poeten och författaren Marcus Birro, som bodde här i Norrköping med sin familj under några år, kom till Agape för en kväll av "KLARSPRÅK".


200 personer kom och fyllde hela gamla studio 1. Vi ordnade till och med lite tv-överföring till ett par andra platser i huset.
Samtalet - mellan Marcus Birro, Lukas Berggren och Tommy Dahlman - kom att handla om Marcus resa i livet. Utanförskap, missbruk, missfallen, omvä...

Läs mer

Företagarträff på Agape

Företagarnätverket Relations hade i februari en av sina samlingar i det som nu redan kallas "Församlingen Agapes Konferenscenter". Den här gången fick vi lyssna till Per Helgoson, som var med i SVTs program "När livet vänder" där han berättade om sin son som dog i en ovanlig sjukdom 6 år gammal. Tommy Dahlman, som är direktor för det här nätverket var naturligtvis med. Det blev en eftermiddag fylld med...

Läs mer

Nya skylten lyser i mörkretVi gläder oss åt de små stegen. Den nya skylten lyser vid huvudentrén.
När det gäller hur vi går tillväga med ombyggnationen av vårt nya, stora, fina hus så är det de små stegens politik som gäller. Vi har ägt huset i 4 år. Det första året gjorde vi vissa delar till skola och förskola. Det andra året gjorde vi en förskoleavdelning till och fixade med utemiljön. Det tredje å...

Läs mer

Den stora ekumeniska nattvardsgudstjänsten

Några av stadens andliga ledare står och hälsar välkommen

Det blev en härlig stund i Matteus kyrka. Hundratals människor kom. Kanske 6-800 personer. Det är så underbart att mötas, bröder och systrar i tron från väldigt många olika församlingar. En av meningarna med det är just att vi ska få se att det finns många som tror på Gud här i trakten.


Den ekumeniska kören sjöng jättefint. Lovsångsteamet var underbara. Predikan, av en av våra ortodoxa...

Läs mer

Vineyardpastorn på besök

Söndagen 29 september hade vi Henrik Lindmark från Vineyard-församlingen på besök. Han hade med sig ett härligt budskap om Guds Rike här i staden. På slutet av gudstjänsten styrkte han oss genom att visa en mycket enkel metod att be för sjuka. Särskilt roligt var att det tycktes fungera för de flesta. Jesus är ju faktiskt närvarande genom sitt Ord och sin Ande när vi ber.:)

Läs mer

Bo Järpehag med team i söndags

Söndagen 25 aug hade vi den sista gudstjänsten utomhus för säsongen. Bosse Järpehag m team, Elsa och Helen, sjöng fantastiskt och Jan Rosman predikade om att vara människa. Vilket strålande väder vi fick!

Läs mer

Internationell Konferens på Agape - se bilder!

Den 28-30 juni hade vi internationell konferens på Agape. Maxime Ntazinda, som är pastor i Belgien, men ursprungligen från Burundi i Afrika, var huvudtalare. Han kom med ett trosstärkande, själavårdande budskap. Jan Rosman talade också ett pass. Allt finns inspelat på Mp3 så att man kan höra eferåt under "Söndagens Predikan" här på hemsidan. Se bilder nedan.

Läs mer

Stefan Salmonsson till Norrköping!

Stefan Salmonsson, den glade (och seriöse) predikanten, var hos oss söndagen den 4 aug.
Det blev ett underbart möte utomhus i vår fina trädgård. Predikan handlade om hur Jesus som en skicklig hantverkare fixar våra själar...

Läs mer
Agapeloggan
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Skicka bildinsändare

Program

Fredag 22/8
19:00 Stefan Salmonsson
Lördag 23/8
10-12 START Agape på Ria
16:00 och 19:00 Stefan Salmonsson
Söndag 24/8
11 Sommargudstjänst, Stefan Salmonsson
Söndag 31/8
11 Gudstjänst Höstuppstart Jan Rosman
Söndagens Predikan 400pixlar
Johannesskolan

Vindruvan

Fokusskolan Nyköping

Kanal10

Besöksadress:Folkborgsvägen 19
Email:info@agape.se
Telefon:011-12 44 55