AKTUELLT       FÖRSAMLING       UNG       EKUMENIK/ENHET       MEDIA       KONTAKTUPPGIFTER
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Han gick in i evigheten med ett leende


Jan Rosman 2013-01-14


Bengt Ekström, vår vän, är död. Strax före midnatt torsdagen den 10 januari tog Bengt sina sista andetag och avslutade sitt liv med ett leende. Han levde i drygt 52 år på jorden.

Bengt, som betyder välsignad, föddes den 26 juli 1960 i Skåne som första barn till Ruben och Gurney Ekström. Efter honom föddes 7 barn till. Bengt växte upp i Skåne men hamnade på Vikbolandet där han mötte den vackra Annkatrin som han gifte sig med den 21 augusti 1982 i Häradshammars kyrka (Exakt samma dag gifte jag mig med Ulla-Mi i en kyrka i Nyköping). Bengt var säkert en underbar son och bror under uppväxten eftersom han på 1980-talet blev både en underbar man till Annkatrin och en underbar pappa till Katarina, Fredrik och Annelie. Han var också en underbar bonde och en underbar politiker. Inte fullkomlig men helt klart underbar!
     År 2000 flyttade familjen tillbaka till Vikbolandet efter tiden i Skåne och det var då som vi lärde känna Bengt och familjen lite närmare när de kom med i gemenskapen i Församlingen Agape. De blev några av våra allra närmaste vänner och medarbetare i församlingen. Bengt var både andlig och praktisk och därför en stor tillgång på väldigt många sätt. Han predikade ibland och tog ansvar för faciliteterna både på gamla lilla Agape och de senaste åren på nya stora Agape. Han tog ansvar i församlingsledningen, hemgruppsarbetet och byggkommittén. De sista åren även i stiftelsens styrelse. Han ville alltid att det skulle hända något. Det är underbart med såna medarbetare.
     När han 2006 ville ge sig in i politiken (igen) ville han att jag skulle be med honom och pröva om det kunde vara Guds vilja och ledning. När vi fann att det var det, ville Bengt att vi skulle be för honom i församlingen för de nya uppgifterna som politiker i Norrköping. Han ville vara sann, uppriktig och ärlig åt alla håll. Han var en troende också i sin politiska gärning. I mina ögon hedrar det honom. Jag tror också att han inte hade någon enda ovän när han dog. Han hade gjort upp med allt och alla - så att det skulle vara rent och klart om han skulle möta sin Skapare.
     När Bengt allt oftare hade ont i magen fick omgivningen honom till slut att gå och undersöka sig. Det gav ganska dåliga besked. Vi led med honom under den svåra sjukdomstiden och de tuffa behandlingarna och vi bad många gånger om ett tillfrisknande. På slutet stod det klart för oss att nu gällde bara himlen eller helande. Eller kanske både ock - och i vilken ordning det skulle komma? Givetvis kvarstår också frågan om meningen med det hela - vi är inte helt nöjda med de svar vi har. Vi tycker att han hade behövts här länge än, men får acceptera att det blev himmel först och helande där. Bengt har det bra nu. Han gick in i evigheten med ett leende, berättar Annkatrin. Han såg så fin ut där han låg med sina hängslen.
     Bengt är väldigt saknad - av familjen, av släkten, av församlingen, av kommunen - jag saknar honom oerhört och vet inte vem jag ska få i hans ställe. Vem ska fylla sin livsroll så som han fyllde sin? Det är fortfarande ofattbart att han inte längre är här.
     Vi tackar Gud för allt Bengt fick leva i av kärlek, hopp och tro - och för allt han förmedlade av detta till oss andra.
Jan Rosman, Bengts vän, pastor i Församlingen Agape
     P.S. Begravningen blir i Häradshammars kyrka 24 januari kl 11. Den som vill vara med är välkommen. Istället för blommor, tänk på Agapes bygge som låg Bengt varmt om hjärtat, säger Annkatrin. Agape, pg 485 48 38-2, skriv meddelande: "Till Bengts Minne".D.S.

Tipsa en vän     Skriv utMikael Alfvén och Love Nepal

I söndags var den underbare evangelisten Mikael Alfvén här på Agape. Hans engagemang har med åren mer och mer lagts på landet Nepal. Där finns ett helt folk som säljer sina döttrar till prostitution - och Mikael och hans familj och medarbetare har räddat mer än 600 av dessa flickor och gett dem bostad och utbildning...


Kom och lyssna på honom på söndag i vår gudstjänst kl. 11:00...

Läs mer

Upptaktssöndagen

Den 31/8 hade Agape sin höstupptakt. Pastorn predikade om vision och kultur och vi samtalade om vårt "gemensamma liv" och hur vi bäst lever det - och hjälps åt med det :)!


Jan Rosman predikade om "Guds vishet som i sin väldiga mångfald görs känd genom församlingen". Om de olika delar i visionen som kan uttryckas "härlighet, glädje, sanning, enhet/kärlek och att vara sänd som Jesus" om man läser Joh 17... Vi...

Läs mer

Det finns hopp för varje liv!


Stefan Salmonsson - den själavårdande evangelisten - som varit både ungdomspastor och pastor - hade några underbara kvällar och dagar på Agape den 21 till 24 augusti. Det blev uppmuntrande predikningar, härlig lovsång och förbön för alla som ville. Nu har vi kommit igång med terminen och på söndag 31 augusti har vi Agapes höstupptakt.

Läs mer

Peter Halldorf till Agape på söndag 15 juni

Peter Halldorf vid ett tidigare besök på Agape

Peter Halldorf, bedjaren och predikanten och allt vad han är, kom till Agape den 15 juni och predikade. Vi firade också fira Herrens måltid tillsammans.


Utomhussäsongen startade denna söndag med ett strålande och varmt väder - så det blev jättefint i vår fina trädgård. Nytt för i år är att vi satsar på picknick och alla uppmuntras att ta med sig matsäck till sig själv och nån...

Läs mer

Marcus Birro tillbaka i Norrköping

Lukas, Marcus och Johannes, nej Tommy var det visst :)

Den vältalige poeten och författaren Marcus Birro, som bodde här i Norrköping med sin familj under några år, kom till Agape för en kväll av "KLARSPRÅK".


200 personer kom och fyllde hela gamla studio 1. Vi ordnade till och med lite tv-överföring till ett par andra platser i huset.
Samtalet - mellan Marcus Birro, Lukas Berggren och Tommy Dahlman - kom att handla om Marcus resa i livet. Utanförskap, missbruk, missfallen, omvä...

Läs mer

Företagarträff på Agape

Företagarnätverket Relations hade i februari en av sina samlingar i det som nu redan kallas "Församlingen Agapes Konferenscenter". Den här gången fick vi lyssna till Per Helgoson, som var med i SVTs program "När livet vänder" där han berättade om sin son som dog i en ovanlig sjukdom 6 år gammal. Tommy Dahlman, som är direktor för det här nätverket var naturligtvis med. Det blev en eftermiddag fylld med...

Läs mer

Nya skylten lyser i mörkretVi gläder oss åt de små stegen. Den nya skylten lyser vid huvudentrén.
När det gäller hur vi går tillväga med ombyggnationen av vårt nya, stora, fina hus så är det de små stegens politik som gäller. Vi har ägt huset i 4 år. Det första året gjorde vi vissa delar till skola och förskola. Det andra året gjorde vi en förskoleavdelning till och fixade med utemiljön. Det tredje å...

Läs mer

Den stora ekumeniska nattvardsgudstjänsten

Några av stadens andliga ledare står och hälsar välkommen

Det blev en härlig stund i Matteus kyrka. Hundratals människor kom. Kanske 6-800 personer. Det är så underbart att mötas, bröder och systrar i tron från väldigt många olika församlingar. En av meningarna med det är just att vi ska få se att det finns många som tror på Gud här i trakten.


Den ekumeniska kören sjöng jättefint. Lovsångsteamet var underbara. Predikan, av en av våra ortodoxa...

Läs mer

Vineyardpastorn på besök

Söndagen 29 september hade vi Henrik Lindmark från Vineyard-församlingen på besök. Han hade med sig ett härligt budskap om Guds Rike här i staden. På slutet av gudstjänsten styrkte han oss genom att visa en mycket enkel metod att be för sjuka. Särskilt roligt var att det tycktes fungera för de flesta. Jesus är ju faktiskt närvarande genom sitt Ord och sin Ande när vi ber.:)

Läs mer

Bo Järpehag med team i söndags

Söndagen 25 aug hade vi den sista gudstjänsten utomhus för säsongen. Bosse Järpehag m team, Elsa och Helen, sjöng fantastiskt och Jan Rosman predikade om att vara människa. Vilket strålande väder vi fick!

Läs mer
Agapeloggan
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Skicka bildinsändare

Program

Lördag 27/9
10-12 Agape på Ria
Söndag 28/9
11 Gudstjänst Philip Holmberg
Lördag 4/10
10-12 Agape på Ria
Söndag 5/10
11 Gudstjänst David Ekerbring
Lördag 11/10
10-12 Agape på Ria
Söndag 12/10
11 Gudstjänst Jan Rosman
Onsdag 15/10
19 Konsert Gitarristen Catalin Vlad
Fredag 17/10
19 Tomas Scull, evangelist från Cuba
Lördag 18/10
10-12 Agape på Ria
Söndag 19/10
11 Ekumeniska Nattvardsgudstjänsten i Renströmmen/Pingstkyrkan
Söndagens Predikan 400pixlar
Johannesskolan

Vindruvan

Fokusskolan Nyköping

Kanal10

Besöksadress:Folkborgsvägen 19
Email:info@agape.se
Telefon:011-12 44 55