AKTUELLT       FÖRSAMLING       UNG       EKUMENIK/ENHET       MEDIA       KONTAKTUPPGIFTER
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Han gick in i evigheten med ett leende


Jan Rosman 2013-01-14


Bengt Ekström, vår vän, är död. Strax före midnatt torsdagen den 10 januari tog Bengt sina sista andetag och avslutade sitt liv med ett leende. Han levde i drygt 52 år på jorden.

Bengt, som betyder välsignad, föddes den 26 juli 1960 i Skåne som första barn till Ruben och Gurney Ekström. Efter honom föddes 7 barn till. Bengt växte upp i Skåne men hamnade på Vikbolandet där han mötte den vackra Annkatrin som han gifte sig med den 21 augusti 1982 i Häradshammars kyrka (Exakt samma dag gifte jag mig med Ulla-Mi i en kyrka i Nyköping). Bengt var säkert en underbar son och bror under uppväxten eftersom han på 1980-talet blev både en underbar man till Annkatrin och en underbar pappa till Katarina, Fredrik och Annelie. Han var också en underbar bonde och en underbar politiker. Inte fullkomlig men helt klart underbar!
     År 2000 flyttade familjen tillbaka till Vikbolandet efter tiden i Skåne och det var då som vi lärde känna Bengt och familjen lite närmare när de kom med i gemenskapen i Församlingen Agape. De blev några av våra allra närmaste vänner och medarbetare i församlingen. Bengt var både andlig och praktisk och därför en stor tillgång på väldigt många sätt. Han predikade ibland och tog ansvar för faciliteterna både på gamla lilla Agape och de senaste åren på nya stora Agape. Han tog ansvar i församlingsledningen, hemgruppsarbetet och byggkommittén. De sista åren även i stiftelsens styrelse. Han ville alltid att det skulle hända något. Det är underbart med såna medarbetare.
     När han 2006 ville ge sig in i politiken (igen) ville han att jag skulle be med honom och pröva om det kunde vara Guds vilja och ledning. När vi fann att det var det, ville Bengt att vi skulle be för honom i församlingen för de nya uppgifterna som politiker i Norrköping. Han ville vara sann, uppriktig och ärlig åt alla håll. Han var en troende också i sin politiska gärning. I mina ögon hedrar det honom. Jag tror också att han inte hade någon enda ovän när han dog. Han hade gjort upp med allt och alla - så att det skulle vara rent och klart om han skulle möta sin Skapare.
     När Bengt allt oftare hade ont i magen fick omgivningen honom till slut att gå och undersöka sig. Det gav ganska dåliga besked. Vi led med honom under den svåra sjukdomstiden och de tuffa behandlingarna och vi bad många gånger om ett tillfrisknande. På slutet stod det klart för oss att nu gällde bara himlen eller helande. Eller kanske både ock - och i vilken ordning det skulle komma? Givetvis kvarstår också frågan om meningen med det hela - vi är inte helt nöjda med de svar vi har. Vi tycker att han hade behövts här länge än, men får acceptera att det blev himmel först och helande där. Bengt har det bra nu. Han gick in i evigheten med ett leende, berättar Annkatrin. Han såg så fin ut där han låg med sina hängslen.
     Bengt är väldigt saknad - av familjen, av släkten, av församlingen, av kommunen - jag saknar honom oerhört och vet inte vem jag ska få i hans ställe. Vem ska fylla sin livsroll så som han fyllde sin? Det är fortfarande ofattbart att han inte längre är här.
     Vi tackar Gud för allt Bengt fick leva i av kärlek, hopp och tro - och för allt han förmedlade av detta till oss andra.
Jan Rosman, Bengts vän, pastor i Församlingen Agape
     P.S. Begravningen blir i Häradshammars kyrka 24 januari kl 11. Den som vill vara med är välkommen. Istället för blommor, tänk på Agapes bygge som låg Bengt varmt om hjärtat, säger Annkatrin. Agape, pg 485 48 38-2, skriv meddelande: "Till Bengts Minne".D.S.

Tipsa en vän     Skriv utJens Garnfeldt - Väckelse i Norrköping

Jens Garnfeldt är pastorn från Köpenhamn som har rest en hel del i Sverige - och predikat väckelse, frälsning och helande. Under en lång tid sändes hans TV-program från Kanal 10 i Älmhult. Han har fått Sverige på sitt hjärta och kommer till oss för att tala väckelse.


Många profetior talar om väckelse i Norrköping. Och många människors allra största behov är ren väckelse. Vä...

Läs mer

Den Stora Nattvardsgudstjänsten


Söndagen den 19 oktober var det dags för Norrköpings stora, årliga, ekumeniska nattvardsgudstjänst. Mellan ca 7-800 personer från Norrköpings alla kyrkor kom till Pingstkyrkan/Renströmmen. Det var både stor Ekumenisk Gospelkör och stort Ekumeniskt Lovsångsteam. Dessutom var de Syrisk-Ortodoxa kyrkorna med ALLA sina körer och sjöng Herrens Bön på sitt språk. Svenska Kyrkans nye kyrkoherde Thomas...

Läs mer

Evangelist Tomas Scull från Cuba


Cuba har under många år haft inskränkta friheter när det gäller evangelium. Ändå frodas kyrkan under ytan. Tomas Scull är en av Cubas frimodiga evangelister och gästade Agape i fredags (17/10) kl. 19:00. Efter gudstjänsten var det mingelfika. En uppmuntrande kväll!


Denne man har startat mer än 50 församlingar på Cuba och i Nicaragua! Han är kraftfull och inspirerande! Tusen gånger bättre än din bä...

Läs mer

Gitarrkonsert på Agape


Om han kunde spela? Det var sanslöst hur många ljud och hur mycket ljud han kunde få fram på gitarren! Han var en hemlös pojke som vid 11 års ålder togs om hand på ett barnhem i Rumänien - som hjälporganisationen Hjärta till Hjärta ifrån Sverige har byggt upp. Det visade sig att killen är musikalisk och gillar gitarr. Idag är han 25 år och superduktig gitarrist. På onsdagkvällen (15/10) gä...

Läs mer

Mikael Alfvén och Love Nepal

I söndags var den underbare evangelisten Mikael Alfvén här på Agape. Hans engagemang har med åren mer och mer lagts på landet Nepal. Där finns ett helt folk som säljer sina döttrar till prostitution - och Mikael och hans familj och medarbetare har räddat mer än 600 av dessa flickor och gett dem bostad och utbildning...


Kom och lyssna på honom på söndag i vår gudstjänst kl. 11:00...

Läs mer

Upptaktssöndagen

Den 31/8 hade Agape sin höstupptakt. Pastorn predikade om vision och kultur och vi samtalade om vårt "gemensamma liv" och hur vi bäst lever det - och hjälps åt med det :)!


Jan Rosman predikade om "Guds vishet som i sin väldiga mångfald görs känd genom församlingen". Om de olika delar i visionen som kan uttryckas "härlighet, glädje, sanning, enhet/kärlek och att vara sänd som Jesus" om man läser Joh 17... Vi...

Läs mer

Det finns hopp för varje liv!


Stefan Salmonsson - den själavårdande evangelisten - som varit både ungdomspastor och pastor - hade några underbara kvällar och dagar på Agape den 21 till 24 augusti. Det blev uppmuntrande predikningar, härlig lovsång och förbön för alla som ville. Nu har vi kommit igång med terminen och på söndag 31 augusti har vi Agapes höstupptakt.

Läs mer

Peter Halldorf till Agape på söndag 15 juni

Peter Halldorf vid ett tidigare besök på Agape

Peter Halldorf, bedjaren och predikanten och allt vad han är, kom till Agape den 15 juni och predikade. Vi firade också fira Herrens måltid tillsammans.


Utomhussäsongen startade denna söndag med ett strålande och varmt väder - så det blev jättefint i vår fina trädgård. Nytt för i år är att vi satsar på picknick och alla uppmuntras att ta med sig matsäck till sig själv och nån...

Läs mer

Marcus Birro tillbaka i Norrköping

Lukas, Marcus och Johannes, nej Tommy var det visst :)

Den vältalige poeten och författaren Marcus Birro, som bodde här i Norrköping med sin familj under några år, kom till Agape för en kväll av "KLARSPRÅK".


200 personer kom och fyllde hela gamla studio 1. Vi ordnade till och med lite tv-överföring till ett par andra platser i huset.
Samtalet - mellan Marcus Birro, Lukas Berggren och Tommy Dahlman - kom att handla om Marcus resa i livet. Utanförskap, missbruk, missfallen, omvä...

Läs mer

Företagarträff på Agape

Företagarnätverket Relations hade i februari en av sina samlingar i det som nu redan kallas "Församlingen Agapes Konferenscenter". Den här gången fick vi lyssna till Per Helgoson, som var med i SVTs program "När livet vänder" där han berättade om sin son som dog i en ovanlig sjukdom 6 år gammal. Tommy Dahlman, som är direktor för det här nätverket var naturligtvis med. Det blev en eftermiddag fylld med...

Läs mer
Agapeloggan
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Skicka bildinsändare

Program

Fredag 31/10
18:30 Bön och Lovsång
Lördag 1/11
10-12 Agape på Ria
Söndag 2/11
11 Gudstjänst, Michael Sjöberg
Fredag 7/11
18 Kvällsmat, Bön o Lovsång
Lördag 8/11
10-12 Agape på Ria
Söndag 9/11
11 Gudstjänst, Jan Rosman
Fredag 14/11
19 Väckelse i Norrköping, Jens Garnfeldt
Lördag 15/11
16 Väckelse i Norrköping, Jens Garnfeldt
19 Väckelse i Norrköping, Jens Garnfeldt
Söndag 16/11
11 Väckelse i Norrköping, Jens Garnfeldt
Lördag 22/11
10-12 Agape på Ria
Söndag 23/11
11 Gudstjänst, Jan Rosman
Lördag 29/11
10-12 Agape på Ria
18 Adventskonsert
Söndag 30/11
11 Gudstjänst
Söndagens Predikan 400pixlar
Johannesskolan

Vindruvan

Fokusskolan Nyköping

Kanal10

Besöksadress:Folkborgsvägen 19
Email:info@agape.se
Telefon:011-12 44 55