AKTUELLT       FÖRSAMLING       UNG       EKUMENIK/ENHET       MEDIA       KONTAKTUPPGIFTER
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Församlingen Agape


Andreas Stenqvist 2012-02-01

Besöksadress
Folkborgsvägen 19, Norrköping - Karta

Email
info@agape.se

Telefonnummer
Expedition:
011-12 44 55
011-16 44 55

Bankgironummer
765-6648
Plusgironummer
485 48 38 - 2

Tipsa en vän     Skriv utUpptaktssöndag

Nu på söndag 31/8 har Agape sin höstupptakt. Pastorn predikar om vision och kultur och vi alla samtalar om vårt "gemensamma liv" och hur vi bäst lever det - och hjälps åt med det :)! Sen blir det Agapelunch - äntligen! Efteråt går vi sen rakt över gatan och lyssnar på Carola (kl.14, se nedan) m fl... Det blir en kanonsöndag!

Läs mer


Välgörenhetskonsert med Carola m.fl. på söndag!

Nu på söndag hålls en välgörenhetskonsert för kristna i Irak och Syrien, i Folkets Park i Norrköping. 

Biljetter kostar 100:-, köp en till dig och din vän hos någon av återförsäljarna (även Agape säljer biljetter) eller i dörren. Tillsammans kan vi göra en skillnad! 

Läs mer

Det finns hopp för varje liv!


Stefan Salmonsson - den själavårdande evangelisten - som varit både ungdomspastor och pastor - hade några underbara kvällar och dagar på Agape den 21 till 24 augusti. Det blev uppmuntrande predikningar, härlig lovsång och förbön för alla som ville. Nu har vi kommit igång med terminen och på söndag 31 augusti har vi Agapes höstupptakt.

Läs mer

Härlig utflykt till Capella EcumenicaDen 10 augusti gjorde vi en härlig utflykt till Capella Ecumenica! Det blev härlig gemenskap och gudstjänst, vi fick även tillfälle att döpa två personer i havet.  

Läs mer

Agape på sociala medier.


Agape finns numera på Instagram, under namnet agape.se ! Vi är väldigt glada över att ha tagit steget ut i de sociala medierna på ett nytt sätt. Vi har ju sedan en tid tillbaka funnits på Facebook, men nu har vi alltså utökat vårat sociala nätverk på internet till Instagram.

Där kommer att finnas all information som även finns på hemsidan, men vi längtar också efter att utveckla en social integrering...

Läs mer

Peter Halldorf till Agape på söndag 15 juni

Peter Halldorf vid ett tidigare besök på Agape

Peter Halldorf, bedjaren och predikanten och allt vad han är, kom till Agape den 15 juni och predikade. Vi firade också fira Herrens måltid tillsammans.


Utomhussäsongen startade denna söndag med ett strålande och varmt väder - så det blev jättefint i vår fina trädgård. Nytt för i år är att vi satsar på picknick och alla uppmuntras att ta med sig matsäck till sig själv och nån...

Läs mer

Marcus Birro tillbaka i Norrköping

Lukas, Marcus och Johannes, nej Tommy var det visst :)

Den vältalige poeten och författaren Marcus Birro, som bodde här i Norrköping med sin familj under några år, kom till Agape för en kväll av "KLARSPRÅK".


200 personer kom och fyllde hela gamla studio 1. Vi ordnade till och med lite tv-överföring till ett par andra platser i huset.
Samtalet - mellan Marcus Birro, Lukas Berggren och Tommy Dahlman - kom att handla om Marcus resa i livet. Utanförskap, missbruk, missfallen, omvä...

Läs mer

Företagarträff på Agape

Företagarnätverket Relations hade i februari en av sina samlingar i det som nu redan kallas "Församlingen Agapes Konferenscenter". Den här gången fick vi lyssna till Per Helgoson, som var med i SVTs program "När livet vänder" där han berättade om sin son som dog i en ovanlig sjukdom 6 år gammal. Tommy Dahlman, som är direktor för det här nätverket var naturligtvis med. Det blev en eftermiddag fylld med...

Läs mer

Nya skylten lyser i mörkretVi gläder oss åt de små stegen. Den nya skylten lyser vid huvudentrén.
När det gäller hur vi går tillväga med ombyggnationen av vårt nya, stora, fina hus så är det de små stegens politik som gäller. Vi har ägt huset i 4 år. Det första året gjorde vi vissa delar till skola och förskola. Det andra året gjorde vi en förskoleavdelning till och fixade med utemiljön. Det tredje å...

Läs mer

Nya köket invigt och godkänt

Annkatrin Ekström, världens bästa kokerska

Med stor glädje har vi invigt vårt splitter nya tillagningskök. Och fått det slutgodkänt så att det har kunnat "tas i bruk"! Vi hade redan 4 kök, typ "hemmakök" i fastigheten, men vi behöver ju ett riktigt tillagningskök efter konstens alla regler som kan göra flera hundra portioner om dagen.
Först nu är det alla barn/elever på skolan och förskolan tillsammans med all personal som serveras en så mycket...

Läs mer

Den stora ekumeniska nattvardsgudstjänsten

Några av stadens andliga ledare står och hälsar välkommen

Det blev en härlig stund i Matteus kyrka. Hundratals människor kom. Kanske 6-800 personer. Det är så underbart att mötas, bröder och systrar i tron från väldigt många olika församlingar. En av meningarna med det är just att vi ska få se att det finns många som tror på Gud här i trakten.


Den ekumeniska kören sjöng jättefint. Lovsångsteamet var underbara. Predikan, av en av våra ortodoxa...

Läs mer

Vineyardpastorn på besök

Söndagen 29 september hade vi Henrik Lindmark från Vineyard-församlingen på besök. Han hade med sig ett härligt budskap om Guds Rike här i staden. På slutet av gudstjänsten styrkte han oss genom att visa en mycket enkel metod att be för sjuka. Särskilt roligt var att det tycktes fungera för de flesta. Jesus är ju faktiskt närvarande genom sitt Ord och sin Ande när vi ber.:)

Läs mer

Arbetslördag

Det är en glädje att få göra något praktiskt tillsammans i församlingen. Och att dessutom äta gott tillsammans!


Lördagen den 28 september hade vi arbetslördag på Agape. Vi var några som jobbade både utomhus och inomhus. Nästa gång blir 23 november kl 9-14

Läs mer

Bygga Kyrka - församlingshelg på Agape

Vi hade församlingshelg på Agape 6-8 september. Vi var tillsammans, hade lovsångskväll, åt tillsammans och presenterade en massa saker som vi håller på med. Det var inspirerande. Temat för helgen var "Bygga Kyrka" - för det är just genom tusentals små gärningar i vardagen som kyrka byggs. Både andligt och praktiskt spelar roll - dessutom helst samtidigt!


Att bygga kyrka innebär inte bara att bygga en lokal att...

Läs mer

Bo Järpehag med team i söndags

Söndagen 25 aug hade vi den sista gudstjänsten utomhus för säsongen. Bosse Järpehag m team, Elsa och Helen, sjöng fantastiskt och Jan Rosman predikade om att vara människa. Vilket strålande väder vi fick!

Läs mer
Agapeloggan
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Skicka bildinsändare

Program

Lördag 6/9
10-12 Agape på Ria
Söndag 7/9
11 Gudstjänst Mikael Alfvén
Lördag 13/9
10-12 Agape på Ria
Söndag 14/9
11 Gudstjänst David Ekerbring
Söndagens Predikan 400pixlar
Johannesskolan

Vindruvan

Fokusskolan Nyköping

Kanal10

Besöksadress:Folkborgsvägen 19
Email:info@agape.se
Telefon:011-12 44 55