av elever och lärare på Gemö-/Linnéskolan
Onsdagen den 21 februari 2018 - klockan 20:12
Logga in på redaktionen (Lösenord krävs)*
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Sockermunkar


Andrea Malmberg 2017-11-24


Fluffiga, goda, klassiska sockermunkar
Receptet ger ish 30 st munkar


Ingredienser
1 1/2 dl mjölk
1 liter rapsolja
2 st ägg
9 dl mjöl
1/2 tsk salt
100 gram smör
25 gram jäst
1 1/2 dl socker

Gör såhär:
1.Värm mjölken till 37 grader 
2. Blanda mjölk, 1 msk socker och jäst i en skål/bunke. Låt stå i 15 min tills det börjar bubbla.
3. Blanda jästblandnigen med resten av sockret, mjölet, äggen och smör i en hushållsassistent.
4. Arbeta degen i ish 10 min i en hushållsassistent eller 15 min för hand. Täck med bakduk och jäs i ish 1 timme till dubbel storlek.
5. Kavla ut degen ish 1-2 cm tjock. Ta ut runda ringar med en utstickare. Jäs ytterligare 30 min.
6. Värm oljan till 180 grader och fritera munkarna i ish 1 min på varje sida. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. 
7. Rulla i socker och servera med till exempel vaniljkräm.  

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut






Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Omröstning
Vilken genre läser du helst?

Äventyr
Deckare
Djur
Fantasy
Humor
Romantik
Sant
Skräck
Sorgligt
Sport
Vänskap

  Resultat 
Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Älmhults kommun

Vilken skolmat

RSS

Groupwise

Friends

Bibliotekskatalogen

BOKFREAK


Naturvetenskap.org

NE

LANDGUIDEN

Alex

LÄNKAR

Unga fakta

Google

Kolla källan

Multimediabyrån

Skolverket

Vad blir det för väder?

Kamera

ord.se
Gemobladet.se
Ansvarig utgivare:   Peter Lundström
Webmaster:   Kiriaki Hatzikirkou
Redaktion:   Rajana, Murtadha, Adrian, Ramin, Ella, Leo, Joudy, Kiriaki, Adeline, Algot, Hameed, Joel, Noel, Dania, William, Peter, Andrea, Lisa, Astrid, Erik, Diyar, Jasmin, Stina, Emin