av elever och lärare på Gemö-/Linnéskolan
Fredagen den 17 september 2021 - klockan 12:55
Logga in på redaktionen (Lösenord krävs)*
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Sockermunkar


Andrea Malmberg 2017-11-24


Fluffiga, goda, klassiska sockermunkar
Receptet ger ish 30 st munkar


Ingredienser
1 1/2 dl mjölk
1 liter rapsolja
2 st ägg
9 dl mjöl
1/2 tsk salt
100 gram smör
25 gram jäst
1 1/2 dl socker

Gör såhär:
1.Värm mjölken till 37 grader 
2. Blanda mjölk, 1 msk socker och jäst i en skål/bunke. Låt stå i 15 min tills det börjar bubbla.
3. Blanda jästblandnigen med resten av sockret, mjölet, äggen och smör i en hushållsassistent.
4. Arbeta degen i ish 10 min i en hushållsassistent eller 15 min för hand. Täck med bakduk och jäs i ish 1 timme till dubbel storlek.
5. Kavla ut degen ish 1-2 cm tjock. Ta ut runda ringar med en utstickare. Jäs ytterligare 30 min.
6. Värm oljan till 180 grader och fritera munkarna i ish 1 min på varje sida. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. 
7. Rulla i socker och servera med till exempel vaniljkräm.  

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut






Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Älmhults kommun

Vilken skolmat

RSS

Friends

Bibliotekskatalogen

BOKFREAK


Naturvetenskap.org

NE

LANDGUIDEN

Alex

LÄNKAR

Unga fakta

Google

Kolla källan

Multimediabyrån

Skolverket

Vad blir det för väder?

Kamera

ord.se
Gemobladet.se
Ansvarig utgivare:   Jenny Nordberg
Webmaster:   Kiriaki Hatzikirkou
Redaktion:   Linda, Minnah, Maggie, Rishita, Rim, Ludvig, Ängla, Kiriaki, Linnéa, Tamina, Ingrid, Adela, Lisa, Stina, Abed, Jenny, Juni, Lova, Love, Alva, Amna, Viggo, Leni, Alva