av elever och lärare på Gemö-/Linnéskolan
Tisdagen den 25 januari 2022 - klockan 05:43
Logga in på redaktionen (Lösenord krävs)*
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Aktivitetsdag i skogen


Kiriaki Hatzikirkou 2018-08-24
Eleverna i årskurs 5 och 6 spenderade torsdagen i Haganässkogen. I strålande sol fick de vara med i ett sagoäventyr, spela frisbeegolf och lära sig hur utegymmet fungerade.

I torsdags begav sig alla elever och lärare i årskurs 5 och 6 på Gemöskolan iväg till Haganässkogen. Där blev eleverna indelade i grupper och fördelade på olika aktiviteter.

Eleverna var med i ett sagoäventyr. De gick runt i skogen och letade efter koner och bokstäver, vilka sedan skulle bytas ut mot siffror. Med hjälp av siffrorna skulle eleverna räkna ut ett matematiskt problem. Svaret skulle leda dem vidare till en plats med kartbitar. Efter ihoppusslande skulle kartan leda till en kristall. Under letandets gång fanns det drönisar som letade efter eleverna. Varje gång de hittades fick de göra saker som fördröjde deras väg mot kristallen.

Eleverna fick också spela frisbeegolf. Varje lag spelade för sig och de fick försöka att klara "hålen" genom att kasta så få kast som möjligt. En elev började kasta och nästa tog vid där frisbeen hamnade. Därefter kastade den tredje eleven i gruppen och så vidare. Eleverna fick också möjlighet att se hur utegymmet fungerar. Det gicks igenom, förklarades och provades.

Efter en heldag i skogen med strålande sol, aktiviteter, lunch i det fria och spontanlek promenerade vi tillbaka till skolan för att avsluta dagen.

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Älmhults kommun

Vilken skolmat

RSS

Friends

Bibliotekskatalogen

BOKFREAK


Naturvetenskap.org

NE

LANDGUIDEN

Alex

LÄNKAR

Unga fakta

Google

Kolla källan

Multimediabyrån

Skolverket

Vad blir det för väder?

Kamera

ord.se
Gemobladet.se
Ansvarig utgivare:   Jenny Nordberg
Webmaster:   Kiriaki Hatzikirkou
Redaktion:   Linda, Minnah, Maggie, Rishita, Rim, Ludvig, Ängla, Kiriaki, Linnéa, Tamina, Ingrid, Adela, Lisa, Stina, Abed, Jenny, Juni, Lova, Love, Alva, Amna, Viggo, Leni, Alva