av elever och lärare på Gemö-/Linnéskolan
Tisdagen den 25 januari 2022 - klockan 05:44
Logga in på redaktionen (Lösenord krävs)*
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


5 tips i vardagen!


Agnes S 2021-01-29

Detta är 5 stycken tips som gör just DIN vardag lite lättare!

Nu i vintertider så kan man ju inte cykla till skolan för det är för halt. Då behöver man ta bilen, men det kan ju ibland ha frusit på rutorna och man inte vill använda en skrapa för att undvika repor. Då har jag ett tips till just dig!

TIPS 1: Ta en förslutningsbar påse och fyll den med varmt vatten från kranen. Gå sedan ut till bilen och stryk försiktigt påsen över rutan. Frosten kommer då smälta och det blir inga repor! 


Detta är ett smart och fiffigt tips till dig som har vita sneekers eller gympaskor och de har blivit smutsiga av jord eller smuts/damm.

TIPS 2: Ta fram din tandkräm och en gammal sliten tandborste. Fyll ett glas med vatten och sätt dig ute på baksidan eller någonstans där det inte gör så mycket om det blir smutsigt. Ta tandkräm och vatten som du brukar när du borstar tänderna och börja borsta på skon! Borsta sedan i 2-5 minuter och sedan har du ett par helt nya skor! 


Har du svårt att gå upp på morgonen och vill gärna somna om och ligga kvar i sängen hela dagen? Detta tips lär hjälpa! 

TIPS 3: Du kanske har ett alarm som du ska vakna till? Ställ det alarmet 10 min innan du ska vakna så kan du ligga kvar i sängen och vakna till innan du går ner och gör frukost!


Ibland kan det vara svårt att koncentrera sig i skolan eller på sin arbetsplats. Då kan detta tips underlätta för dig!

TIPS 4: Har du en favoritlåt? Sätt på den på lagon nivå i hörlurar så du bara hör musiken. Eller kanske en bra podd som du vill lyssna på. Det finns en massa bra poddar att lyssna på om man har tråkigt.


Har du ofta tråkigt när du är hemma själv? I så fall är detta tips perfekt för dig!

TIPS 5: Släpp iPaden eller mobilen och ut och gå en runda, kolla på omgivningen eller plocka stenar som du kan måla. Plocka blommor och ställ på bordet hemma! Var kreativ!Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Älmhults kommun

Vilken skolmat

RSS

Friends

Bibliotekskatalogen

BOKFREAK


Naturvetenskap.org

NE

LANDGUIDEN

Alex

LÄNKAR

Unga fakta

Google

Kolla källan

Multimediabyrån

Skolverket

Vad blir det för väder?

Kamera

ord.se
Gemobladet.se
Ansvarig utgivare:   Jenny Nordberg
Webmaster:   Kiriaki Hatzikirkou
Redaktion:   Linda, Minnah, Maggie, Rishita, Rim, Ludvig, Ängla, Kiriaki, Linnéa, Tamina, Ingrid, Adela, Lisa, Stina, Abed, Jenny, Juni, Lova, Love, Alva, Amna, Viggo, Leni, Alva