av elever och lärare på Gemö-/Linnéskolan
Tisdagen den 25 januari 2022 - klockan 05:41
Logga in på redaktionen (Lösenord krävs)*
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Månfestivalen


Lisa 2020-12-18


Månfestivalen är en festival som firas i Kina. Den firas den åttonde månaden på den femtonde dagen. Det firas med familjen, god mat och kakor.

Månfestivalen är en fin högtid från Kina. Man kan nästan gissa på vad den hadlar om. Ja precis, månen. Månfestivalen är på den åttonde månaden och den femtonde dagen enligt månkalendern. Man kan annars säga att det är den 19 september. Det är då som månen står högst på himmlen.

Månfestivalen är en viktig högtid för familjen. Traditionen har varit i århundrande och förändrats med tiden. På månfestivalen samlas hela familjen och äter god mat. Självklart äter man också månkakor. Månkakor ser ut som en puck men det är absolut inte en hockeypuck man slår runt på. Det är som namnet säger en kaka, med en fyllning av till exempel: kräm från lotusbladen, nötter eller ibland äggula. Det låter inte så gott men det smakar magiskt. Det är mer som en hård sockerkaka på utsidan med en krämig fyllning inuti. Den är inte så stor, men inte pytteliten heller. Det är ett fint mönster på hela kakan. Den är gyllenbrun. Man ska inte äta för mycket, för då blir man för mätt, och så får man nog lite skäll för att man har ätit upp alla kakor.

Nästan alla kineser runt om i världen längtar till denna dag och firar det med ett stort leende. Dagen då man får spendera tid med familjen, prata och skratta. Man kan köpa månkakor i asiatiska affärer. Man kan såklart göra egna hemma, men det är rätt svårt att få till den perfekta smaken, formen och mönstret.

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Älmhults kommun

Vilken skolmat

RSS

Friends

Bibliotekskatalogen

BOKFREAK


Naturvetenskap.org

NE

LANDGUIDEN

Alex

LÄNKAR

Unga fakta

Google

Kolla källan

Multimediabyrån

Skolverket

Vad blir det för väder?

Kamera

ord.se
Gemobladet.se
Ansvarig utgivare:   Jenny Nordberg
Webmaster:   Kiriaki Hatzikirkou
Redaktion:   Linda, Minnah, Maggie, Rishita, Rim, Ludvig, Ängla, Kiriaki, Linnéa, Tamina, Ingrid, Adela, Lisa, Stina, Abed, Jenny, Juni, Lova, Love, Alva, Amna, Viggo, Leni, Alva