av elever och lärare på Gemö-/Linnéskolan
Onsdagen den 19 januari 2022 - klockan 02:20
Logga in på redaktionen (Lösenord krävs)*
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Fakta om filmen Scoob


Rishita 2021-04-09


Filmen Scoob handlar om att Shaggy och Scooby träffar varandra på en strand. De går också bus eller godis tillsammans. Då träffar de Fred, Daphne och Velma och mysteriegänget bildas. Scooby och Shaggy blir attackerade av dussintals skorpioner och blir räddade av Blå Falken.

Filmen Scoob handlar om fyra unga detektiver och en hund som löser mysterier. Nu när de har löst många fall, så ställs de inför deras svåraste fall. Det är det onda geniet Dick Dastardly som försöker släppa lös spökhunden Kerberos i världen. Kerberos är en hund med tre huvuden. Det sägs att han vaktade ingången till dödsriket. Men tillbaka till filmen nu. Till sin hjälp att stoppa Dastardly har mysteriegänget Blå Falken (en superhjälte) och hans team.

Filmen börjar med att Scooby Doo, som en herrelös valp, sitter på stranden Venice Beach. En bit bort finns Shaggy, en ensam liten pojke som lyssnar på motivationspodcast om hur han ska få vänner. Sen kommer Scooby som är hungrig och Shaggy har två mackor. Men han är jätterädd för att han aldrig hade gått så nära en människa förut. Han går framåt och skrämmer Shaggy och Shaggy skrämmer honom. Shaggy tycker synd om Scooby så han puttar en tallrik med den andra mackan till Scooby. Då vågar Scooby komma fram och sätta sig bredvid Shaggy.

Efter en stund
 kommer en strandpolis och säger strängt “Hålla där! Den där herrelösa hunden följer med mig!” Han säger det så högt att Scooby hoppar, av skräck, i Shaggys armar.  “Han är inte herrelös.” svarar Shaggy. Då frågar polisen vad hunden heter. Shaggy tittar sig omkring och ser några Scooby Kex. Han berättar att hunden heter Scooby. Sen frågar polisen efter mellannamn. Shaggy hittar på att han heter Dooby. Till sist frågar polisen vad Scoobys efternamn är. Shaggy tänker lite. Sen ler han och säger att Scooby heter Doo i efternamn.  Sen går polisen iväg. Scooby och Shaggy ger varandra en high-five.

En halloween går Shaggy och Scooby bus-eller-godis tillsammans. På en gata träffar de Fred, Daphne och Velma, och så bildas det berömda mysteriegänget.

Några år senare är alla uppvuxna. Scooby och Shaggy är på en restaurang och äter (de är beroende på mat). Men plötsligt slocknar ljusen i restaurangen och Shaggy och Scooby hör ett otäckt ljud. Det låter som att metall skrapar mot golvet. Då ser de ett rött sken komma från dörren till resturangen. Sen rusar robot-skorpioner in och anfaller. Men Scooby och Shaggy sitter kvar på sina platser som statyer. De är förstelnade. 

"Scooby! Tänker du samma sak som jag?" frågar Shaggy skräckslaget. "Japp..." säger Scooby med ögonen stora som tefat. "Spring!!!!" skriker Shaggy.

Scooby och Shaggy skriker högt och börjar springa som värsta löparna någonsin. De springer runt hela restaurangen, runt bord och stolar tills de kommer till en vägg där de inte kan fortsätta. Skorpionerna kommer allt närmare. När de är två meter från dem kramar Shaggy och Scooby varandra. De båda vet att de är nära döden. Tårarna kommer ut ur Shaggys ögon. Scooby gråter också, för att de vill ju inte dö. När skorpionerna är 50 cm bort kramar de varandra ännu hårdare. Shaggy ber ett bön om att de kommer att överleva på något sätt.

Plötsligt kommer det ett blått sken från himlen och deras fötter lyfter från marken. När de öppnar ögonen igen ser de att de är i en sorts farkost. "Scoob! Vet du var vi är någonstans?" "Näpp" säger Scoob. Det var ett modernt blått sken runt hela farkosten. "Vi är hos Fruktade Falkon!" säger Shaggy glatt. "Ikea!" säger Scoob exakt samtidigt. "Sa du Ikea?" säger Shaggy undrande. "Nej, jag sa Fruktade falkon, precis som du." säger Scoob. Sen hör de en röst som säger "Välkommen ombord, mina herrar!"

Se hela filmen för att se vad som händer sen.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Älmhults kommun

Vilken skolmat

RSS

Friends

Bibliotekskatalogen

BOKFREAK


Naturvetenskap.org

NE

LANDGUIDEN

Alex

LÄNKAR

Unga fakta

Google

Kolla källan

Multimediabyrån

Skolverket

Vad blir det för väder?

Kamera

ord.se
Gemobladet.se
Ansvarig utgivare:   Jenny Nordberg
Webmaster:   Kiriaki Hatzikirkou
Redaktion:   Linda, Minnah, Maggie, Rishita, Rim, Ludvig, Ängla, Kiriaki, Linnéa, Tamina, Ingrid, Adela, Lisa, Stina, Abed, Jenny, Juni, Lova, Love, Alva, Amna, Viggo, Leni, Alva