av elever och lärare på Gemö-/Linnéskolan
Onsdagen den 19 januari 2022 - klockan 01:39
Logga in på redaktionen (Lösenord krävs)*
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Fakta om Nelly Rapp.


Linnéa 2021-03-19


Nelly är hos sin farbror. Hennes hund London springer iväg. När hon hittar sin hund är hon inne i något mystiskt hus. Undrar hur det går?

Filmen handlar om en tjej som heter Nelly och som är 10 år. En dag åker hon till ett mystiskt hus för hennes morbror, Hannibal, bor där. Morbrodern har en sambo som heter Lena-Sleva. Morbrodern och Lena-Sleva är monsteragenter. 

Nellys pappa blir orolig över Nelly, för det händer skumma saker hos morbrodern, så att pappan frågar om han får sova där en natt. Så Nelly får stanna där tills hon vill hem.

Det är sommarlov och en natt hör Nelly någonting i sitt gästrum. Hon kollar ut genom fönstret och där så ser hon... en människa som har en säck över huvudet. Där står Hannibal och säger: "TYST MED DIG", till människan. Lena-Sleva möter upp honom. De leder ner människan, med säcken, till källaren. Nelly får Inte gå till källaren, men hon gör det ändå. Där ser hon en vampyr som de sätter in i en bur.

Nelly springer genast upp till sitt rum och väcker sin pappa. Pappan säger: "GÅ OCH LÄGG DIG", yrvaket. Nelly berättar vad hon har sett, men hennes pappa säger att det inte finns några vampyrer. Men hon säger: "JO pappa". Pappan följer med ner, men vampyren är inte där, så pappan säger bara till Nelly att hon säkert drömt en mardröm.

På morgonen berättar hennes pappa för Hannibal om Nellys mardröm. Nelly står och tjuvlyssnar. Sedan kommer hon och hennes pappa slutar genast att prata om det. Sedan går Hannibal, för att hämta frukost och Nelly hittar någon som liknar en pilbåge. När Hannibal kommer in råkar Nelly skjuta Hannibal i armen.Pappan blir chockad och frågar om han ska skjutsa honom till läkaren.
Hannibal säger nej, sedan börjar han skratta och Nelly med.

Efter ett tag tänker Nellys pappa efter och han vill ta med Nelly hem, men Nelly säger att hon inte vill. Hannibal säger att det är okej att hon stannar. Sedan packar Nellys pappa sin väska och innan han åker viskar han till Nelly att hon ska ringa honom genast om det händer något.

Efter några dagar cycklar hon med sin hund London. Men plötsligt får han upp ett spår och Nelly hoppar genast av cykeln och springer efter. London springer in i ett konstigt hus. Nelly springer efter.

I NÄSTA DEL KOMMER DU SE VAD SOM HÄNDER, MEN DEN KOMMER LITE SENARE!
Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Älmhults kommun

Vilken skolmat

RSS

Friends

Bibliotekskatalogen

BOKFREAK


Naturvetenskap.org

NE

LANDGUIDEN

Alex

LÄNKAR

Unga fakta

Google

Kolla källan

Multimediabyrån

Skolverket

Vad blir det för väder?

Kamera

ord.se
Gemobladet.se
Ansvarig utgivare:   Jenny Nordberg
Webmaster:   Kiriaki Hatzikirkou
Redaktion:   Linda, Minnah, Maggie, Rishita, Rim, Ludvig, Ängla, Kiriaki, Linnéa, Tamina, Ingrid, Adela, Lisa, Stina, Abed, Jenny, Juni, Lova, Love, Alva, Amna, Viggo, Leni, Alva