av elever och lärare på Gemö-/Linnéskolan
Måndagen den 24 januari 2022 - klockan 21:06
Logga in på redaktionen (Lösenord krävs)*
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Fakta om Titanic.


Stina 2020-12-18


Titanic är ett av världens mest kända fartyg. Titanic är ett väldigt stort fartyg. Det fanns totalt 2201 personer på Titanic.

Titanic är kanske världens mest kända fartyg. Titanic byggdes av White Star Line 1909. Titanic hade dubbla bottnar och femton väggar. Titanic hade tre olika klasser: första klass var väldigt lyxig, andra klass var mellan första och tredje klass och sist tredje klass där de var fattiga.

Det fanns sammanlagt 123 svenskar på Titanic, varav 89 drunknade och 34 överlevde. Totalt var det 2201 personer som reste med Titanic och av dessa dog 1461 personer.

En av de som överlevde Titanic heter Elizabeth Gladys Dean, känd som Millvina. Hon föddes 2 februari 1912. Hon var dotter till Bertram Fran Dean och Georgette Eva Light Dean. I april 1912 var hon endast 9 veckor gammal och skulle emmigrera tillsammans med sina föräldrar och sin äldre bror Bertram till Wichita i Kansas, där hennes pappa hoppades att han skulle kunna öppna en tobaksaffär. Familjen gick ombord på Titanic i Southampton. Millvina, hennes bror och hennes mamma överlevde i Livbåt 10. De återvände till England ombord på Adriatic.

En annan som överlevde heter Barbara. Hon föddes i Bournemouth, Storbritannien, den 11 mars 1911. Hon var ett av två barn till Edwy Arthur West och Ada Mary West. Barbara gick ombord i andra klass tillsammans med sin pappa, mamma och systern Constance Miriam West. Hon överlevde antagligen i livbåt 10 tillsammans med sin mamma och syster. De återvände sedan till England på fartyget Celtic.

Titanic hittades år 1985 av Robert Ballard. När Robert Ballard hittade Titanic blev han världens mest kände oceanograf.

 Titanic sjönk år 1912 i Nordatlanten efter att ha krockat med ett isberg.

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Älmhults kommun

Vilken skolmat

RSS

Friends

Bibliotekskatalogen

BOKFREAK


Naturvetenskap.org

NE

LANDGUIDEN

Alex

LÄNKAR

Unga fakta

Google

Kolla källan

Multimediabyrån

Skolverket

Vad blir det för väder?

Kamera

ord.se
Gemobladet.se
Ansvarig utgivare:   Jenny Nordberg
Webmaster:   Kiriaki Hatzikirkou
Redaktion:   Linda, Minnah, Maggie, Rishita, Rim, Ludvig, Ängla, Kiriaki, Linnéa, Tamina, Ingrid, Adela, Lisa, Stina, Abed, Jenny, Juni, Lova, Love, Alva, Amna, Viggo, Leni, Alva