av elever och lärare på Gemö-/Linnéskolan
Tisdagen den 25 januari 2022 - klockan 07:01
Logga in på redaktionen (Lösenord krävs)*
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Bobby

Fallet Bobby


Nicole Vestberg 2016-12-16

Bild:Jönköpings posten


Bobby VAR en pojke som misshandlades tills han dog som 10-åring 2006 i Småland.

Bobby var en pojke som hade en utvecklingsstörning och adhd. Enligt  läkarna befann han sig  på en 5-årings nivå. Bobby hade en mamma som heter Niina Äikia. Mamman hade en sambo, Eddy Larsson hette han. De bodde på en gård i Malmbäck dit de flyttade sensommaren 2005.
På gården fanns det höns och får. Bobby gillade djuren och ibland sov han i hönshuset eller gömde sig där för att slippa moderns och hennes sambos våld.

En dag ringde Bobbys mor till skolan och sjukanmälde Bobby. Han återvände aldrig. Det var Bobbys värsta månad. Den månaden var fylld av våld. En gång bar mamman och hennes sambo ut Bobby bunden vid en stol ut till fårhagen. Där förde de elstängslet mot hans fötter och händer. Men de nöjde sig inte med det. De gav honom elchockar mot könsorganet också.

Dag efter dag fick Bobby stryk, oftast med vedträ, men också med händerna eller livremmar. Om Bobby gjorde något som mamman eller Eddy uppfattat fel fick han vara utomhus även om det var kallt. Ibland med kläder, ibland utan, trots om det var snö.

En gång när Bobby satt bunden vid en stol och Eddy misshandlade honom med ett vedträ bajsade han på sig. Då tog Eddy Bobbys kalsonger och trädde över dem på Bobbys huvud.
"Det är så man gör med hundar" hade Eddy förklarat.

En dag när det var vinter och snö ute tog Eddy och Niina ut Bobby i snön. Niina visste inte hur kläderna kom av honom eller hur han kom ut ur huset hade Niina förklarat i polisförhör. Eddy tvingade honom att lägga sig på rygg i snön. Sedan skyfflade han snö på honom. Bobby försökte komma upp men då puttade Eddy ner honom igen. Bobby sa att han ville kissa. Då fick han gå och göra det i syrenbusken men det kom inget kiss. Bobby sa då att han var färdig. "Varför har du inte kissat, varför ljuger du?" hade styvpappan sagt. Mamman satte sig gresle på Bobby. Eddy satte sin känga på Bobbys bröst och tryckte till.

Till slut bestämde de sig för att gå in men Bobby kunde inte gå själv. De fick bära in honom. De satte honom på en stol vid vedspisen och mamman tvingades hålla fast honom medan Eddy hämtade silvertejp och tejpade fast armarna och benen. Senare den kvällen skar de loss tejpen och bar upp honom på hans rum. Några timmar senare var Bobby livlös.

Nästa dag la de Bobby i en säck och diskuterade vad de skulle göra av honom. Inte polisen. Inte något annat anternativ. De var tvungna att sänka ner honom i en sjö. Fastbunden i kedjor, helt naken. Strax efter, någon dag tätt intill, åkte de på en resa till Göteborg. Där anmälde de till polisen att Bobby var försvunnen. Modern och sambon hade ljugit och sagt att de hade varit och handlat, att de lämnade Bobby ensam i bilen och sen när de kom var han borta.

Till slut kunde de inte ljuga. De berättade allt för polisen. Straffet blev 10 års fängelse.

                                                             Tack för att du läste!

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Älmhults kommun

Vilken skolmat

RSS

Friends

Bibliotekskatalogen

BOKFREAK


Naturvetenskap.org

NE

LANDGUIDEN

Alex

LÄNKAR

Unga fakta

Google

Kolla källan

Multimediabyrån

Skolverket

Vad blir det för väder?

Kamera

ord.se
Gemobladet.se
Ansvarig utgivare:   Jenny Nordberg
Webmaster:   Kiriaki Hatzikirkou
Redaktion:   Linda, Minnah, Maggie, Rishita, Rim, Ludvig, Ängla, Kiriaki, Linnéa, Tamina, Ingrid, Adela, Lisa, Stina, Abed, Jenny, Juni, Lova, Love, Alva, Amna, Viggo, Leni, Alva