av elever och lärare på Gemö-/Linnéskolan
Tisdagen den 25 januari 2022 - klockan 05:48
Logga in på redaktionen (Lösenord krävs)*
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Värdens bästa musiker genom tiderna


Milo Engman Lantz 2018-10-22

Här ser man den kända ABBA-gruppen väldigt unga.
Här ser man den kända ABBA-gruppen väldigt unga.

Det har varit jättemånga bra artister genom tiderna, men här får du reda på lite mer om några av dem. Alla artister har fans. I denna artikel skriver jag om Avicii, ABBA och Lill-Babs.

AVICII
För inte så länge sen dog Avicii och han var stressad hela sitt liv. Han har många fans men han trivdes aldrig. Han blev 29 år och dog i april. Han var känd på Youtube men han var mer känd utanför Youtube också. Han hade många visningar på Youtube. En av hans kändaste låtar heter t.ex. Hey brother, Wake me up och Levels. Han har många fler låtar än de här. Avicii bodde i Stockholm. Avicii föddes den 8 september 1989.
 

ABBA
ABBA vann Melodifestivalen och de var en känd grupp nästan i hela värden. De som var i gruppen var Björn, Benny, Anni-Frid och Agnetha. De gjorde namnet av deras egna namn ABBA, A står för Agnetha och för Anni-frid och B står för Björn och för Benny. Tillsammans blir det ABBA. Deras låtar är väldigt kända och de heter Mamma Mia, Money, Money, Money, S.O.S, Super Truper och det finns många fler. ABBA bodde i mitten av Stockholm och de spelade på olika arenor. De spelade på Globen och många fler arenor.                                                                                                                                      

LILL-BABS
Lill-Babs dog för inte så länge sen. Hon var också en av Sveriges största atister. Hon dog den 3 april 2018 och hon var 80 år. Hon har skrivit många bra låtar men de mest kända är t.ex. April Aprll, Leva livet, En tuff brud i lyxförbackning och många fler. Lill-Babs bodde i Järvsö. Lill-Babs är inte hennes riktiga namn, utan det är Barbro. Hennes pappa hette Ragnar och mamman hette Britta. Lill-Babs hette Svensson i efternamn.

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Älmhults kommun

Vilken skolmat

RSS

Friends

Bibliotekskatalogen

BOKFREAK


Naturvetenskap.org

NE

LANDGUIDEN

Alex

LÄNKAR

Unga fakta

Google

Kolla källan

Multimediabyrån

Skolverket

Vad blir det för väder?

Kamera

ord.se
Gemobladet.se
Ansvarig utgivare:   Jenny Nordberg
Webmaster:   Kiriaki Hatzikirkou
Redaktion:   Linda, Minnah, Maggie, Rishita, Rim, Ludvig, Ängla, Kiriaki, Linnéa, Tamina, Ingrid, Adela, Lisa, Stina, Abed, Jenny, Juni, Lova, Love, Alva, Amna, Viggo, Leni, Alva