av elever och lärare på Gemö-/Linnéskolan
Tisdagen den 25 januari 2022 - klockan 06:41
Logga in på redaktionen (Lösenord krävs)*
Förstasidan
Artiklar

   


Att göra en omröstning


Oskar Henriksson 2010-10-15


Ett lite roligt inslag i en webbtidning är så kallade omröstningar, där läsarna kan få tycka till om något intressant ämne genom att kryssa i ett alternativ. I den här lilla guiden beskrivs hur man skapar en sådan och vad man bör tänka på kring dem.

Steg 1
Fråga Thord om ett lösenord till sidan man skapar omröstningarna på.

Har han glömt det fixar han fram det genom att gå in på menyn Egenskaper/Generella inställningar och därefter klicka in sig på "Administrera omröstningar".


Steg 2
Logga in på http://www.webvoter.net/ med lösenordet och användarnamnet. Gå därefter in på "Omröstningar" i menyn längst upp på sidan. Klicka på "Skapa ny".

Steg 3
Välj någon av modellerna för hur resultatet ska redovisas för en läsare som har röstat. Den längst upp till vänster (staplar & tabell) brukar fungera bra.

Steg 4
Fyll i fälten. Titeln är inte så viktig - skriv samma sak som på frågan om du inte har någon bättre idé.

Hur ofta man ska få rösta är lite klurigt, eftersom om en person röstar från en av skolans datorer, kommer Webvoter inte att låta någon annan rösta från skolans datorer inom den tid ni väljer. Välj därför max "en gång/dygn" eller "var 10:e sekund".

Kategorin kan ni välja "Övrigt" på, om ingen annan passar.

Tänk på att inte ha för många alternativ, då blir det lätt väldigt få röster per alternativ, vilket inte blir så intressant.

Klicka på "Vidare" och därefter är ni färdiga med omröstningen. Om ni ångar er och vill lägga till går det bra att göra via en länk på sidan ni hamnar på.

Steg 5
Låt Thord (eller någon annan som har rättigheter att administrera tidningens layout) lägga in omröstningen i själva tidningen. Guide till hur man gör detta hittar han/hon på http://webnews.textalk.com/se/help/help.php?section=placepoll.

Så här kan inställningarna se ut för en omröstning.
Så här kan inställningarna se ut för en omröstning.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Älmhults kommun

Vilken skolmat

RSS

Friends

Bibliotekskatalogen

BOKFREAK


Naturvetenskap.org

NE

LANDGUIDEN

Alex

LÄNKAR

Unga fakta

Google

Kolla källan

Multimediabyrån

Skolverket

Vad blir det för väder?

Kamera

ord.se
Gemobladet.se
Ansvarig utgivare:   Jenny Nordberg
Webmaster:   Kiriaki Hatzikirkou
Redaktion:   Linda, Minnah, Maggie, Rishita, Rim, Ludvig, Ängla, Kiriaki, Linnéa, Tamina, Ingrid, Adela, Lisa, Stina, Abed, Jenny, Juni, Lova, Love, Alva, Amna, Viggo, Leni, Alva