av elever och lärare på Gemö-/Linnéskolan
Torsdagen den 2 december 2021 - klockan 07:03
Logga in på redaktionen (Lösenord krävs)*
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Fakta om Disneyland i Paris


Rishita 2021-10-13


Vet du vad som hände i Disneyland år 1981? Eller om deras åkattraktioner? Här får du reda på lite fakta om Disneyland!

Disneyland är en stor nöjespark. Den finns i många länder men den grundades den 17 juli 1955 i Anaheim, Kalifornien. Parken är 65 år. De som äger och driver Disneyland är "The Walt Disney Company". Men nu skriver jag om Disneyland i Paris.

Parken är indelad i fem zoner. Där finns 47 olika attraktioner och 7 hotell som ligger precis i närheten av Disneyland. Parken ligger 35 kilometer utanför Paris. 
Förutom karuseller har Disneyland även resturanger, livekonserter, tennis och skridskobana och sist men inte minst, en golfbana. På hotellen finns även pooler och en ställe där man kan träna.

Om man vill vara på Disneyland en dag, då kostar det ungefär 360 kr för vuxna och 270 kr för barn. Starnight Pass (ett annan pass som är lite billigare) varar från 7 juli till 29 augusti (räknas inte med lördagar och söndagar) från kl. 18 till 23. Det kostar 260 kr för vuxna och 230 kr för barn.

3 fakta som du antagligen inte visste om Disneyland

1. De försvarade sig i rätten som Nalle Puh.
År 1981 stämdes disneyland av en nioårig tjej som sa att en artist, klädd som Nalle Puh hade slagit henne och det hade orsakat hjärnskador. Artisten försvarade sig i domstolen genom att ha på sig kostymen och visade att han inte kunde slå nån.

2. Det var riktiga skelett i åkattraktion.
"The Pirates of the Caribbean" åkattraktionen har RIKTIGA människoskelett från UCLA Medical Center. Än idag så finns det riktiga människoskelett i åkattraktionen.

3. Disneyland var hem till hundratals hemlösa katter.
Katterna hade fångats in, steriliserats (det betyder att man opererar så att man inte kan bli gravid) och kastrerats. Katterna gör väldigt stor nytta på parken när den hålls stängd för att de om nätterna kontrollerar gnagarpopulationen.

4. Långhåriga och skäggiga män förbjöds.
Fram till slutet av 1960-talet, förbjöds män med långt hår att komma in på Disneyland för att det inte uppfyllde kraven för parkens dresskod.

5. Disneyland hade stängt 3 gånger innan Corona.
Innan Coronapandemin så har Disneyland hållit stängt 3 gånger; När John F Kennedy sköts, under jordbävningen i Northridge 1994 och under terrorattentatet mot World Trade Center.

Tack för att du läste min artikel! 
Ha en trevlig dag!
Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Älmhults kommun

Vilken skolmat

RSS

Friends

Bibliotekskatalogen

BOKFREAK


Naturvetenskap.org

NE

LANDGUIDEN

Alex

LÄNKAR

Unga fakta

Google

Kolla källan

Multimediabyrån

Skolverket

Vad blir det för väder?

Kamera

ord.se
Gemobladet.se
Ansvarig utgivare:   Jenny Nordberg
Webmaster:   Kiriaki Hatzikirkou
Redaktion:   Linda, Minnah, Maggie, Rishita, Rim, Ludvig, Ängla, Kiriaki, Linnéa, Tamina, Ingrid, Adela, Lisa, Stina, Abed, Jenny, Juni, Lova, Love, Alva, Amna, Viggo, Leni, Alva