av elever och lärare på Gemö-/Linnéskolan
Tisdagen den 25 januari 2022 - klockan 05:22
Logga in på redaktionen (Lösenord krävs)*
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Fakta om gymnastik


Alice 2020-12-04


Gymnastik är en aktivitet som bygger på styrka och akrobatik. Det finns olika gymnastiksorter; som rytmisk gymnastik, truppgymnastik och dans.

Det kan vara både tjejer och killar som går på gymnastik. Själv så går jag på gymnastik. Det är väldig jobbigt, men det är väldigt roligt också. När man går på gymnastik så krävs det mycket energi.

Alla de här gymnastiksorterna är olika. På truppgymnastik gör man volter och på rytmik så tävlar man med käglor och band. På dans så dansar man helt vanligt.

För att förklara mer så på truppgymnastik gör man väldigt mycket volter och flickisar. Man gör för det första volter, men man tävlar också med domare. I trupp tävlar man i lag, så det kommer andra lag från andra platser. De olika städerna blir uppropade och då ställer alla som kommer därifrån sig upp.

På rytmik så dansar man mycket med redskap och olika saker. Man tävlar med. Jag tävlar själv och man ska tänka på att inte stressa och bara vara lugn, för att kunna komma etta. När jag tävlade så andades jag ut, så dansade jag så bra som möjligt och då kom jag tvåa. Då blev jag glad.

Sen har vi dans också och då så dansar man inte med redskap, för då dansar man fristående hela tiden. Men man kan även dansa med redskap, men man dansar saktare då, inte lika snabbt som man dansar i rytmik.Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Älmhults kommun

Vilken skolmat

RSS

Friends

Bibliotekskatalogen

BOKFREAK


Naturvetenskap.org

NE

LANDGUIDEN

Alex

LÄNKAR

Unga fakta

Google

Kolla källan

Multimediabyrån

Skolverket

Vad blir det för väder?

Kamera

ord.se
Gemobladet.se
Ansvarig utgivare:   Jenny Nordberg
Webmaster:   Kiriaki Hatzikirkou
Redaktion:   Linda, Minnah, Maggie, Rishita, Rim, Ludvig, Ängla, Kiriaki, Linnéa, Tamina, Ingrid, Adela, Lisa, Stina, Abed, Jenny, Juni, Lova, Love, Alva, Amna, Viggo, Leni, Alva