av elever och lärare på Gemö-/Linnéskolan
Tisdagen den 25 januari 2022 - klockan 05:31
Logga in på redaktionen (Lösenord krävs)*
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Liverpool

Mohamed Salah Liverpools stjärnskott.


Lucas Mattson 2018-10-22


Mohamed Salah, vinnaren av skytteligan förra säsongen. Han är Liverpools bästa spelare och kommer från Egypten. Han har spelat i många olika lag, men bäst har han spelat i Liverpool. Han föddes i en stad som heter Al-Gharbiyya och gjorde sitt första mål i ett litet lag som heter Al-Ahly och han har många bra lagkamrater.

Mohamed Salah har spelat i Arab Contractors, Basel, Chelsea, Fiorentia, Roma och Liverpool. I Liverpool har han gjort flest mål i hela sin karriär, men i Chelsea sumpade han det helt. Där gjorde han två mål på 36 matcher.

Han är född i Egypten, i en stad som kallas Al-Gharbiyya, i en liten ort kallad Basyoun. Han är 26 år och fyller år den 15/06/1992 och han är 175 cm lång. Han gjorden sin första debut för El Mokawlon SC när han var 17 år och gjorde sitt första mål för Al-Ahly i december samma år.

Salah har många bra lagkamrater i Liverpool, som t.ex. Firminio, Mané, Sturridge, Brewster och Origi som är anfallare och mittfältare. Andra bra lagkamrater är Wijnaldum, Fabhino, Miner, Keita, Hendersson, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Jones, Markovic, Camacho och Chirivella och målvakterna Becker, Mignolet, Kelleher och Grabara.

Liverpools tränare tycker att de inte ska förvänta sig så mycket av Mohamed, men efter förra säsongen så förväntar sig alla allt från honom. Det har inte gått lika bra för honom denna säsong. Liverpool tänkte först sälja Salah men de han har förlängt hans kontrakt så han stannar.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Älmhults kommun

Vilken skolmat

RSS

Friends

Bibliotekskatalogen

BOKFREAK


Naturvetenskap.org

NE

LANDGUIDEN

Alex

LÄNKAR

Unga fakta

Google

Kolla källan

Multimediabyrån

Skolverket

Vad blir det för väder?

Kamera

ord.se
Gemobladet.se
Ansvarig utgivare:   Jenny Nordberg
Webmaster:   Kiriaki Hatzikirkou
Redaktion:   Linda, Minnah, Maggie, Rishita, Rim, Ludvig, Ängla, Kiriaki, Linnéa, Tamina, Ingrid, Adela, Lisa, Stina, Abed, Jenny, Juni, Lova, Love, Alva, Amna, Viggo, Leni, Alva