Årgång 12
Lördagen den 20 april 2024 - klockan 12:13
« Föreg. Nästa »


Merförsäljning


2011-09-28


Från studentmössa till loppmarknad

Som vanligt är företagen som säljer studentmössor tidigt ute, även i år. Mer än åtta månader före studenten är de på plats och har fått inta aulan.

Gevaliensis har nu i flera år slagits mot väderkvarnarna i förhoppning om en återgång till den traditionella, och inte särskilt dyra, studentmössan. De firmor som lever av studentfirandet har dock i flera år spelat på den individualism och exklusivitet som präglar vår tid. Därför har de flesta av de blivande studenterna lockas in i kommersialiseringen av själva symbolen för studenten, studentmössan.
En klassisk studentmössa som visas överst i denna artikel kostar 179:- och det är allt som behövs. Den som vill du fördyra mössan kan du välja, olika sorters brodyr, metallbokstäver eller siffror i nacken, märket i pannan kan du få i metall med en sten, du kan få exklusivare foder och en lyxigare skärm. Det är även möjligt att olika sorters symboler uppe på mössan och till och med ett mösskydd i guld kan du få. Inget är givetvis gratis och varje tillägg höjer priset. Så en mössa närmare tusenlappen går nog att ordna. Däremot har vi inte sett till fjolårets stollighet en inbyggd videokamera i mössan. 
Men inte nog med det man säljer även mängder av, som man själva kallar det accessoarer. Vi kallar det hellre krimskrams. Det handlar om allt upptänkligt från kläder i alla former till strumpor, skor, visselpipor, vinglas med ditt namn ingraverat, iphoneskydd och mycket mycket mera som man tryckt Student 2012 eller något liknande på.

Se upp för lockropen och undvik att köpa sådant som du inte har någon nytta av efter utsparken lägg hellre pengarna på studentbalen, studentresan, studentfsten, studentstassen eller något annat nyttig eller spännande. Så köp den traditionella studentmössan till ett rimligt pris.

Man kan ju fråga sig om det är förenligt med skolans verksamhet att släppa in marknadskrafterna på detta oblyga sätt. I framtiden kanske studenterna kan köpa sina mössor själva på nätet eller att skolan endast tillåter försäljning av mössor.

Loppis?
Loppis?


Allt en student kan behöva 2012
Allt en student kan behöva 2012


Lyxvarianten
Lyxvarianten


Tipsa en vn Skriv ut



Artiklar

Det finns inga artiklar.
Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen

Skicka insändare

DET HÄNDE IDAG

Lördag 20/4
Hitler föds (20.04.1889)

Vasaskolans webbsida


GH


VA


Vasa Akademis hemsida

Gevaliensis
Ansvarig utgivare:   Arne Övrelid
Webmaster:   Arne Övrelid
Redaktion:   Albin, Lukas, Elina, Emma, Elin, Olle, Tove, Patrik, Daniel, Petter, Julia, Clara, Tilde, Lisa