De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »

Amnesty ställer världens ledare till svars

Artiklar

Amnesty ställer världens ledare till svars


Linnea Landberg, Hanna Leinonen 2014-03-07


 I morgon är det den 8 mars. För många en helt vanlig dag, men visste ni att det är Internationella Kvinnodagen? Amnesty förbereder sig inför dagen med en aktion på skolan.


Amnesty är en elevförening i skolan som kämpar för de mänskliga rättigheterna. Just nu har de en kampanj igång som heter ”Vi ställer världens ledare till svars”, med fokus på alla kvinnors rättigheter. Man ska få älska vem man vill. Man ska inte behöva bli bortgift eller sexuellt utnyttjad. Eftersom det är din kropp ska du själv bestämma över den!

 

Amnesty samlar idag in petitioner som de sedan ska skicka till länder runt om i världen som inte har lagar för detta. De ska även skicka petitionerna till Sveriges ledare, eftersom lagarna för våldtäkter är alldeles för svaga. Varje dag sker 192 våldtäkter i Sverige, det är 8 våldtäkter varje timme. Det måste bli en ändring, tycker Amnesty. 

 

Vi uppmanar alla att gå till Florastatyn i trappan, där föreningen håller till. Alla tjejer blir erbjudna gratis kaffe eller te, som ett tecken på att kvinnor behandlas sämre i samhället. Gå förbi där, skriv på petitioner och stå upp för att ni kämpar för de mänskliga rättigheterna. 

 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin