De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »

Asociala som aldrig förr 

Artiklar

Asociala som aldrig förr

 


Jessika Hallqvist 2014-05-28


Äldre personer tycker vi ungdomar är med vänner hela tiden och att vi är mer sociala än aldrig förr, jag känner tvärtom.

Senaste gången jag träffade några vänner, skulle vi äta, se på film och prata ikapp om vad som hade hänt i livet. Allt gick enligt planerna, vi åt, såg på film och pratade, men alla var tvungna att ta kort på maten innan någon kunde börja äta, alla ville snapchatta sina vänner en bild på när vi andra satt i soffan, och medan vi pratade skulle alla sitta och kolla igenom vad som var nytt på Tumblr. Jag blev både frustrerad, irriterad och osäker. Räckte inte mitt sällskap till, var det därför de satt och konverserade med andra samtidigt? Var det så viktigt att visa världen att vi umgicks i kväll och skriva att vi hade så roligt? Och är det verkligen nyttigt att alltid ha koll på vad dina vänner gör när du inte är med? 


Min åsikt är att livet blir mycket mer spännande och impulsivt om du låter din telefon stanna hemma eller vara urladdad i fickan. Istället för att ta upp mobilen och kolla din GPS när du gått vilse i staden måste du nu gå fram till någon och fråga om vägen, knacka dörr eller övernatta i en busskur om det blir kris. Du tränar på att utmana dig själv, tänka kreativt och att bli mer social.  


Under Valborg förra veckan slutade min mobil fungera, jag skulle med en buss från Norrköping till Finspång för att ta mig hem och hade ingen koll på buss tiderna. Jag sprang ner för Drottninggatan liknande Bilbo Baggins när han springer mot sitt äventyr förutom det att mitt äventyr innebar att jag missade bussen och såg den lämna hållplatsen en minut innan jag hann dit. Vid det här laget var jag ganska arg, det regnade, nästa buss gick en timme senare, klockan 22:00, och jag kunde inte ringa efter skjuts. 


Min kväll blev ganska bra ändå, jag hamnade i Finspång tillslut och tillbringade resten av natten med att dela ut bullar till alkoholpåverkade personer. Med en fungerande mobil den kvällen hade jag åkt raka vägen hem och somnat i soffan. 


Mitt råd till er är att släppa mobilen, kolla upp från skärmen och se att livet blir mycket mer spännande och du mycket mer social.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin