De Geer bäst i Sverige igen!

Artiklar

Adrian Libenhed 2012-05-09

Bild:Adrian Libenhed

Det var ProCivitas som stod för motståndet på Nya Parken. Det skulle visa sig vara en tuff match men det var inget Lovisa Gustafsson inte skulle klara av. Med ett hattrick knäckte hon motståndarna från Malmö som inte lyckades återhämta sig.

- Det känns riktigt bra att ha gjort ett hattrick i en match som denna, säger Lovisa.

Efter att ha slagit Rudbeckianska i semifinalen var det dags för ProCivitas, ett lag med allsvenska meriter. Det tog inte lång tid innan det stod 2-0 till De Geer, bara 6 minuter!

Lovisa Gustafsson stod som sagt för målen, men absolut avgjort efter de två första målen var det inte. Två minuter innan halvtidsvila reducerade ProCivitas till 2-1 efter att ha dominerat spelet en kortare period.

Procivitas inledde även andra halvlek bäst och skapade två jättelägen de första 10 minuterna. Men med ett stabilt försvar lyckades De Geer hålla undan och det var stabilitet som ledaren Jonny Haag sökte efter första halvlek.

- Jag ändrade lite positioner för att få in mer stabilitet i laget, säger Jonny.

Men istället för att släppa in ett mål så lyckades man kontra in 3-1 genom Lovisa Gustafsson som därmed blev tremålskytt och matchhjälte. Detta i den 62:a minuten. Under sista delen av matchen försökte Procivitas förgäves vända matchen, men skapade inga farliga chanser.

Efter matchen frågade vi Jonny Haag vad han tyckte om matchen:

- Det var en riktigt bra match, Malmö hade spelet men jag tycker att vårt försvar skötte sig riktigt bra. Och vi skapade även massa vassa chanser.

Även rektorn var nöjd:

- Jag är riktigt stolt över både herrarna och damerna. Det är ett riktigt fint samarbete de har och en väldigt bra verksamhet.

Rektorerna njöt av matchen

Firande efter första målet

Firande efter andra målet

Lovisa avlossar en farlig frispark som ProCivitas målvakt med näppe får fingrarna på och lyckas styra ut till hörna